Coulthard si myslí, že Ricciarda ovplyvnil úspech | Magazín F1 - F1online.sk

Je kariéra Daniela Ricciarda príbehom o ôsmich víťazstvách vo Formule 1 alebo príbehom o nenaplnenom potenciáli? Austrálsky pretekár sa v roku 2018 rozlúčil s Red Bullom, pretože dospel k názoru, že tím uprednostňuje Maxa Verstappena. Zvolil si novú výzvu a siahol po lukratívnej ponuke, ale tento krok sa mu vyplatil len z finančného hľadiska, nie športového.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/210949/coulthard-si-mysli-ze-ricciarda-ovplyvnil-uspech

Tohto jazdca som mal velmi rad. Skoda, ze sa tak prepadol a v F1 uz nejazdi. Posledny co vedel Verstapenovi zatopit, aj ked uz nemal ten top monopost, ako jednotka timu :smiling_imp:

Rovnako aj McL mu asi daval horsie auto ked ho Lando zotrel ako tabulu, nie?

4 Likes

McL je iny monopost, ako RB. Tak isto Hamilton neprekypuje podiami s ferrari a ani Sainz oproti timovemu kolegovi nejazdi ohurujuce zavody. Zmena timu chce hlavne cas a zzit sa so situaciou v time a hlavne s monopostom, ktory je uplne iny.

Cize tym chces povedat, ze Ricciardo bol druho-tretotriedny pilot ? Co su potom byvali kolegovia Verstapena, ktori nielen ze nedokazu skoncit na podiu, ale porazit Verstapena je uplne scifi.

Chcel som povedat to, ze v casoch Ricciarda v RB mal auto presne take ake sedelo jeho jazdeckemu stylu, hlavne jeho neskorym brzdam. Rovnako ako mal Vettel v casoch fukanych difuzorov v RB. Potom sa uz Ricciardo nedokazal autam prisposobit a dostal od Norrisa riadny vyprask. S tvojou filozofiou by si mohol povedat, ze dostaval horsie auto ako Norris, ked obcas dostal od Norrisa kolo v pretekoch.

1 Like

Nie chcel si povedat to, ze nemal horsi monopost, ako Ver a hore si to tvrdenie aj potvrdil posmeskom o McLarene… preto si sem vopchal Norrisa.
A s Norrisom to nema nic spolocne, kedze Ric menil tim. Kazdy po zmene potrebuje cas. A uviedol som ti priklad. Ale ty to nazyvas :

Cize ani Ham sa nevie prisposobit, ani Sainz ktoreho tu oznacovali za lepsieho jazdca, ako Hamiltona. A ze ferrari spravilo chybu jeho vymenov. Cize ani Sainz sa nevie prisposobit ked je horsi, ako Albon ?

Ja tvrdim, ze dvojky RB nedostavali top diely na svoj monopost, preto na Ver nestihali. Aj ked Ricciardo to vela krat dokazal.