Cunodovi ponúkli zmluvu tri tímy, ale Red Bull ho odmietol pustiť, znie z Japonska | Magazín F1 - F1online.sk

Júki Cunoda strávi aj rok 2025 v juniorke Red Bullu. Tam sa zrejme jeho púť v rodine červených býkov skončí zároveň s tým, ako sa rozíde Red Bull s Hondou. Japonec si tak bude musieť hľadať miesto niekde inde, v prvom rade však preto, že nemohol využiť žiadnu z troch ponúk, ktoré dostal.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/184553/cunodovi-ponukli-zmluvu-tri-timy-ale-red-bull-ho-odmietol-pustit-znie-z-japonska

Na jednej strane je to zo strany RB pekne neférové,ale mne osobne Cunoda chýbať nebude.za mňa mohol už aj pred tromi rokmi skončiť

1 Like

Co je na tom neferove? Juki ma zmluvu a jazdi v F1. Ked ma o neho nejaky iny tim zaujem tak by ho mal vykupit. Evidentne neponukol dostatocne velke odstupne a zadarmo ho asi Marko pustit neplanuje. Podobne Gasly bol spod zmluvy vykupeny takze to ide aj v Red Bulle.
Podla clanku je Cunoda od 2025 free agent takze by nemal byt pre neho problem sa zazmluvnit inde pokial tam naozaj je zaujem a nejedna sa iba o vytvaranie politickeho tlaku cez media.

Ak vedeli, že s ním nerátajú tak proste mali začať rokovať a baviť sa o sume, za ktorú ho pustia. mne chýbať nebude

Ako vies, ze tam rokovania o odstupnom neprebehli? Jedna vec je ponuka, ze v pripade ak by ta RB nechcel tak mame miesto a druha vec je ponuknut odstupne. RB pre neho na buduci rok miesto ma. Mozno je toto sucast vyjednavania a odstupne este pride aj ked si neviem predstavit, kto by mal na 2025 zaujem ked uz je vsetko plne.

Yuki jazdil dobre a tak ma neprekvapuje ze bol o neho zaujem. Ma vsak platnu zmluvu do 2025 tak nevidim dovod preco by mal red bull yukiho niekam pustat. Clanok o nicom, len sa snazi ro it z red bullu zaporakov.

Yukiho manageruje Honda, nema vlastniho managera, takze tak.

Kdyby skoncil v f1 3 roky zpet, davalo by to vetsi smysl nez kdyz by mel koncit na konci pristiho roku. Asi si na nem redbull kompenzuje odchod/neodchod hondy z f1.

1 Like

V redbulle konci honda= konci yuki, to bolo dane dopredu, vsadim hocico ze v roku 2026 tsunoda z redbullu vypadne

1 Like

Keby bol tak kvalitný tak ho dakto vykúpi. Nečudujem sa RB, že ho nepovýšili vyššie kvalitatívne patrí medzi slabších jazdcov. Stačí si zobrať niekoho ako Ocon, Hulk, Gasly, Magnussen či Albon sú vyššie.

2 Likes

Moze to dopadnut aj tak, ze o titul sa pobiju Ferrari a McLaren. Redbull odkruti sezonu neviditelnym subojom o tretie miesto s Mercedesom pocas priprav na 2026.

No z tych co si vymenoval boli vyssie iba Gasly a Hulk. Tsunoda skoncil 12. s 30. Bodmi co nie je vobec zle s vzhladom na auto v ktorom sedel

2025 aj 2026 sú viac menej plné. A vlastne f1 je biznis, kde každý hľadí len na svoje záujmy a nie šport. takže RB nespravil nič zlé.
Ps a ty ako vieš, že tam dáke rokovanie prebehli/neprebehli a o čom sa bavili? Či mám tú česť si písať so samotným doktorom Helmutom?:grinning:

ja nic neviem :slight_smile: vsetko len spekulacie.