Cowell o kompresnom pomere: FIA má zabezpečiť, aby každý interpretoval pravidlá férovo | Magazín F1 - F1online.sk

Honda sa v utorok rozhodla pre odvážny krok a verejnosti ukázala svoju pohonnú jednotku. Pri súčasných motoroch by však inžinierov azda ešte viac zaujímal pohľad do útrob jednotlivých spaľovacích motorov, ktoré majú byť z pohľadu pohonných jednotiek rozdielové, a navyše okolo nich sa točí kauza o kompresných pomeroch.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/224559/cowell-o-kompresnom-pomere-fia-ma-zabezpecit-aby-kazdy-interpretoval-pravidla-ferovo

Tohle už jsou jen politické kecy, dopadne to dobře. Uvidíte.

1 Like

toto je jasne. Honda nevie spalovat novu syntetiku vo vyssej kompresii. museli ist pri izbovej teplote hodne pod 16. Toto je ciste zufalstvo…

2 Likes

Já bych počkal na trať…

Prinutit FIA zmenit pravidla tak aby to nevyhovovalo superom je sucast taktiky. Vzdy bola.
Staci, ze vedia, ze niekto ma timing vyrieseny pri vyssej kompresii tak mozu na to cielit. Z moralneho hladiska je to podpasovka, pretoze pravidla su napisane jasne a urcovanie kompresneho pomeru sa oproti minulym pravidlam nemenilo.

2 Likes

Jasný, taky se nic měnit prozatím nebude.

keci o nicom. f1 bola vzdy o tom, ako si vysvetlit pravidla. aby to najviac vyhovovalo prave tvojmu timu. Nik nemoze za to ze FIA je este stale v 90tych rokoch a nepochopila novu eru kompozitnych materialov, ktore menia vlastnosti pri roznych tlakoch a teplotach.
Nepytaj sa preco ini dokazu z pravidiel vycitat viac, ale preco tvoji inzinieri to v pravidlach citat nevedia.

chceme dát jasně najevo, že chceme dodržování pravidel.

Úkolem FIA je zajistit, že každý interpretuje pravidla férově a spravedlivě

…ámen.

1 Like

podpasovka. pravidla ohladom urcovania pomeru sa nemenili. ak sa vobec niekedy menili. nevedia spalovat nove palivo, to je cely problem. FIA ich posle do zadku s rozbehom.

Si krutý, nemal by si im priat zlé.
Naopak ja im prajem aby Alonso pre nich tento rok ziskal titul.

ja im to tiez prajem, ale cisto, nie doliezanim za FIA aby ostatnych poskodila.