Čo stojí za obrodou Red Bullu? Podľa Stellu zmena svetlej výšky | Magazín F1 - F1online.sk

Sezóna 2025 mala byť podľa papierových predpokladov jedným z najúchvatnejších divadiel za dlhé roky. Po štarte sezóny sme sa z tohto sna museli rýchlo prebrať a akceptovať dominanciu McLarenu. Red Bull však po letnej prestávke napodobnil legendárnu scénu z filmu The Wolf of Wall Street a slovami „I am not leaving“ sa s Maxom Verstappenom znovuobjavil v boji o titul. Ako sa to podarilo?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/217215/co-stoji-za-obrodou-red-bullu-podla-stellu-zmena-svetlej-vysky

Stella muze mit pravdu, jedno video k tomu jsem objevil tady (je tam vychvalovan Max, cist jen na vlastni nebezpeci! :grin: ).

A uz jsem to slysel i obdobně i jinde.

Ale Mekiesova odpoved se mi stejne zda pravdepodobnejsi. A pokud to tak je a RB21 bude nyni nejlepsi auto na rostu, tak jedine tak ma Max sanci na titul (a ani to neni vubec jiste, kluci z McLarenu jsou dost dobri, aby si to pohlidali), Protoze v Haasu (coz jeste donedavna RB21 fakticky byl), muze Max vyhrat nejaky ten zavod, ale titul urcite ne. :grinning: :wink:

1 Like

Hlavne vylepseny veterny tunel!S Red Bullom sa stalo presne to iste,co s Mclarenom v roku 2024,ked priniesol uplne novy veterny tunel.Predtym Mclaren pouzival starucky tunel Toyoty a nemal ziadnu sancu bojovat o celo.Red Bull v lete dal do prevadzky vylepseny,takmer ako novy veterny tunel a vysledok vidime…Presne som na zaciatku sezony pisal,ze Ferrari,ktore ma stary tunel nema sancu bojovat o vitazstvo.Dnes rozhoduju veterne tunely,ktore su prepojene s AI a ta dava vystupy,ktore rozhoduju preteky,Timy o tom radsej nehovoria,ale realita je takato…

1 Like

V základu má RB aerotunel z konce druhé světové.

McLaren sa ale vyrazne zlepsil uz v lete 2023 ked dychali na Red Bullu hlavne na konci sezony

AI??? To fakt nie. Keď tak si myslel už CFD. Tunel je drahá hračka. Všetko čo ide, tak cfd a finálny produkt do tunelu

A Ferrari má pomerne nový tunel. Postavený na prelome začiatku 21. storočia. a v 2024 dostal obrovský upgrade. Vtedy ho určitú časť roka nemohli používať. Vymenili klasickú podlahu, za nejakú inovatívnu gumovú. A korelácia predbehla niekedy v lete tuším

Tak hlavně za tím vším stojí Horner, tak by bylo fajn mu připsat kredit.