jj aby ti doj3balo naladu, ked sa zapali
Taky se může napsat na houno Ale já to myslel opravdu, k čemu by člověku mohlo být prospěšné. Puff to ví, já taky, tak to asi stačí
Apendix je totiž podľa odborníkov akýmsi domovom pre lymfoidné bunky, ktoré napomáhajú celkovej funkcii čriev. Sú odolnejšie ako ostatné imunitné bunky, takže sú doslova nevyhnutné pre boj s infekciou najmä u tých ľudí, ktorí trpia oslabeným imunitným systémom. Navyše sú to dokonca jedny z mála imunitných buniek, ktoré dokážu prežiť aj chemoterapiu.
Podľa doktorky Belzovej tento objav úplne mení pohľad na doteraz podceňovaný orgán. Myslí si, že údajne nie je potrebné sa za každých okolností slepého čreva zbavovať.
Zdroj: Vedci konečne zistili, na čo slúži slepé črevo - Dobré noviny
Carlos, bojuj
este som cital, ze to ma funkciu pri repopulacii crevnej mikroflory po infekcnych ochoreniach.
Měli mu dát nějaký nitrožilní vitamíny…
To by přežil…
Ze dne na den se na to neumírá.
Ollie 3. najmladší jazdec v F1 ever
Najmladší jazdec vo Ferrari ever
To souvisí tak trochu s tím co jsem četl já za teorii. Předpokládá se že je velmi důležitý z evolučního hlediska. Řeknu to laicky. Záněty slepých střev má na svědomí poměrně hodně životů, no člověk a jeho přežití kdy lidskou populaci postihne nemoc kdy se doslova vysereš z podoby, tak je organismus velmi zranitelný. Jde o to že střeva jsou v tu chvíli prakticky bez přirozených bariér kdy může být snadno napadnut vnějším světem. No slepé střevo má ale tuhý kořínek a to v tu chvíli jakmile je střevo zcela vyprázdněné, začne obsazovat svůj obsah dál do okolí střev jako první, tím začne budovat novou probiotickou kulturu která je pro člověka a jeho přežití nutná. Díky slepému střevu je tak vyšší pravděpodobnost že člověk jako tvor dokáže přežít, protože to dokáže zajistit přežití dejme tomu jednoho ze sta, ale to může být z hlediska evoluce alfa omega. Tolik k takové teorii. Je možný že ohledně imunity poskytuje právě ještě další vychytávky. Z pohledu jedince přijít o slepé střevo nic není, pro celé lidstvo by to mohl být problém a možná by jsme bez něj už jako lidi ani nebyli.
Rozbije to v FP3 a nestihnu auto poskladat do Q, t.j. zajtra neodstartuje.
Myslim si, ze mu vsetci dohovorili, ze radsej skoncit vzadu ako neskoncit vobec. Ide sa ucit a aj keby skoncil P15-P20, tak to hanba nebude vzhladom na to ake su tesne rozostupy.
no praveze teraz by sa ho mal bat o dost viac v pripade ze by ho dostal, asi by Ferrari prehodnotilo minimalne jeho vyplatu
asi tažko, keď 3 roky má bez klauzuly. Nič predhodnocovať nebudú.
Myslis kdyby Bearman porazil Leclerca?
To jsi studoval medicínu dálkově, ne ? Netvrdím, že by na prasklý slepák umřel do druhého dne, ale že by to byla taková banalita… Jestli Vy si z nás, pane doktore, nestřílíte .
Hej, ale skor bolo myslene ako joke. Aj ked nikdy nevies
LEC to muze v zavode oprit do svodidel, novacek zabodovat by ve Ferrari mel, nikdy nevis
No opravdu. Pak jsem byl na praxích v oddělení D… úrazová chirurgie.
Lidi po nehodách, totálně na kaši. Nic hezkého.
A to bys fakt nechal někoho se zapáleným slepákem třetí den závodit ve F1 s tím, že stačí nějaký ten oblbovák a přece na to neumře?
Trend je takový, že slepák chtějí léčit a né ho vyndávat…
Teda kluci to tady psali.
V mé době to údržbář vyndával ve výtahu.
To je málo, (nejméně) jeden borec si ho vyndal sám. Dokonce se potom přiženil k nám do republiky:
https://www.idnes.cz/technet/veda/antarktida-operace-apendix-regozov.A180423_183728_veda_hege
Ale řekněme že to není úplný standard .