Daj si pozor na Hamiltona, vystríha Verstappena Button | Magazín F1 - F1online.sk

Max Verstappen sa na sklonku nadchádzajúcej sezóny môže stať už štvornásobným majstrom sveta, čomu sa bude usilovať zabrániť celý menoslov súperov, vrátane Lewisa Hamiltona, ktorý je podľa Jensona Buttona po Holanďanovi najväčším favoritom na zisk titulu. Šampión z roku 2009 preto Verstappena vyzýva, aby sa mal pred pilotom Mercedesu na pozore. Stačí totiž vraj málo a razom sa môže rovnováha síl v F1 zmeniť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/140294/daj-si-pozor-na-hamiltona-vystriha-verstappena-button

Jenson - blá, blá, blá.
Max by minuly rok ziskal titul aj vo ferrari.
Toto by Lewis nedokazal.

1 Like

Jasné že si ma dávať pozor však veď rasista nevie jazdiť ak mu nedajú do ruky naj auto a ani predbiehať nevie viď Silverstone a davať pozor aj na simulácie,viď boľavý chrbatik

1 Like

Prišiel ďalší exot do partie :rofl: :rofl: :rofl:

1 Like

Neni stejne dobry. A chyby dela a dost.

Nervy? Vlastne pod zadnym tlakem nebyl. Wolf ho stavel na piedestal i v roce 2022 a to vedle Russella vypadal jak zacek. Loni Russell jezdil zle. O vitezstvi bojoval jen jednou a to s nelegalnim autem.

Nicmene pravda je, ze vypada velice solidne. To ze ted dela chyby, muze byt jen tim, ze proste zkousi co si muze dovolit. Je mu to jedno.

Jenze vsechny tyhle reci o chybovosti pilotu Ferrari, perfekcionalismu Verstappena, nebo Hamiltona jsou zbytecne. Ukaze se az po testech.

Klidne muze vyhrat Alonso. Pokud AM postavi dobre auto, tak zrovna Nando se jevi minimalne stejne silne ( spis silnejsi) nez Hamilton.

Kdyz srovnam s Hamiltonem.

Leclerc je rychlejsi na jedno kolo, stejne tak Lando a Piastri. Sainz je mazanejsi. Verstappen je jak rychlejsi na jedno kolo, tak tvrdsi. Hamilton je asi nejsilnejsi na startu a silny v zavodnim tempu (srovnatelny s Maxem) . Ale zase nema obranu. Alonso ma lepsi obranu a srovnatelne zavodni tempo ( i kdyz Hamilton a Max o chlup lepsi). Vykuk je Nando taky vetsi nez Hamilton. A ma i solidni obranu. Vic nez solidni.

Co bude rozhodovat se uvidi. Jako nejvetsi vyhodu Hamiltona vidim zakulisni schopnosti Wolfa.

4 Likes

… jen pro info a neber to jako nějaký útok, jak jsi k tomu dospěl? Mě přijde že na takové porovnání nemáš zrovna žádný hodnotný vzorek, a zejména Landa s Piastrim, hádat jak by se vedlo Hamovi místo nich či naopak, jako křišťálová koule celkem.

Ta poslední věta je nejvíc true věc co sem slyšel v poslední době . Jinak Lui jak ukázal rok 21 dělá o hodně víc chyb než Max, a má jako kolegu Rusella a ne poslušnou Bottasku, a ten mu asi nebude dělat wingmana od prvních závodů.

Vdaka rozpoctovym stropom sa ziadne velke zmeny rozlozeni sil nedaju ocakavat… Hamilton mozno vyhra 4-5 VC, ale Max podla mna bude nadalej jasne prvy. Ved minuly rok od urciteho okamihu ani nesiel naplno. Myslim, ze ak by naozaj chcel, tak vie byt aj o tri desatiny rychlejsi. A ak Mercedes vazne veri, ze sa mu za zimu podarilo stihnut cely naskok rb, tak su asi padnuti na hlavu… Ved aj rb robi upravy… a podla mna na nich robia uz velmi dlho… vuducorocne auto moze byt fakt silna raketa…

Nech sa len vsetci zameraju na 2026, tam sa karty budu rozdavat znova.

3 Likes

Jako utok to neberu. Pisu sem svuj nazor.

Jak jsem k tomu dospel. Sleduji Petera Windsora. Neresim jak relevantni to je, ale on ukazuje jak jednotlivy piloti projizdi zatacky, xrovinky a podobne. Podle jeho nazoru je na jedno kolo nejrychlejsi Leclerc a Max. Atakuje je Piastri. Alespon tak to na me pusobi z jeho komentaru ( ma toho napovidano strasne moc, takze klidne jsem to mohl pochopit zle). Tihle prizpusobuji trat sobe. Proto jsou nejrychlejsi.

