Neskutocny si ty. Ja som tvrdil, ze progresivizmus je mladsia ideologia ako osvietenectvo, co si mi potvrdil clankom. Nikdy som netvrdil, ze to tak nie je.
Ty opat nechapes, o com sa diskutuje, lebo nemas schopnost citania textu. Ty si daval rovnatko medzi ovsietenctvo, dokonca si si ho pomylil s humanizmom a progresivizmom. Ja som pisal, ze progresivizmus a progres nebol vzdy o len o zvysovani kvality zivota ludi pre vsetkych ludi a nemal vzdy len pozitivne konotacie ako dnes, povod v humanizme a osvietenectve ma aj marxizmus, socializmus a su to destruktivne a tiez progresivisticke ideologie. Cize progres nie je vzdy eticky a ani pozitivny a boli progresivisti, ktori boli za otroctvo ci odmietali prava zien.
Neporovnaval som fasizmus s progrevizmom, ale dal som mu privlastok progresivny, co su dva rozdielne veci, ale kedze opat nerozumies tomu co citas, nic nevies o nicom a maximalne “challengujes” moj point clankom z wikipedie, ktory len potvrdi to, co som predtym napisal, tak je to s tebou tazke.
Ty nemas ani elemantarne znalosti ani jednej temy, o ktorej sa tu bavime, to je ako sa tu bavit s tebou o vybere dani a vseto co vies, je laferova krivka, ktora je hypoteticky teoreticky koncept, ktory nikdy ani dokazany nebol a na vyber dani vplyva 20 dalsich faktorov, nie len sadzba automaticky neznamena, ze znizenie, zvysenie sadzby znizi, zvysi vyber dani.
Ako som pisal, konecne bud chlapom a dodrz slovo a prestan tu prispievat ako si slubil, len sa tu strapnujes.