Cunodovi po pretekoch rupli nervy. Ricciardo označil jeho správanie za detinské | Magazín F1 - F1online.sk

Júki Cunoda možno vyzerá ako milý chlapík, no keď naskočí do kokpitu F1, premení sa na šelmu. Toto rozzúrené zviera sa v ňom prebudilo aj v posledných kolách pretekov, no totálne mu rupli nervy až krátko po nich. Japonec dal svoju nespokojnosť najavo nebezpečným prebrzdením a predbiehacím manévrom po šachovnicovej vlajke.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/144960/cunodovi-po-pretekoch-rupli-nervy-ricciardo-oznacil-jeho-spravanie-za-detinske

V RedBullu potřebujou mít důvod dát Ricciho místo Pereze, takže umělé přepusťování o 13 místo mohou dále pokračovat. :grin:

No však Ricci vs Tsunoda už 1-0 :sunglasses:

1 Like

Tímová réžia mala zmysel, keďže Ricciardo mal softy, ale zároveň by malo zmysel, aby pozíciu pred cieľovou čiarou vrátil, keďže to k ničomu neviedlo.

Tak či tak nešlo o body, takže prehnaná reakcia.

1 Like

Cunody je mi líto, nejezdí vůbec špatně, v kvaldě je tradičně rychlý, Ricciardo ho zatím rozhodně nepředčí a stejně tam působí jako trpěný přívažek, se kterým se nepočítá. Přála bych mu, aby si mohl vyzkoušet jiný tým, tohle k ničemu není.

1 Like

Tohle není fér, buď je měli nechat bojovat nebo když pak nic Ricci nezískal tak je prohodit zpět. Příště by ho neměl pustit když oni takhle.

Asi tak, za mna nespravodlive a od Ricciarda spinave, ze mu to miesto nevratil. Nemal najmensiu sancu sa dostat na body, jedine co ma je RIC-TSU 1:0. Este parkrat takyto pocin a Ricciardo ma teamovu vyhru a dvere do RBR otvorene.

Tymto aj zbytocne vysielaju signaly Perezovi, ze by ho radsej nahradili. Ricciardom, co od odchodu z RBR nejazdil nic a aj tu vyhru v McLarene mu zabezpecila timova rezia.

4 Likes

Ak Perez bude jazdiť aspoň to čo dnes, tak Ricciardo nie je podstatný. :slight_smile:

Raptor suhlasim ze to bolo nespravodlive ale zamna asi aj uplne irelevantne.
A mne to pride praveze presne naopak. Nemyslim si ze timova rezia prave pomoze ricimu na navraz do RB. Okrem toho ja si fakt nemyslim zeby Rici alebo Juki boli prvom volbou pre RB

1 Like

Mozno ani to Perezovi stacit nebude. Marko povedal, ze bude adept na sedacku, nie, ze to bude mat iste. A mam pocit, ze Marko tam chce radsej Ricciarda. Celkovo mi to pride, ze tam Pereza moc nechcu(hlavne Marko) a to hlavne skrz to, ze Marko krmil obe stajne pilotmi z akademie a berie to ako nejaku urazku, ze museli hladat inde. Perez je prvy co nie je z akademie RB od cias Webbera ktory tam bol od pociatku fungovania stajne a ked prisiel Vettel, tiez sa k nemu Marko spraval podobne.

Koho myslis, ze by tam chceli zlakat? Zeby Sainza? Ci vykupit Norrisa? Alebo zapolovat na Piastriho?

1. alebo 14. - No superumiestnenie. Cunoda si takým divadlom skôr škodí. Až bude Marko chcieť dodať nejaký talent. Cunoda bude prvou voľbou na vyhadzov,
    Béčkový tím RB potrebuje byť skôr skúšobným a testovacím timom a nie že tam jeden predvádza divočiny a dostáva záchvaty z tímovej réžie,
1 Like

Detinské správanie zo strany Yukiho, Ricc by ho sekol tak či tak na softoch, akurát predišli nejakému zbytočnému poškodeniu. Predpokladám, že tá vysielačka v live prenose bola oneskorená minimálne o kolo ak nie o dve, zbytočne čo sa tam vozili za sebou a Ricc si ničil pneu. Ricc mal lepšie tempo, Tsunoda mu mal uhnúť okamžite ako sa dostal do jeho DRS

1 Like

Platy.
Daniel Ricciardo Visa Cash App RB 7 mega
Júki Cunoda Visa Cash App RB 1 mega

Tak ako povedzme si pravdu. Pérez jazdí zhruba to isté čo Gasly a Albon v RB, žiadny markantný rozdiel. A to isté by tam zajazdil aj taký Kvyat, Tsunoda alebo Ricciardo. Takže je to úplne jedno. Jediná Pérezova výhoda sú mexické prachy :smiley:

I kdyby to nemělo rozhodnout do Ackovyho RB, tak pro Tsunodu to má velikou váhu.
Určitě nebude chtít být v RB-B.
Do životopisu by se mu výhra h2h nad Riccim velmi hodila.

Byť asi skončí díky Honde v Astonu.
Ale na to se nemůže spolehnout.

Tsunodu mám v paži. Dle mne se dělá rychlejším než je, ale tohle nebylo hezké.

Však měl Ricci softy… mohl ho loupnout někde na brzdách

Imho Perez je k Verstappenovi blizsie ako Albon ci Gasly, ale vzdy je to subjektivny nazor, nikdy sa neda ich porovnat poriadne.

Stale si vsak myslim, ze ked mal Ricciardo maksie gumy a bol o tolko rychlejsi, mal si to vybavit na trati sam aj s Tsunodom. A ze sa aj tak nedostal ani cez Haas vypoveda o tom, ze to bola hlupa TR, nemali to ani robit. Nebranim ani Tsunodu, keby posluchol hned, Ricciardo by sa mozno dostal maximalne cez Haas a ukazalo by sa, ze to bolo zbytocne ale on by bol cisty.

2 Likes

Od Tsunody pěkně špatný tah proti týmu. Kdyby Daniela pustil včas, byla by šance na P12 a P13 pro RB, Kevina by oba zvládli. Tou tvrdohravostí dostal souboj Dannyho a Kevina pod intervenci modrých vlajek a dál už to nevyšlo.

2 Likes

Ked honda skonci a rb v tom momente konci aj cunoda

Yúki by se v jistém případě mohl přesunout už letos.
Jak jsme viděli včera, tak RB na Yúkim vůbec nezáleží a drží si ho tam pouze kvůli povinnostem vůči Hondě.

1 Like

v RB 2 to vrie už od prvého preteku…nečudoval by som sa,keby medzi nimi došlo v priebehu sezóny aj k horším situáciám,lebo miesto v RB 1 je veľké lákadlo…cunoda ukázal svoju nevyzretosť a ricci je už len tieňom toho výborného pilota,ktorý bol známy svojimi predbiehacími manévrami…pre RB1 žiadny prínos,kľudne tam môže ostať perez,ktorý včera splnil to,čo sa od neho očakáva…