Coulthard o Vettelovom návrate: Nemal by sa vracať | Magazín F1 - F1online.sk

S výnimkou návštevy na minuloročnej VC Brazílie môžeme povedať, že po Sebastianovi Vettelovi sa v posledných mesiacoch zľahla zem. Štvornásobný majster sveta sa venuje svojej rodine, ekológii, študuje, no údajne sníva aj o návrate do kráľovnej motoršportu. David Coulthard mu však radí na efjednotku zabudnúť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/187088/coulthard-o-vettelovom-navrate-nemal-by-sa-vracat

To je tak, když si někteří nechtějí připustit realitu a raději se vykrucují.

A tohle je něco, co snad musel vidět každý.

2 Likes

Letos máme šest nováčků jak mladých myší. Takový přetlak dává Vettelovi velmi malé šance pro návrat. Dokonce i Bottas musí stát za plotem a doufat, že se někdo z noviců neuchytí.
A doufat, že by mohl získat místo v Audi, nebo v Cadillacu se mi taky nezdá moc reálné. Jednak oba týmy asi budou chtít jednoho zkušeného jezdce ze současnosti a jednoho platiče a ani jeden z požadavků Vettel momentálně nesplňuje.
Ale naděje umírá poslední, tak proč nemít své sny.
Ovšem pokud se skutečně jedná o Vettelové sny.

1 Like

Prosím Tě… Tohle se ohřívá od té doby, co odešel, a vždycky je to jenom JPP. Nakonec i citovaný Helmut Marko je “před časem”, nikdo neví kdy, ale samotný ten výrok je už přinejmenším z loňského května (a taky bez uvedení, o jaké době mluví). Nejrealističtěji se vyjádřil v polovině loňského roku Adrian Newey, který s Vettelem cestoval po Norsku:
https://www.f1oversteer.com/news/adrian-newey-explains-why-he-cant-see-sebastian-vettel-making-f1-comeback/
Stačí si to přeložit přes google. To, co říká, dává největší smysl, ale máme okurkovku, že jo :slight_smile: .

2 Likes

Ctyri tituly musi stacit, no kdo to ma, na krouzeni bych radeji povolal Kimiho Raikkonena, s nim je aspon sranda…

A to to Vettelovi nedopadlo ani v tom WEC :thinking:

2 Likes

Už jsem ten, nebo jiný podobný článek jednou četl.
Když si zavzpomínáme, tak Vettel neodešel z F1 zrovna šťastný. Nejspíše si sám uvědomil, že měl svou kariéru F1 ukončit hned po odchodu z Ferrari.

A proč, vždyť je to jedno. Tak to zkusil a odešel potom, historie se stejně ptát nebude. Takových odchodů v různých sportech bylo a bude…

Mi osobně dost vadilo jak se Vettel v Astonu pohyboval jako bez života. Chápu, že každý máme jiné zájmy, ale spory mezi Strollem a Vettelem byly vyhrocené až moc.

Žádné spory nepropírali na veřejnosti, důstojně se rozloučili, co řešit. Je to dospělý člověk.

Nepovedal by som, ze zrovna u teba si budem citat nejake fact-checking prispevky haha ale pisem to maximalne pozitivne :+1:

Ono keby si ludia robili obrazok sami na zaklade dostupneho infa (hm ale jasne, ze to by tomu potrebovali venovat svoj drahoceny cas), tak sa tu potom nebavime o tom, ze si niekto precita len nadpis a hned pise prispevky alebo necita s porozumenim atd

1 Like

Tak já to teda pozitivně beru, ale je dobře, že jsi mě na to upozornil :smile: .

1 Like

Přesto spory prosákly na povrch a bylo vidět jak moc to Vettela v Astonu nebaví.

Jak by tě to taky mohlo bavit, když s tebou tým neprodlouží smlouvu. :grinning:

Tehdy byl hlavní problém Vettelové aktivistické sklony.

1 Like

Vettel si užívá život mimo F1. Proto se začal zase více pohybovat v paddocku a měl testy na WEC. No ne každý chce věřit tomu co vidí

2 Likes

O tom se také psalo, že Porsche nebylo přesvědčeno z testování a následných dat

2 Likes

Ak by sa Vettel do F1 skutocne chcel vratit, tak v strede pola by si miesto mal vediet najst. To co jazdi (jazdil) Bottas, Magnussen a podobni, by Sebastian zajazdil kedykolvek. Otazka vsak je, ze ci to Seb mysli ako vyplnenie volneho casu a hobby (tak ako Schumi svoju karieru v Mercedese a Kimi v Alfe) alebo by sa chcel vratit a realne este o nieco zabojovat.

Jeho vykon zavisi samozrejme aj od auta a rovnako to mozme vidiet aj na Alonsovi a Hamiltonovi. Cim bol Aston horsi, tym bol rozdiel medzi Alonsom a Strollom mensi. No a Sebastian zazil len horsi Aston a pomohol polozit zaklady pre ten lepsi v 2023. Tak isto Lewisovi auto nevyhovovalo a pomerne jasne ho zajazdil Russell (ten kvalifikacny rozdiel bol obrovsky), rovnako ako to zazil Seb v 2020 s Leclercom.

Ak ho Audi skutocne nechcelo a uprednostnilo Hulka, tak je to obrovska chyba. Ich tempo realne porovnat nevieme, no tazko si niekto moze mysliet, ze Hulk by bol vyrazne lepsi od Vettela, hoci s 3-rocnou prestavkou. No a skusenosti, marketing a vsetko okolo ide na stranu Vettela. Ak by Vettelovi auto nesadlo, tak zajazdi priemer, ktory jazdil v Astone. Ak by mu ale auta od 2026 vyhovovali, tak len tazko by sa mu nejaky Hulk alebo Sainz vyrovnal.

Pre Red Bull by Vettel daval zmysel v pripade odchodu Maxa a v pripade nejakych skvelych testovacich vysledkov so starsimi autami. Taky h2h test proti Lawsonovi a Tsunodovi by nemusel byt na skodu, ak Max ohlasi koniec. Myslim si, ze vnutri RB timu je Vettel stale velmi oblubenym clovekom a velkou osobnostou. :slight_smile:

2 Likes

Upřímně, na to, jak byl aktivní s těmi tričky apod. v paddocku F1 a jak emotivní video připravil, jsem čekal, že ten svuj aktivismus nějak bude rozvíjet a učiní v tom nějaké reálné kroky. No nejvíc se dočteš o tom jak se chce vrátit zpátky do F1.
Na instagramu jsem zaznamenal jen jeho návštěvu ve škole, kde dětem vysvětluje, jak je duležitá recyklace :clap:, jinak jsou tam vzpomínky na F1 a všechen ten jeho aktivismus se datuje do doby, kdy opouštěl Aston… :upside_down_face:

2 Likes

Taky jsem to četl. Přesto jsem si říkal že marketinkově to přeci musí dopadnout, těžko říci co vše se tam stalo. Ale jako ten test nedělali jen pro zábavu, to musí být všem jasný.

2 Likes