Cunodova cesta do Vegas takmer skončila na imigračnom: Skoro ma poslali domov | Magazín F1 - F1online.sk

Pasová kontrola na americkom letisku nedesí len teroristov či nelegálnych migrantov. Po prílete do Ameriky zažil menší incident aj Júki Cunoda. Už sme tu mali absencie za zápal slepého čreva, koronavírus aj zranenia, ale japonský pretekár mohol byť historickým unikátom, ktorý sa nezúčastnil pretekov, pretože ho do krajiny nepustili úrady.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/179882/cunodova-cesta-do-vegas-takmer-skoncila-na-imigracnom-skoro-ma-poslali-domov

Pres celni muzes jit ve skupince obzvlast v US na velkych letistich… Otazkou je, jestli je to schvalne spatne z prekladu nebo si sleva na honda motory vymysli, aby to vypadalo vic tragicky.

On ale píše až o tom momentu, kdy si ho vytáhli na pohovor mimo a to už je celkem ostré… Přímo u běžné přepážky letiště je většinou pomoc dalšího cestujícího (třeba s lepší jazykovou znalostí) vesměs možná, to jsem viděl vícekrát, ale pokud se tam úředníkovi něco nelíbí natolik, že si ho vezme stranou, tak pak to je složitější.
Sám jsem byl v USA vícekrát, naposledy letos, problémy jsem neměl (byť jednou jsme debatovali déle, ale pořád u běžné přepážky), ale zažil jsem to u kolegy, cestujícího se mnou a nebylo to nic moc :frowning:

Jinak častější to je u první kontroly (imigrace), ale občas někoho vytáhnou i následně celníci - jestli byl Juki nějak rozevlátý a vysmátý, tak mohl narazit právě na druhý krok, klidně mohl iniciovat někdo z protinarkotického.

1 Like

Pokial viem tak sa vypisuje doklad z dovodom vstupu. Takze informacie mali. Iba niekto na colnom bol lenivy si zapnut pocitac

Já se nechci hádat, už je to chvíle, co jsem to naposledy vyplňoval, ale podle mne se pro běžné krátkodobé vstupy exaktní důvod neudává. Dokonce po přechodu na ESTA už ani není tak jasně rozlišena turistika a byznys (dříve vízum B1/B2).
V USA je to skutečně dost o té vstupní komunikaci - sice se leccos nachystá elektronicky, ale pak to reálně ověřuje fyzická osoba a když se jí něco nezdá, tak se to může zkomplikovat.

udajne mal nejaku chybu vo vizach. Jeden by si myslel ze v profesionalnom teame to daju na starost niekomu zodpovednemu. Ale asi to robil stazista.