Colapinto sa v Alpine trápi: Po Imole som očakával, že urobím pokroky | Magazín F1 - F1online.sk

Franco Colapinto nezažíva taký reštart formulovej kariéry, aký si prial. Argentínsky pretekár sa trápi s monopostom Alpinu a jeho charakteristikami. Všetko vyvrcholilo na Veľkej cene Španielska, kde Pierre Gasly dokázal zabodovať, zatiaľ čo jeho tímový kolega sa motal hlboko v poli porazených. Na veľké zlepšenie to zatiaľ nevyzerá ani v Kanade.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/203880/colapinto-sa-v-alpine-trapi-po-imole-som-ocakaval-ze-urobim-pokroky

Dalsia skvela jazdecka rosada od Alpine.

Proti Gaslymu to má hošan hodně těžké. Nezbývá než zatnout zuby a dřít na sobě.

Chalan to nema lahke. Sefom nasilu dosadeny v priebehu sezony… bez skusenosti.
Z toho mnozstva novacikov co zacalo tento rok vycnievaju dvaja - Bearman a Hadjar, specialne teda prvy menovany. Neviem ci to je koli tomu ze odjazdil 3 GP aj minuly rok a bol lepsie pripraveny, ale jazdi naozaj slusne a rychlo.
Zvysok je za tial v jednom vreci.

Za mňa sú teda všetci tohoroční nováčikovia príjemným prekvapením - žiaden veľký prúser sa nekoná. Hoci čo sa týka Bearmana a Hadjara, tak súhlasím, oni skutočne vyčnievajú. Kimi dokáže tiež podať výnimočný výkon, ale robí chyby. Colapintovi celkom fandím, minulý rok podával vo Williamse skvelé výkony. Alpine musí byť (nielen) tento rok asi dosť mizerné auto.

2 Likes

@HellHogr
Briatore se prý snaží získat na Gaslyho místo Alonsa :eyes:

1 Like

Jj, to už probíhá delší dobu, ale to by AM musel strašně selhat a Alpina jet o titul😄

1 Like

No, jako jestli to vzniklo na základě Alonsovi návštěvy u Flávia, tak co přijde až spolu zase budou na dovolený? Jako každý rok? :smile:

1 Like

ANDY COWELL vylučuje odchod Alonsa z ASTON MARTIN:

“Jsem rád, když Fernando přijde do kterékoli garáže, jako třeba do Alpine. Zná se se spoustou lidí v boxech. A jsem rád, že s námi podepsal smlouvu na příští rok. Je skvělé s Fernandem spolupracovat. Vždycky je dobré mít někoho konkurenceschopného, na koho se dá tlačit.”

1 Like

Uplne zbytcna debata. Co od neho vlastne cakaju? Chlapec dokopy nic neukazal v juniorskych seriach, a vo Williamse minuly rok zajazdil dvoje dobre preteky, inak iba vyrobil kopec srotu… Jazdi len tak, ako sme na neho zvyknuti. Proste klasicky platiaci pilot… Hoci uznavam, myslel som si ze Stroll je posledny mohykan, ale nie je to tak…

1 Like

Neukázal prakticky nic světoborného ani minulý rok.

1 Like

Mě by to moc nepřekvapilo. Pokud by do Astonu skutečně přestoupil Emil, tak by bylo jasné kdo bude v týmu pánem a vedle Gaslyho by to taky nebylo to pravé ořechové.
Navíc stále máme nově v Astonu Hondu a historii si stále ještě pamatujeme.
Gasly sice má smlouvu s Renaultem i pro příští rok, ale třeba si už našel lepšího fleka.

Ve svetle vysledku “zazracneho” Colapinta zacinam prehodnocovat svuj nazor na vykony Dooh.

Tam musí být podivná atmosféra a nedivím se, že začínající jezdci to těžko zvládají. Nemůžou cítit důvěru týmu a to je určitě náročné i pro zkušenější piloty. Jako čistí platiči by na tom byli líp - ti jednoduše dostávají, co si zaplatí.

1 Like

Jope…. Jen je skoda, ze jezdci tipu Mazepin, Latifi, Seargan atd dostali vice casu a prilezitosti nez dnesni novacci v F1.

2 Likes

No, tak teraz v Kanadskej kvalifikácii Colapinto príjemne prekvapil - o to viac v porovnaní s Gaslym. Colapinto 12. zatiaľ čo Gasly posledný 20., respektíve po penalizácii Cunodu a Hadjara je to 10. miesto proti 19. miestu. Skončil pred Bearmanom a po započítaní penalizácie aj pred Hadjarom… Som zvedavý, ako zvládne preteky.

1 Like

Colapinto mi zatial pride ako taky novy Maldonado. Ten tiez sem tam vysekal rychle kolo, ale casto sa vysekal do bariery.

:smiley:
Inak, Maldonada som mal celkom rád, aj keď si z neho často všetci uťahovali, práve preto, že keď sa nevysekal, tak ten výkon podať vedel. Narozdiel od mnohých, ktorí prišli po ňom, a ktorí sa len vysekávali.
Tak uvidíme, no. Ale Colapinto mi je sympatický a držím mu palce, snáď to zvládne.

Williams musel mat vtedy vyborne auto. Barcelonu za normalnych podmienok vyhrali fair and square.
Keby mali lepsi jazdecky line up mozno by to cele pre Williams dopadlo uplne inak.

Williams 2012 měl silnou první polovinu, psalo se, že kdyby tam seděl top pilot, tak by byl v top 3 bodování PJ