Čou o období pred svojím debutom v F1: Čelil som mnohým urážkam, bolelo ma to | Magazín F1 - F1online.sk

Kuan-jü Čou bol veľmi prekvapený z toho, akému množstvu nadávok musel čeliť pred svojím debutom v F1. Angažovanie prvého čínskeho pretekára v kráľovnej motoršportu malo veľký ohlas, pričom na sociálnych sieťach sa okamžite objavili tvrdenia, že ide len o platiaceho jazdca. Pilot Alfy Romeo však tieto obvinenia úspešne vyvrátil svojimi výkonmi na trati.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/73740/cou-o-obdobi-pred-svojim-debutom-v-f1-celil-som-mnohym-urazkam-bolelo-ma-to

@luciakanky @marcifanda @Kimino @Spasitel @kapkydonosu @Fiat @Black_Dark1

Pojďte dát něco chytrýho.
Zhou si stěžuje na rasismus.

2 Likes

Možno už dali, neviem vačšinu aj tak neuvidím… uplne sa mi vďaka tej funkcii zmenil život :slight_smile:

Hrat rasisticou kartou aj tu je uz trocha moc. Cou aj ked jazdi celkom spolahlivo, nieco ako Giovinazzi, tak je tam stale len preto, ze je to cinan. Keby bol povedzme z francuzska alebo nemecka tak sa so svojim track record - 3 miesto na treti pokus v F2 - v zivote nesadne do F1 ani ako piatkovy testovac.
Co ma potom hovorit taky Schumacher, ktory tu nestastnu F2 na druhy pokus dokonca aj vyhral a stale je pocut aky je to protezant a ze je tam len koli svojmu menu.
To este moze byt rad, ze tam vedla seba dostal nevyrazneho precenovaneho Bottasa a nie nejakeho Piastriho ci Alonsa.

ps, k rasistickym komentarom sa nevyjadrujem. tam je moj postoj snad samozrejmy.

2 Likes

Nechápem načo sa tu stále spomínajú výsledky z F3, F2 veď F1 je úplne iná súťaž čo už teraz z toho aký boli dobrý predtým podľa mňa si teraz musia mladý piloti urobiť meno nanovo, taký Noris nevyhral F2 a kde je teraz a taký Vandoorn alebo ako sa to píše alebo Latifi F2 vyhrali a v F1 neukázali nič rovnako ako zatial Schumacher ktorý keby nemal svoje meno tak podľa výkonov je niekde na úrovni Tsunodu a Jou ktorý nemá známe meno a nik od neho nič nečakal sa uviedol celkom v pohode aj keď asi nikto v ňom veľkú hviezdu budúcnosti nevidí.

Stačí, že si dal ty :wink:
Nevidím nič zlé na jeho vyjadreniach sú pravdivé i ked peniaze a ázijský trh mu trochu dopomohli.

Vandoorne bude asi mistr Formule E.
Nevím teda jak se dávají body, ale bude poslední závod.
Vandoorne 185 bodů a druhý 149.

spomina sa to preto, ze vysledky z nizsich serii sa rataju pri zabezpeceni miestenky v F1. Ale evidentne sa rata aj narodnost, resp jej marketingovy potencial.
BTW Norris skoncil 2. (za Russellom) hned v prvej sezone F2. Latifi je platic, podobne ako Cou akurat za jedneho caluje tato a za druheho nejaky cinsky sponzor. Ale uplne v pohode mu dam kredit, ze je momentalne najlepsi Cinan a to co dosiahol dosiahol vdaka tomu, ze jeho cinski superi v nizsich seriach boli horsi ako on.

1 Like

No veď to je to čo som písal výsledky F2 sú dôležité aby sa dostali do F1 ale všetci o ktorých sa tu bavíme už v F1 sú čiže tomu nechápem načo sa k tomu vracať Cou je platič ale urobil si v F1 dobré meno, Tsunoda je platič tiež bol v F2 druhý ako Noris za Schumacherom a s ním je to ako na hojdačke občas porazí aj Gasliho a niekedy všetko domrví. To isté aj Schumacher boj aj jazdcom dňa a mal dva aspon obstojné víkendy ale za pol sezóny je to málo a je úplne jedno či vyhral F2 alebo nie ako aj Latifi a Albon.

podla mna chalan, ktory skonci v F2 na prvy pokus v top 3, pripadne hned 1. ma ten talent uplne niekde inde ako ked ma niekto statistiku 7. 6. 3. Startove pole v F2 pozostava z beznadejnych platicov a z aspirantov na miesto v F1. Ak niekto nevie ani za 3 roky skoncit v top 3 tak sa zaradi do prvej skupiny. Cou to dal s odretymi usami.
F1 je konstruktersky sampionat benchmark na nejake hodnotenia ohladom rychlosti je v podstate iba timovy kolega. Valteri je stredopoliar, nieco ako Gasly. Nejake naznaky, ze novacik bude schopny sa pravidelne vyrovnat stedopoliarom hovoria, ze vyrasta dalsi stredopoliar.
Cou u mna nevyvolava v podstate ziadne emocie, ci pozitivne, alebo negativne. Mozno sa uchyti a vsetkych este prekvapi, bolo by to pre neho urcite fajn, ale skor si myslim, ze nie, neprekvapi.

1 Like

Kazdy jeden pilot zazil v minulosti utok na osobu… kazdy clovek v detstve zazil urazky… Ty nie? Ty si bol izolovany v detskej izbe? Ty si mal len dokonalych susedov spoluziakov kamaratov? Nebol si nahodou krasne dievca v partii ktoreho nosili bozkavali tulkali? Ak ano je mi ta luto.

Bohužel (bohudík) jsem nic takového nezažil. Byl jsem a jsem nošen na rukou. :slight_smile:

To je presne to proc se tady par mistnich chudaku skryva za zenskou identitu…🫥

Odhalil si puffa aj ty?

Je jasne ze jses to ty…

Môže byť že keď pretekár vyhrá v prvej sezóne F2 ako Leclerc alebo Russel že si ich ľudia zaškatuľkujú inak ako nejakého Coua ale to sú top piloti v F1 však nie sú všetci top to možno tak 5-6 pilotov ten zvišok sa podľa mňa podľa výsledkov z F2 nedá posudzovať to by bolo asi tak že Albon skončil v poslednej sezóne tretí v silnom ročníku, Tsunoda skončil v prvom ročníku druhý, Schumacher skončil v prvom ročníku 10 či 12 ešte aj Chou skončil v prvej sezóne lepšie a čo piloti čo sa do F1 ani nedostali, čiže ja by som to bral tak že mega talent sa pozná aj v nižších súťažiach preto som zvedavý na Piastriho ale dvojkový piloti tam to záleží od viac vecí ako len výsledku v nižších súťažiach.

stale zostavame pri tom, ze keby bol Cou francuz, ci talian tak sa do F1 s takymi vysledkami nepozrie.

1 Like

Neprekrucaj…nemas sa coho chytat

Nejsem policajt…