Colapinto ukázal, že do F1 patrí. Chválil ho Pérez a kritiku stiahol aj Albon | Magazín F1 - F1online.sk

Franco Colapinto bol ešte pred mesiacom vo svete Formuly 1 neznámym jazdcom. V priebehu troch veľkých cien sa však Williamsu tak odvďačil za dôveru, že po Loganovi Sargeantovi sa v tíme nikomu nebude cnieť. Mladý Argentínčan predviedol ďalší fenomenálny výkon, ktorý síce nebol ozdobený majstrovským bodom, ale nebolo to jeho zlyhaním.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/172962/colapinto-ukazal-ze-do-f1-patri-chvalil-ho-perez-a-kritiku-stiahol-aj-albon

Chlapec sa nezdá a robí si dobré meno.
Aspoň, že Albon pochopil, že za jeho zlý štart jeho kolega nemôže. Alex bude mať čo robiť do konca roka

4 Likes

Franco je naozaj prijemne prekvapenie a uz teraz sa da povedat, ze vymena za Logana, bolo spravne rozhodnutie.
Na trati aj mimo nej, sa javi sympaticky, az mu vlastne drzim palce, nech sa v F1 udrzi.

5 Likes

Colapinto se ukazuje ve vynikajicim svetle. Souhlasim. Piastri, Bearman, Colapinto, hezky se uvedli chlapci. Piastri uz se adaptoval, ted jeste ti dva.

Je to pomerne rozdil oproti Schumimu, Tsunodovi, Loganovi a Chou. Skoda ze nema na pristi rok sedacku. Uvidime jak bude RB spokojen s Lawsonem.

1 Like

Pozeral som to video 20x, nechapem ani, na co sa stazoval Sainz. Colapinto predviedol super start, Leclerc tusim s Russelom boli mimo trate davno predtym ako tam Colapinto prisiel. Chalan pekne odstartoval, nikoho neohrozil a odjazdil pekny pretek. Na novacika v Singapure vlastne velmi pekny pretek.

4 Likes

Já jsem z něj dost nadšený. Takový upřímný mlaďoch co teda jezdí neskutečně na to že naskočil do rozjeté sezony … a přesvědčivě dokazuje že Sargeant byl docela marný! No a jak dobrá je tato skupina ukáže příští rok Sainz, jelikož se ukáže jestli je Albon tak skvělý jak se poslední sezony tvrdí, a nebo ho po zvyknutí v kokpitu Sainz zajezdí … já myslím že od každého trochu - že je Albon velice dobrý, ale ne tak dobrý jako Sainz, a že Colapinto má potenciál být asi ještě lepší než Albon! … uvidíme.

1 Like

Colapinto je dokaz, ze dnesni mladici chodia do F1 dobre pripraveny a nemaju problem porazit priemer typu Albon.

Jistým způsobem je to ale dost šokující :thinking: Ještě uvidím jak to půjde dál, ale Singapur už považuji za trať která celkem prověří.

Já si myslím, že ne každý mladík by tohle zajel. Některým mladým F2 nesedí, ale F1 ano, třeba porovnej Landa v F2 a v F1 va Russell v F2 a v F1. A k Albonovi - psal jsem to tu, že se mu loni přidala hodnota, kterou reálně nemá, myslím si, že tam sedět Sainz letos, tak ty vysledky Williamsu jsou daleko lepší

Je možný že Colapintovi to sedlo sakra skvěle.

Colapinto ukazuje výbornou rychlost na odlišných okruzích. Teď to potvrdit ve zbytku sezóny a ve Vise můžou měnit i Tsunodu

1 Like

toto necakal skoro nikto, ze bude mat takyto da sa povedat raketovy start v f1
on takmer od zaciatku jazdi ci uz v treningoch, kvalifikaciach a aj v pretekoch takmer identicke casy ako albon

ktovie co sa teraz ho ni v hlavach williamsackych sefov, ze ci by si aj tak trochu nepriali aby jedneho z dvojice sainz albon nechcel rb namiesto pereza :slight_smile:

Velka skoda ze buduci rok nema zrejme sedacku v f1, zatial sa javi celkom solidne, a mozno aj v lepsom svetle ako vsetci novacikovia co maju buduci rok istu premieru

Viděl jsem něco, že by Horny chtěl do týmu pro 2026 Russella.

To Horner prohlásil u Sky Sport, že Russell nemá smlouvu na 26 a je nutný s ním být v kontaktu, jako s kandidatem. Celkem logicky, když Jos fuet zvoní u Tota doma

Tak Albon je tiez jeden z tych, ktori vynikli len vedla totalneho polena ako Sargeant a inak sa prilis nepredviedli. Mozno vobec nemusi byt taky dobry jazdec, ako sa mu pripisuje.