Colapinto čelí prvej kritike. Nie som ani trochu spokojný, odkázal Briatore | Magazín F1 - F1online.sk

Franco Colapinto má za sebou náročný reštart formulovej kariéry. Keď v januári prestúpil z Williamsu do Alpinu, zavládla takmer jednohlasná zhoda, že skôr či neskôr nahradí Jacka Doohana. O čom však nepanovala jednohlasná zhoda, boli jeho následné výkony. Mnohí ho zatracovali, iní verili v jeho veľký potenciál. Nuž, za sebou má tri veľké ceny a zatiaľ toho veľa neukázal.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/203309/colapinto-celi-prvej-kritike-nie-som-ani-trochu-spokojny-odkazal-briatore

Flaviovi neveřím ani nos mezi očima … určitě nemá a nesmí být v F1 ani na tribuně, a přesto je defacto šéfem týmu - naprostá ostuda.
Ohledně Colapinta vs Doohan - nejlíp samotný tým ví jak si tihle kluci stojí výkonnostně.
Podle mě Doohan nebyl špatný, a uvidíme co ještě předvede franco, protože si myslím že ten má větší potenciál než Doohan … ale zatím to nedokázal. Ono Alpine taky není nejlepšé prostředí, a speciálně s Flaviem.
Každopádně vše nej přeju Francovi ať se mu daří … optimální by bylo kdyby tento nesympatický tým přišel o Gaslyho, a ještě by zpátky musel vzít Doohana. Ale i takový Aron nevypadá špatně… :thinking:

4 Likes

Ale on tvrdi, ze s crashgate nemal nic spolocne… Co ak hovori pravdu?

Jazdí horšie ako Doohan.Colapinto je slaby pilot ,už minulý rok som to písal Z mladých pilotov sú dobrí Bearman a Hadjar.Aj Kimi je sklamanie,ak by nemal Mercedes ale Alpine bol by tiež posledný…

1 Like

Zalezi jestli podepise Verstappen.

Kimiho kludne mohol Wolff posadit na 2 roky do Wiliamsu. To by mu vobec neuskodilo.

2 Likes

Verstappen podpíše, ale Strollovi (2026 alebo 2027).

Takže do Alpine sa vráti k tatkovi Flaviovi Fernando (koľkýkrát to už bude? :thinking: ) :slight_smile:

Presne.Kimi este nedozrel na Mercedes.

tak briatore ma asi prvy mensi plusovy bodik za mna.

bal som sa, ze doohan skratka len nebol jeho jazdec a colapinto bude oblubenec, ktoremu sa vsetko prepecie, pretoze je to briatoreho volba. ale on nie, neznasa ich oboch rovnako, uplne spravodlive.

Ale koho by si dal do Mercedesu namiesto Hamiltona? Myslim, ze Wolf vela moznosti nemal. Ok mozno Sainza.

Byť jazdcom, tak by som nechcel mať za šéfa tohto falošného a zákerného (nech sa na mňa niko nehnevá, ale musím to napísať) starého podvodníka a hňupa. Svoje by vedeli rozprávať aj Jarno Trulli, Robert Moreno a veľa ďalších, ako sa tento chrapúň správal k svojim jazdcom. Dokonca Nelson Piquet senior chcel odísť z Benettonu, keď videl ako Briatore zaobchádza s Morenom. Aj Ayrton Senna kritizoval jeho autokratický a tvrdý prístup k svojim jazdcom. Podľa mńa tak ako mnohí Briatoreho jazdci skončí aj Colapinto, ak nebude podávať výkony, aké očakáva. Stále nedokážem prekúsnuť, že sa tento starý, zákerný had a podvodník dostal naspäť do F1. Toto sú práve tí ľudia, čo dnešná F1 vôbec nepotrebuje.

1 Like

…lebo Briatore je jediný, ktorý je “lietadlo a všetci naokolo sú lastovičky”. …v tom čase bol šéfom tímu ale rozhodovacie povinnosti v afére crashgate na seba prevzali pretekový inžinier Pat Symonds a druhý jazdec Nelson Piquet a Briatore s Alonsom vlastne o ničom ani netušili…tak tomuto neuverí ani samotný Briatore. :smiley: On je jediný, čo má v tom prsty namočené najviac.

1 Like

nie mozno Sainza, ale mal Sainza. Ten dokonca dolho predlho cakal nato ako sa Wolff rozhodne.

1 Like

Po Spanelsku bude rad kdyz ho vezmou jako nahradnika do Audi :-1:

On Briatore sám je navyše manažér Doohana, takže obaja sú jeho jazdci. Nebyť Briatoreho, tak miesto vedľa Gaslyho má Mick Schumacher (porazil Doohana v rozstrele - následne prišiel Briatore a aj tak si vybral Doohana).

…Colapinto,zatiaľ úplne sklamanie nadväzuje na koniec vlaňajška ,a dvojka ,že,Kimi,:rofl::rofl::rofl:Mercedesu, hotová katastrofa,🫣🫣🫣:wink:

Kdysi se říkalo, že v Renaultu zničili Kovalainena tak, že z něj nakonec nic nebylo. Těžko soudit takto zpětně, ale pokud jde o piloty, kteří nepadli šéfovi do oka, Briatore je asi to nejhorší, co může být.

2 Likes

Jo, Majkl a Fernando jsou toho důkazem. Každopádně vtipný, že to píše fanoušek RBR😄

2 Likes

Colapinto minuly rok riskoval, na prvy krat mu to vyslo, ale potom isiel od muru k muru a v tom pokracuje aj tento rok. A to za neho Marko chcel dat 10 milionov a Wovles nechcel pustit.

1 Like

Kimi podepíše teď smlouvu na další 3 sezóny.