Coulthard naznačuje, že Alonso si vymýšľa: Stavbári pracujú rukami celé dni a nesťažujú sa | Magazín F1 - F1online.sk

No a pokud Puff myslel “práci” tak na tu šáhl před rokem a rozbil míchačku, od té doby sedí s pívem v ruce a určuje kdo co má dělat na stavbě :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 lajk

Páteř trpěla hlavně u minulých vozů, kdy podlahy kvůli silnému přísavnému efektu mlátily do asfaltu.
Dnes jsou vibrace motoru s otáčkami nad 10 000 spíše velice šetrnou masáží na Alonsového Parkinsona.

A aj tomu rozumiem. Ak by bola vidina uspechu, zatnes zuby (sice drncia) a ides… ale ak su vzadu, musi mysliet na zdravie

2 lajkov

Tak by to mohlo byt sucastou sprievodneho vikendoveho programu vo Vipke - platnickova vybracna masaz (invalidny vozik v cene aj s odvozom ku rybniku s krmenim labuti…) s Aston Martin :+1:

2 lajkov

Však si to mužem vyměnit.
Já půjdu na týden místo Alonsa a on místo mě. Já za jeho výplatu a on za moji.

Po 3 hodinách přeletí zpátky a začne svůj vůz pusinkovat. To vím na 1000%.

To že máte každý svůj job a svou odměnu má svůj důvod a svou historii, obávám se že Alonso s Tebou měnit nebude, ani na minutu natož týden :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

1 lajk

Adrian se snaží Alonsovi dodat do vozu co nejvíce luxusu a ten zmetek si toho vůbec neváží. Co by ještě chtěl, aby si intenzitu vibrační sedačky mohl sám regulovat?

Ale teď trochu vážně. Výrobci hudebních nástrojů se snaží, aby třeba housle co nejvíce vibrovaly a co nejlépe zesílily zvuk ze strun do hudebního nástroje. Vibrace samotné struny by bez těla vůbec nebylo slyšet.
Přesně to samé se povedlo Adrianovi. Udělal z vozu dokonalý hudební nástroj-vibrátor.

1 lajk

Teď v Japonsku má Honda učinit opravná opatření proti jejich vibracím, snad to bude významné a umožní jim to trochu poodemknout potenciál :folded_hands:

2 lajkov

To poznam z gitarky - vybracie struny sa musia zvyraznit a usmernit aby bol ton vyrazny - kazda struna svoju vkastnu frekvenciu, material (ake drevo) ovplyvnuje ton - ci je studensi, teplejsi, basovejsi atd… presne radenie prazcov po celom hmatniku aby vsade bol cisty ton bez drncania a aj nulty prazec a sedlo s kobylkou - ideal slonova kost kvoli dlzke a stalosti - cela veda (a nie je jedno na co sa hra)… no a F1 je ako raketova veda - klobuk doku pred kazdym uspesnym monopostom :+1:

2 lajkov

Objevili silent bloky? Ty už existují přes 100 let.

Když si ještě uvědomíš, že karbonová skořepina je tvrdá a pevná i když je v tenké vrstvě, tak určitě vytváří studené vibrace, které nejsou moc přirozené.
když si k tomu uvědomíš, že celý motor včetně patrových baterií je usazený na hodně vysoké kobylce tak je jasné odkud se vibrace přenáší jinak, než u vozu s jiným motorem.
U Astonu ale dochází ještě k jinému problému. Protože Honda má podle přání Adriana motor vysoko, tak dochází při silných odstředivých silách k velkému pákovému efektu a pak může Astonu praskat třeba vlastní převodovka, nebo různé částí karoserie.

Alonso, přestože ho jako jezdce uznávám je toxický manipulátor. To je konstatování faktu a jeho reality.

Pavlík opäť trafil jackpot a hneď v pondelok ráno aktivoval dvoch zelených bláznov do stavu najvyššej pohotovosti. :joy:

Odkud máš, že má Honda motor podle přání Adriana vysoko?

2 lajkov

Tohle napíše bezkouláč bez sebereflexe, lol. xdd

Holt, každej hádá podle svý planety, co Grahame?

2 lajkov

Už i na tohle jsem zde dával odkaz. Bylo to psané v nějakém článku o patrových bateriích, tak hledej.

Aha, takže další článek, já o něm nevím ani o tom že by měl být motor vysoko, tak mi to najdi, díky.

2 lajkov

Si myslíš, že Tě budu vodit za ručičku jako školáčka? Na to rychle zapomeň a sám se snaž moudrým býti.

To není vodění za ručičku, ale jen doložení svého tvrzení.

2 lajkov

Když jsem sem minulý rok psal, že je Fernando již starý a bude to pro něho obtížnější a obtížnější, někteří zde na fóru, se se mnou přeli.

Podle mě je to jasná známka stáří. Špičkový pilot se musí neustále udržovat fit. A čím je starší, tim je regenerace pomalejší. Pak i jen mírně zvýšená námaha, může představovat téměř neřešitelný problém.

Je jasné že AM má potíže. Ale to jak to komentuje Lance je o dost méně dramatické.