Chcel by som v aute aj dvanásťvalce, vyhlásil pretekár vo Vasseurovi | Magazín F1 - F1online.sk

Keď sa vo Formule 1 začnú spomínať motory s desiatimi alebo dokonca dvanástimi valcami, šéfovi Ferrari Frédéricovi Vasseurovi sa rozžiaria oči. Na druhej strane si však uvedomuje, že nové pravidlá by sa nemali tvoriť hurá štýlom, ale s veľkou dávkou vážnosti.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/197163/chcel-by-som-v-aute-aj-dvanastvalce-vyhlasil-pretekar-vo-vasseurovi

Aj ja.So syntetickymi palivami,ktore su uplne ekologicke,dokonca ekologickejsie ako baterie,kedze tie zanechavaju pri konci spotreby ovela vacsiu uhlikovu stopu,by 12 valce ,kludne mohli prist.Som za dobu ,ked boli povolene od 8 valcov az po 12 valce.Ford mal svoj legendarny 8 valec a napr.Ferrari malo 12 valec a aj Mclaren s Hondou.Ked som bol v roku 1990 v Budapesti na GP,to bol zvuk ,ktory ma ohuril na dlhe roky.Dnesni mladi fanusikovia F1 mozu o tomto zvuku iba snivat.Mali by aj oni sa ozvat,ze chcu konecne F1,ktora je aj hlucna.

uz nech je tu aspon 2026 a zmena pravidiel. Tieto motory su sice efektivne ale zvuk potrebuje divak a jazdec tiez. Dufam ze ked ostane iba MGU-K tak zvuk sa zvysi aspon o 20%.
Ak by nestacilo nech namontuju vacsie megafony na koniec výfuku.
Pevne dufam, ze sa auta stihnu rekuperovat inak to bude prepadak!