Preco by mal Mercedes snivat o Hamiltonovej osmicke? Ok, ludia o tom rozpravaju tak to je asi pre niekoho dolezite. Cerevenym autom z talianska nebudu ani keby ziskal s nimi Hamilton 15 titulov. Mali moznost byt legendarni ako cerveno biely McLaren z konca 80’ rokov. Nebudu. Mozu Hamiltonovi servirovat jeden titul za druhym do patdesiatky. Tu auru co okolo seba vybudoval McLaren ked dali prilezitost dvom najlepsim pilotom svojej doby, o tom moze sucasny Mercedes iba snivat.
Mne to zacina pripominat DTM, ktore postupne prestalo ludi zaujimat, alebo LMP1 s jednym vyrobcom. Tituly nie su na trati vyjazdene, ale na trati odjazdene. Ked k tomu Hamilton potrebuje podrztazku tak to je jeho vec. Je to moj nazor, rozoberat si to mozem ako chcem. Nemusis to citat 
Hamilton ho nepotrebuje…
A tie tituly veru nie su jedno… lebo zatial je spicka Schumacher a bude nim Hamilton ci pre teba maju vahu alebo nie… cisla nepstia a medak sa tak zapise hlboko do historie F1,
Podla mna vsetky rozhodnutia Merc v poslednej dobe dost nasvedcuju tomu ze im o tu Ham osmicku ide. Ale to co ma Merc v plane nikto z nas ani len netusi.
A ano suboj Senna - Prost bol legendarny, ale kazdy vie, ze vyhrat titul majstra sveta je neskutocne tazke. A preto to co moze dokazat Merc s Ham moze prepisat historiu, takze nevidim jediny dovod preco by to nemali skusit. Mozno sa treba zamysliet, ci by aj ten Mclaren radsej tu bitku medzi Sennou a Prostom nevymenili napr za takych 8 Titulou zo Sennom. A dodnes by sa mohli takymto uspechom pysit.
To ako niekto vnima uspechy je dost subjektivna vec, ale suhlasim s tebou, ze ziskat titul s Prostom ako kolegom je urcite viac ako s Bottasom. Ale zase ziskat 8 titulov 
A ked si niekto o 20 - 30 rokov napise do Google najuspesnejsi jazdci F1 tam im tam krasne vyskoci Lewis s Merc. Tych uz nebude asi zaujimat ako ich ziskal 
tak to si nejako odporujes. Bud ho teda potrebuje aby si poistili osmy titul, alebo ho nepotrebuje a zbytocne tam zabera miesto niekomu kto by urobil lepsiu show.
Ja hovorim za seba. Sutaz kde niekto ziska 8 titulov za sebou pre mna nema ziadnu cenu sledovat a uz vobec nie zato platit. Ludia (nemyslim teba) si tu stale mylia pojmy a dojmy. Ja sa vobec nehadam, ze mat 8 10 15 titulov nie je historicky vynimocne. Ja hovorim cisto za seba, ze to mam u prdele pretoze viem, ze tych 7 titulov s mercedesom je vdaka miliardam navyse investovanym do vyvoja, ktore konkurencia investovat nemohla. A takisto viem a budem vediem po zvysok svojho zivota, tak ako dalsia miliarda ludi, ze Hamilton mal 5 rokov za kolegu podrztasku, ktory mu tak maximalne kryl chrbat a robil komparz na tlacovke.
Este dodam, ze proti Valterimu nic nemam, podla mna je to sympatak a tie jeho videa Bottas 3.0 boli lepsie ako cela sezona.
preco by konkurencia nemohla tie peniaze investovat? ved moznosti ma kazdy rovnake. kazdy moze svojimi vykonmi pritiahnut sponzorov. pred par dnami tu bol clanok ze dailmer plati len okolo 50 milionov. zvysok sponzori.
o motoroch plati to iste. kazdy ma moznosti minut kolko len chcel alebo kolko zozenie svojimi schopnostami od sponzorov. tvrdit ze vyhravaju len kvoli hybridom tie tiez totalne scestne pretoze mercedes ma top motor minimalne od cias Hakkinena. od vtedy sa pravidla zmenili viac krat a vzdy sa vratili silny na vrchu.
btw, zabudol si ze podrztasky maj aj Schumacher? zabudol si na Barrichella a Irvina? tak co je na tom?
Mercedes urcite sniva o hamiltonovej osmicke, pretoze to je medialny cas a medialny cas su pe.niaze.
Dole si plakal ze vyhrali lebo mali najviac penazi. tu mas vysvetlene preco najviac penaiz maju, lebo vedia kde a do kolko investovat aby tych penazi pritiahli co najviac.
kazdy nema moznosti minut kolko len chce. ak ano tak nechapem, vsak kup si jachtu, zakotvi si ju niekde v Monaku a uzivaj si zivot. na F1 forum urcite nebudes mat cas.
kazdy ma rovnake moznosti. akurat ide o kto ich ako vyuzije. kto ich vyuzit nevie tak ten nema. a ten
potom najviac place a zavidi sikovnym.
ja tu neriesim filozofiu zivota, ale preteky.
Ja by som povedala ze Hamilton vie že dávno nepotrebuje Bottasa aby tituly získal ale vie aj to že kým ich nebude mať nepotrebuje ani konkurenciu.
Jazdecký, z pohľadu osobnosti, marketingu ci komunikácie… áno tam všade je už dnes Russell evidentne trošku inde. Dobre vieš ze ja by som ho Mercedese videla rada hoci aj zajtra. Avšak osobne si myslím že Bottas by musel spôsobiť veľmi veľký pruser aby začal Mercedesr riešiť že sa ho momentálne (nasledujúci rok a pol) zbaví. A vieme ze to on neurobí.
