Cunoda do AM by se mi líbil a pro něj by to bylo řešení.
Ja osobne by som tiež radšej posadil do monopostu Lawsona, ako Yukiho - viď môj príspevok vyššie resp. aj tebou spomínaný potencionálny presun s Hondou. Skôr či neskôr.
Čo treba vyčítať RB je prečo Lawson doteraz nesedel v monoposte. Mal tam by už dlhšie a nemusel to byť dnes taký prepal ako spomínaš, že od jazdca čo mal ledva sedačku je teraz dvojka v RB.
Tak. Tsunoda to nebude. Teraz dá Honda Redbullu z pomsty najmizernejšie motory, aké budú schopní japonci vyrobiť
V prvom rade Red Bull nezobral Lawsona preto, lebo by ho vyslovene chceli, zobrali ho preto, lebo nemali moc na vyber. Asi sa da urobit case, ze Cunoda by bol istejsia volba, ale Red Bull zrejme vidi v Lawsonovi vacsi potencial. Paradoxne, Cunodovi jeho skusenosti asi skor uskodili, lebo na rozdiel od Lawsona uz nie je “nepopisany list.” V F1 je uz dlhsie a plus minus ukazal, aka je jeho uroven. Je to schopny jazdec, ale ze nepatri medzi sirsiu sp.icku je celkom evidentne. Naproti tomu Lawson, hoci zatial nic neukazal, este vzdy moze svojimi vykonmi prekvapit. Plus sa javi aj mentalne odolny.
A ako posledny bod, v zasade Red Bull jeho nasadenim tolko neriskuje. Keby uprednostnili Lawsona pred Sainzom, tak by som si urcite myslel, ze to je nezmysel. Ale ak bola ich alternativa Cunoda, tak im nic nebrani, urobit pripadnu vymenu, ak by Lawson vyslovene pohorel. Yuki im nikam neutecie. Takto to skusia s Lawsonom a uvidia, co v nom je, a ak by to bolo malo, tak istejsiu alternativu maju vzdy.
Nevím, podle mě Júkiho nezvažovali nikdy ať jezdí jak jezdí a bude v tom především jeho napojení na Hondu.
u mna je orange flag to, ze zo siestich kvalifikacii nebol rychlejsi ako Cunoda ani raz.
Nemozes cakat, ze ta budu zvazovat v Red Bulle, ked dostanes dvakrat nalozene od Gaslyho.
Ze tam nema co robit ani Lawson je druha vec, ale ako pise Mifty, asi mu pomohlo, ze je este novacik, pri ktorom sa da povedat, ze moze este prekvapit. Podla mna to nevyhnutne dopadne tak, ze sa po roku Lawson bude balit z Red Bullu aj s prisernou nakladackou v kufri, ale to je dan, ktoru Red Bull plati za zanedbanie svojho juniorskeho programu. Namiesto nezmyselnych uvah o tom, kto z dvojice Lawson-Tsunoda je mensia katastrofa, by sa Red Bull teraz mal zamerat na to, najst nejakeho naozaj perspektivneho mladika do Alpha Tauri, ktory by do dvoch-troch rokov predstavoval realneho zmysluplneho kandidata na miesto v Red Bulle.
v podstate si popisal presne to co mi na taktike RB ohladom pilotov vadi. Koncepcia v style, ze po par pretekoch uvidime, vsak mame Maxa a dalsich v becku… Najatie Lawsona sa z tej absurdity nijako nevymyka.
Ja na jeho mieste ( jukiho ) by som začal rozbíjať auta RB a aj VICARbu …
Nemyslím, že by to hrálo zásadní roli, to dostal v prvních sezónách naloženo i Lando od Sainze a teď Oscar od něho, to je jenom pomocné kritérium. Za mě je dobře, když už mají akademii a b-tým, tak s tím zase začínají pracovat. Třeba to půjde.
Takze byt Yukim, dobrovolne opustis F1?
Ktory tim by ho chcel? Keby nie je Japonec, tak v F1 ani nie je. Kazda ina stajna si tam radsej dosadi nejakeho juniora alebo by zobrala Bottasa radsej ako Yukiho.
Ved presne to spravili s Cunodom. Jeho najvacsou chybou je, ze im ho natlacila do krku Honda. Investovali do neho, nabral skusenosti, bol o level vyssie nez novacikovia (deVries, Lawson) poradil si aj s navratilcom Ricciardom. Zatial mi nikto nevysvetli, ze v com je Lawson lepsi ako Cunoda okrem nadeje, ze by raz mohol byt.
Treba sa pozerat na to aj tak, ze naskocil na poslednych par pretekov do auta, v ktorom Tsunoda jazdi od zaciatku sezony. Navyse Lawson je novacik. Podstatnejsie su preteky a v par z nich sa Lawson ukazal celkom solidne, koleso na koleso vie jazdit. A dolezite je, ze neurobil nejake velke chyby.
To neznie ako prilis dobre predpoklady na podavanie pouzitelnych vykonov v Red Bulle.
Suhlasim, jedine s cim je vysoko je jeho vlastne ego.
ano, mas pravdu a preto mal dostat full kontrakt v becku. Ale ono to je asi jedno. Redbull ma urcity system ako pracuje s jednotkou a ako pracuje s dvojkou a Lawson ani Cunoda nepatria k pilotom, ktori by dokazali vyhodit Verstappena zo sedla.
Lawsona sleduji delší dobu a hodně se mi líbí. Musím ale přznat, že z jeho přestupu do RB jsem spíše v rozpacích stejně jako jsem byl v době povýšení Gaslyho.
V RB totiž nebude Lawson bojovat pouze proti Emilovi, ale hlavně proti Helmutovi a skrytě i proti případným sponzorům, kteří se budou snažit do RB protlačit různé Colapinty.
Bude bojovat hlavne proti rozpoctovemu stropu, pretoze akekolvek prostriedky, ktore nepojdu na zlepsenie auta pre Maxa asi pojdu na vyvoj pre 2026.
Lawsonova najvacsia sanca by prisla paradoxne vtedy keby sa Red Bull v 2025 vobec nechytal na jazdecky sampionat a rozhodli by sa vsetko investovat do 2026.
beru toho slabsieho. mali dat sancu yukimu a ak by predsa nebol dobry potom ho vymenit za liama.
Honda ak este nejak s RB spolubpracuje, mala by si vsetko znalit a zamavat RB.
RB urobil chybu ze nebojoval za Sainza. Max im aj tak raz odide ale Sainz by ostal. Po zmene pravidiel sa uvidi kto bude mat na vrch, mozno RB bude rychlo upadat a Max utecie po prvej zlej sezone do MB alebo do Ferrari namiesto HAM!
Toto presne definuje celu situaciu. Lawson nebyl k zahozeni… Nebol fantasticky, nebol uzasny, ale ani nebol k zahozeni… Myslim, ze mu to predpoveda buducnost v Red Bulle…