Čou si myslí, že má stále „50-percentnú“ šancu na zotrvanie v F1 | Magazín F1 - F1online.sk

V prvý týždeň letnej prestávky oznámili Carlos Sainz a tím Williams, že spojili svoje sily. Španielsky pretekár trochu zdržiaval pohyby na prestupovom trhu, keďže o jeho služby mali okrem Williamsu záujem aj Audi (Sauber) a Alpine. Tie si teraz musia zvoliť „plán B“, takže sa viacerí čakatelia už čoskoro môžu dozvedieť svoj osud. Patrí medzi nich aj Kuan-jü Čou.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/167714/cou-si-mysli-ze-ma-stale-50-percentnu-sancu-na-zotrvanie-v-f1

Osobne by som si Čouva nechal. Hold dnešnej F1 Vám ani TOP pretekár nedokáže, so zlým monopostom bodovať alebo vyhrávať. A bez peňazí monopost F1 nezlepšíte. A Čou prináša kombináciu veľa peňazí slušný jazdec. Nie TOP ale na stred je to OK. A to aktuálne Sauberu stačí na posun. Plus Hulk je TOP vývojový aj rýchlostný jazdec.

Jestli Audi nemá peníze a chce spoléhat na platiče, tak se na to můžou vykašlat rovnou…

1 Like

50% sancu na sedacku v F1 mam aj ja.

Bud ano alebo nie :slight_smile:

2 Likes

Ani ne.
Possibility vs probability.

Touto retorikou můžeš říct, že když se ráno probudíš, tak máš 50% šanci, že budeš mít pod polštářem 1m eur.

Víš, že tady tím motáš hlavu místní data analytikům?

Ja si myslim, ze by sa mali uvolnit pravidla a mladym jazdcom by sa malo umoznit rozsiahle testovanie monopostov, pokojne aj aktualnych, aby si ich timy mohli pripravit na vstup do F1 aj inak nez obetovanim sezony.

Je zalostne, akym sposobom su mladi jazdci pre timy kvoli ich nedostatku skusenosti neatraktivny. Namiesto toho sa angazuju jazdci ako Magnussen, Zhou, Bottas a aj Hulkenberg, ktori uz mali byt davno na formulovom dochodku. F2 ma pochybnu uroven a je prelezena platicmi, ak sa odtial niekto aj do F1 dostane, je to bud platic (Sargeant, Zhou, Schumacher, Mazepin), alebo si spravi dobre meno, ked zhodou obrovskych okolnosti dostane na vikend sancu v F1 a zajazdi dobre (Bearman, De Vries). Alebo teda musi byt naozaj supertalent ako Norris, Piastri ci Russell. Dokonca aj taketo talenty mali problem dostat sa do F1, Russellovi to vo Williamse vyslo len o chlp a Piastri musel rok hnit na lavicke, jeho cirkus s Alpine ani netreba pripominat.

A po tyzdni uz mas vyse 99 % sancu, ze ho tam najdes :slightly_smiling_face:

Alebo sa uz v prvy den pod ten vankus pozries sedemkrat, to by tiez mohlo fungovat. :upside_down_face:

1 Like

Tak DeVries ve svý talent byl. Jen měl smůlu. Bearman se docela očekával.
Psal jsem o něm na konci loňského roku, že se tam nejspíš podívá.
A myslím, že můžeš s autem, které je 2 roky staré jezdit neomezeně. Teda samozřejmě $$$.
Kimi jezdí pořád s W13 jak zběsilej.