Osobne si ale myslím ze VB sám výrazne pomáha tomu aby GR v 2022v Mercedese jazdil. Kedysi som mala obavy o chalanovu budúcnosť a o to co sa po 2022 stane ale dnes je to ak má Mercedes zdravý rozum viac menej jasné. … Ak on to dá v hlave a bude sa obsmietať aspoň v nejakom súboji aby nezabudol pretekať tak o GR viac menej neho obavy nemám. Jedine co sa môže stať ak sa Williams budúci rok nezdvihne opäť aspoň o čosi je že jazdecký začne upadať. Hoci k súbojom dochádza ako tak aj teraz a to je pre GR podstatne ich výsledok je v podstate i relevantný. Ak nepadne v tomto tak GR ma možnosť byť podstatne pripravenejsi a lepší ako jeho rovesníci lebo dostal čas sa učiť cirkus F1 mimo reflektory. A vidíme na Gaslym aké je to môže byť prospešné. A verím že trpezlivosť mu rúže prinesie.
Áno aj mne sa rozum zastavuje keď vidím GR trápiť sa vo Williamse a Bottasa kaziť preteky v Mercedese. Jeho situácia sa ale vyjasňuje. Lebo momentálne sa zdá ze aj vedeniu musí byť jasné že neposadit ho tam namiesto Bottasa po 2022 by bolo neskutočné mrhanie a bol by to výsmech. Jediná možnosť je ze by išli mimo akadémiu načo vzhľadom na to ze LH bude asi stále v Mercedese dôvod nevidím. Lebo podľa mňa má GR všetko na to aby robil Lewisovi minimálne dôstojného kolegu…takže v konečnom dôsledku ak chalan potenciál potvrdí môžu mať aj 8 titulov, aj súboj v tíme kt. Bude zapamätatelný a aj zaistenú budúcnosť. Russell v kariére zažil dosť zlých situácii aby svoju terajšiu zvládol a podla mňa ju aj zvláda výborne. Takže neostáva len sa tešiť na 2022. Lebo keďže Bottas už má zmluvu tak k zmene skôr nedôjde.
Vec ktorú ale nechápem je prečo VB niekto ochotne za toto platí 12 mega.? 

ide tu v prvom rade o mercedes a nie jazdca, lebo ten tim chceu ukazat ze vdaka nemu ma ten jazdec tituly… a tie tituly je najlepsie mat v rade…
Je mi jasné že do 2022 cesta zárubaná…avsak Ale ak to vezmeme z opačnej strany tak je jasné že mnohí nechápete point Helmutka. Je dnes reálne že by s Russellom tie tituly nezískali? Nie…maximálne by to bola ešte väčšia nakladačka zvyšku sveta v konštruktéroch a väčšia sranda v jednotlivcoch najmä preto ze LH by sa musel vyrovnať z novou situáciou kde by mal o 14 rokov mladšieho, rýchleho, talentovaného, ambiciózneho a perspektívneho kolegu ktorý je navyše rovnako ako on Brit, obrovský týpek z veľmi špecifickou osobnosťou (na rozdiel od Bottasa) a zmyslom pre humor a obrovským marketingovým a mediálnym potenciálom . A to by som si teda pozrela co by LH robil… A osobne si myslím ze Russella nebrzdí že by nebol dosť dobrý práve naopak a preto si ho LH pokiaľ nezíska ten 8 do Medaku nepusti… Potom ale podľa mňa bude tomu celému otvorený a aj a Mercedes bude voči nemu v lepšej pozícii… Pretože bude môcť viac diktovať podmienky… Oni mu dali všetko čo chcel dali mu 8 titulov a bezvýhradnu podporu do 8 avšak potom to až taký význam nemá. A ani finančné sa Bottas v porovnaní s GR neoplatí takže tam už si začnú diktovať oni. A bude to musieť akceptovať a keďže vie ze iná verzia kam ísť nie je tak predpokladám aj bude. Navyše LH si vie spočítať 5a5 a vie aj to ze príde fáza keď bude sám takéhoto kolegu potrebovať aby odišiel ako ozajstný šampión.
A úprimne myslíš si že by ho( ak by ho posadili to auta 2021) dokázal GR poraziť v prvej sezóne v Acku? Asi nie takže titul by LH mal aj tak… Akurát my by sme mali srandu, oni budúcnosť =talent by sa nenicil tam kde je a tituly LH by mohli získať väčší kredit. Takže význam ten Bottas reálne nemá… Jediný dôvod je ze to nechce Hamilton a Mercedes to do 8 bude akceptovať.
takze priznavas, ze Bottasa potrebuje… 
nepotrebuje, lebo ho poraza a rozhodne neni ani ako zatcha, lebo stopel… lebo je na to pomaly… tim chce tituly a preto to nemenia, nechcu zahodit rok, ako napr. v 2016 ked mal Rosberg naskok po prvych 5VC
Suhlasim… az na ten ruhy odstavcek… Ja si mozno aj myslim, ze by ho vedel GR porazit…
ale to je jedho… ani ja by som nebol taky hlupak brat miesto Bottasa mladeho rychlika…
teraz maju jedinecnu sancu dorovnat Schumiho a o rok porazit… A potom nech si uz Lewis vybojuje svoje…
Preto aj tych plackov cervenych neberiem do uvahy, ked pisu o jeho tituloch, ze su zadarmo… pretoze najprv treba zlomit rekord a potom jazdit na krasu… a potom mozu zabavat fanusikov duelom medzi majstrom sveta a mladikom… mozno je GR dalsi Senna… aj ked ma este daleko psychicky dospiet v TOP time, kde sa bojuje o bedne a kazdu sekundu…