Colapinto podpísal s Alpinom päťročnú zmluvu, tvrdí jeho manažment | Magazín F1 - F1online.sk

Franco Colapinto je dnes oficiálne pilotom Alpinu. Spolu s Paulom Aronom, Victorom Martinsom a Riom Hirakawom sa stal súčasťou jazdeckej zostavy, ktorá bude kryť chrbát súťažným jazdcom Pierrovi Gaslymu a Jackovi Doohanovi. Hlavne posledný menovaný sa vo svetle posledných noviniek a dlhého zoznamu čakateľov na miesto v Alpine stal predmetom intenzívnych mediálnych špekulácií. Tie zrejme ešte zintenzívni skutočnosť, že argentínsky pretekár podpísal s Alpinom dlhodobú zmluvu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/185180/colapinto-podpisal-s-alpinom-patrocnu-zmluvu-tvrdi-jeho-manazment

Pet let nahradni pilot v Alpine :shushing_face:

to znamena, ze po 5tich rokoch ma na neho znovu prava williams?

Na pět roků má Alpine zajištěné sponzory typu Slim a spol.

Jeste nezacal a uz skoncil? Snad ne, neni misto musi cekat, nevim presne ale nahradni piloti se zavodniho vikendu neucastni, pokud se bude prochazet po padocku, mohlo by to neco znamenat.

Informacie v tomto clanku su nejake chaoticke. Hned v prvom odstavci sa pise, ze Williams sa vzdal prav na Colapinta a v poslednom, ze ho dali do Alpinu na 5 rokov.

2 Likes

Renault bude mít dost času Colapinta zaučit na trenažéru a podrobně sledovat jeho výkony. Samozřejmě dohlédnout nad jeho správnou mírou rozvahy.
Nesmíme zapomenout, že velkou roli budou hrát Doohanové výkony.

@helmutko
Trochu mi to připomíná smlouvu Williamsu s Jensonem. Ten taky patřil Frankovi dokud se Jenson z Williamsu sám nevyplatil.

Jde o to, ze v Alpine s nim jsou tri dalsi nahradnici, taky nema nic jisteho, nevime jestli ma urcenou prioritu, bohuzel v zavodech se zapsal jednim predbihacim manevrem, trochu malo.

Colapinto bodoval ve dvou závodech což byl loni pro Sargeanta nesplnitelný sen. Dokonce se mu podařilo rozhodit Albona, který začal jezdit stejně jako Sargeant.
Navíc má za sebou velice zajímavé sponzory, tak by byl hřích nechat si Colapinta protéct mezi prsty.

1 Like

Mame co sledovat.

Určitě ano. Sám jsem zvědavý jestli si na Emila pouze hraje, nebo je skutečně hodně rychlý.

No to prece neuvidis, je nahradnik.

Dva krát bodoval a tri krát zničil monopost pekná vizitka fakt

Doohan má prý jistotu pouze půl roku.

Zkušený Albon o moc lepší nebyl.

To je tiež pravda

Ma smlouvu na pul roku?

Prý má jistého fleka pouze na půl roku a musí prokázat, že si místo zaslouží. Alespoň se o tom šušká.

Když Albon zjistil jak je Colapinto rychlý, tak zpanikařil a začal bourat taky. Vedle Sargeanta měl mnohem větší pohodlí.