Pak je tu skupina extreme rychlych pilotu na jedno kolo. Lando, Hamilton. Ti se prizpusobuji trati.

A piloti kteri jsou extreme rychli nekdy a nekde Alonso, Sainz.

No a ja koukam jak si jednotlivci vedou v ruznych podminkach. Leclerc a Max jsou podle me mimo debatu. Piastri ( podle Windsora) ma tutez DNA. Lando, Hamilton budou srovnatelne rychli, ale na mokru, nebo promenlivych podminkach bude Lando o trosku lepsi a nema podle me takove vypadky jako Hamilton ( i kdyz to je opravdu jen dojem).

Ale reagoval jsem jen na ten clanek. Ty rozdily mezi nima jsou minimalni. A zase Hamilton je extreme psychicky odolnej. Srovnatelnej s Alonsem. To zatim ti mladi nejak neukazali ( Piastri mozna). A vsechny co jsem vyjmenoval, jsou podle me suvereni adepti na titul mistra sveta ( mozna vyjma Sainze, ale na me nekdy dela skvelej dojem).

Nicmene rict ze si ma Verstappen dat bacha na Hamiltona, je jako rict bacha na tu reku ona je tady hluboka a prudka tak at se neutopis. Jenze ta reka je hluboka a prudka na dalsich peti mistech a Max je nejlepsi plavec siroko daleko. Ale bacha si davat musi, to zas jo.

4 Likes

Pekne zhrnute. :slight_smile:

Akurat tu by som dodal, ze aj v psychickej odolnosti je Max daleko aj pred touto dvojicou (rok 2021 je dokonaly priklad co zvladol).

Maxe s psychikou moc nezminuji. Tam je to podle me jasne. Ten je vubec unikatni. Paradoxne se pod tlakem zlepsuje. Ale spousta tu si o jeho psychice mysli sve a ja jim to vyvracet nebudu. To ze nekdy prehnane nadava a reaguje ve vysilacce nema podle me s jeho schopnosti ridit nic spolecneho. Ba naopak. Ale nektere jeho reakce ( hlavne na Gianpiera) jsou podle me prehnane, az za hranou. A me se nelibi. Zase na Hamiltona by mohl byt tvrdsi. :grin:

Takze jo souhlas s tebou.

5 Likes

Hned jak Hamilton dostane vitezne auto tak Verstappena predjede, o tom nikdo nepochybuje, otazka casu. Hamilton je odolnejsi i psychicky a po tom cim si prosel neni o com, Verstappen se hned sype.

Ono bude stačit aspoň trochu srovnatelné auto.
Jakmile se někdo přiblíží, tak Max začne nadávat jak špaček a vyvážet z tratě.

3 Likes

:joy: 15zklamanýchpoofů

2 Likes

Teď už by to ale myslím Maxovi neprošlo. To jak se ignorovalo jeho vyvážení byla taky jedna velká výjimka.

1 Like

Vsak jsme videli loni co VER delal Leclercovi po startu, jak ho tlacil z okruhu a do zdi, nekolikrat, mel by se stydet.

Bude záležet na konkurenci, jestli bude mít pohodičku jak vloni, a bude vědět, že je v pohodě, tak bude asi v pohodě.
Ale pokud do něj budou 2-3 týmy bušit od prvního závodu, tak bude show. :grin::popcorn:

Ono jak jsem psal, kdyby se Ferrari nebo McLaren nebo Mercedes stal skutečným vyzyvatelem, pak vyrovnaná dvojice s agresivním pojetím na Maxe by mohla mít “výhodu”. No stále si myslím že RedBull bude mít přesvědčivě navrch.

1 Like

Asi jo. Ty nůžky byly rozevřeny až moc. Rozdíl mezi auty byl astronomickej a to ještě jeli údržbu.

Věřím teda, že všichni zaberou, a že RB vyhrajou méně závodů.
Ale těch 15 závodů vyhraje RedBull asi v pohodě.

Akonahle bude sa Maxovi niekto stavat do cesty, vytlaci ho z trate.
Premeni sa na stareho tvrdaka 2021.
Uz v Chine 2018, ked uplne zbytocne zosekol Vettela mi doslo, ze Max sa nezastavi pred nicim.
Minuly rok to nemal dôvod robit, nikto sa mu nepriblizil.