Coulthard: Skôr zamrzne peklo ako sa Verstappen ospravedlní | Magazín F1 - F1online.sk

Lando Norris si po pretekoch nebol celkom istý tým, že jeho priateľstvo s Maxom Verstappenom pretrvá. Predpokladom na to je, aby si protistrana uznala vinu. Bývalý pretekár F1 David Coulthard to však nevidí ružovo. Ospravedlnenia k Verstappenovmu štýlu nepasujú.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/161194/coulthard-skor-zamrzne-peklo-ako-sa-verstappen-ospravedlni

To ideme čítať kolko newsiek o tom, že Lando mal ísť viac za obrubník ? :sweat_smile:
Veď komisári sa snažia, aby jazdci jazdili na trati a nie mimo nej.
Verstapen tam mal nechať miesto na jeden monopost a nie sa brániť, tým, že mal Lando meter za bielou čiarou.
Lando bol na bielej čiare a aj tak išiel dalej do ľava.
Zase hladajme čo najviac smetí, ako ospravedlniť jeho ťuknutie do Norrisa :man_facepalming:

2 Likes

Nehovoriac o tom ako ho po incidente Crasho zas bezdôvodne vytláčal na travu. Takemu parchantovi dat diskvalifikaciu a stopku na ďalšie preteky.

3 Likes

To fakt ideme až do nedele počúvať a čítať o Landovi a Maxovi?

Jsou lidi, pro které je omluva tak ponižující a zraňující, že to prostě nedokážou. Pak záleží na tom, jestli pro druhou stranu mají díky svým dalším (dobrým) vlastnostem takovou cenu, že to akceptuje a toho dotyčného netlačí do krajní pozice. Taky nevíme, jak to kamarádství Lando/Max vypadá, jestli spolu párkrát zachlastali ještě nic moc neznamená. Tohle je z mého pohledu vlastně hodně na Landovi, jestli přátelství s Maxem má pro něj větší cenu než jeden závod, má ve vzájemné komunikaci kam couvnout. Ovšem takhle pod drobnohledem médií a v jeho věku (vlastně pořád ve věku obou), nevím, jestli po něm nechci moc :woman_shrugging:. Každopádně, jestli tohle zvládnou dát do pořádku, tak jim oběma zatleskám :clap:.

2 Likes

Presne tak, zatvoril mu to do vnútra a potom ešte išiel na vonkajšok, ked tam šiel Lando.
Nevedel prekusnúť že dostal defekt, asi ešte netušil že je na tom Lando horšie. Preto mu chcel ten závod ešte čo najviac skomplikovať. Verstapen proste nevie psychicky ustáť porážku.

2 Likes

ja im verim, su to velci kluci :grin:

Tohle je z mého pohledu vlastně hodně na Landovi, jestli přátelství s Maxem má pro něj větší cenu než jeden závod.
Skôr pre Maxa ich priateľstvo nemá žiadnu hodnotu. Pretože Max ma tituly, vedie šampionát a Landovi išlo o prvé miesto.
Prečo sa to zase na Landa otáča ? Prečo sa nespýtame “Maxovi je ich priateľstvo ukradnuté, keď Lando bol rýchlejší a Max radšek kolidoval, ako sa nechal predbehnúť” ???

Max se omluvit muze a myslim ze by to i udelal a udelat mel. Jenze ted je to slozitejsi.

Lando to vygradoval na uroven “ja bez poskvrny a ty hanebny parchant, kdyz se omluvis vezmu te na milost a a uchovam si k tobe jeste trosku respektu, jinak nic”.

Coz je lidsky neakceptovatelne po tom co se stalo. Vlastne znemoznil tu omluvu. Max by tou omluvou ze sebe udelal slabocha. Ted tim muze jen ztratit.

Nejlepsi je, ze ti co tu ted krici na foru, by jeste vic pridali. Jeho antifans by to rozhodne neocenili.

Pokud se Max omluvi, bude ho to pozdeji mrzet. Budou to pouzivat proti nemu. Bude tlacen k jizde ala Bottas a jeho prostor budou stale vic a vic omezovat. Kdyz si vezmu rok 2021 a ted tohle.

1 Like

Ty ses proste dobrak. :grinning:

1 Like

Přesně tak, ještě bych ho zavřel na 2 měsíce do vězení, že si dovolil bojovat o pozici :rofl: :rofl: :rofl:. Kde si byl chlapče v roce 21 když Lui záměrně poslal Maxe v Anglii do bariéry?

1 Like

To nemusí být tak jednoduché. Prostě se něco stalo a do vzájemných vztahů nevidíme. Max se klidně může vnitřně užírat a opravdu se trápit, ale navenek necouvne, prostě může být taková povaha. Pak to chce empatii od protistrany, protože už nejde o závod, ale o přátelství. Ale však uvidíme.

Tak zase musíme mít trochu pochopení i pro Landa, po závodě byl naštvaný podle mě právem. Pro mě by bylo fajn, kdyby před dalším závodem drželi lajnu “my jsme si to vysvětlili a vy si trhněte nohou, po dalším vám nic není”.

3 Likes

No… Ne nadarmo se zpívá v jedné vodácké písni: “Jsem prý dospělý, a to je svět, když je ti přes třicet…”. To jim ještě není a právě ta třicítka umí ohoblovat hrany k většímu pochopení okolí. No, myslím, že už jsem tu debatu zase dostatečně zkomplikovala :smile:

1 Like

Dobre píšeš len vravím neotáčajme to na Landa. Lebo Max je ten, čo ich vyradil oboch a Max je ten, čo už pár titulov má a Max je ten čo pripravil svojho kamaráta o nedosiahnuteľné prvé miesto.
Takže Norris dobre povedal, že uvidí ako sa Max vyjadrí.
A ak bude do konca sezóny takto rýchly, kontaktov bude viac. Úsmevy sú vždy vtedy, keď sú tí jazdci od seba ďalej.

velmi pekne dakujem, ze mi to aj ty pripominas :grin:

ono jak pise @tiMur , cokolvek max teraz urobi, mu v ociach fanusikov nepomoze - neospravedlni sa v eteri, ergo je to prasak a odsudeniahodny, upalenia na hranici suci jedinec … ospravedlni sa, tympadom je to slaboch, vymakol a nema co robit tam kde je, mal by vratit tituly

podla mna si to borci uz vydiskutovali, a vo stvrtok uz budu zase vysmiati obaja od ucha k uchu

edit: este doplnim, ze dufam. ze Silverstone bude v tomto duchu:

2 Likes

Ja Landa chapu. Ale tak to je. Sam jsem v emocich rekl veci ktere znicili moznost uhladit spor. A i nekdy nekdo proti me rekl neco co mi znemoznilo to vyresit.

To se holt stava. Jenze Lando dostal Maxe do situace, kdy Max, podle me nemuze podat vstricnou ruku. To muze jen Lando. Jenze to udelal tezke i sobe. Bohuzel.

Lide nekdy i nici rodiny, kvuli hlouposti co pronesli. Natoz pratelstvi.

2 Likes

Jó, slovo je jako vystřelený šíp, zpátky ho nedostaneš! Ale tak úplně bezmocný není ani jeden, dají se udělat vstřícné krůčky i z druhé strany, to zase ne že ne. Jsem na ně zvědavá, nejlíp, když se nic nedozvíme a všechno bude ok :smile: . A když uvidíme konec jednoho závodního přátelství, tak to taky nebude nic nového :woman_shrugging:. Nakonec je to formule 1 a ne červená knihovna! Ale když já bych ráda happyend…

2 Likes

Je to tak. Kamaradit se muzou pak. A neboj happyendem to snad skonci ne? Vyhraje jeden z nich ne? . :grin:

1 Like

Tak ale na tvojho Crasha nic ine ako jeho medicinka nefunguje. A priprav sa ze toto uvidis aj od Landa či Rusela a dalších. Uz sa s nim hrajkať nabudu. Na prasa len prasiacky.