Carlos Sainz prišiel o štvrté miesto, dostal päťsekundový trest | Magazín F1 - F1online.sk

Carlos Sainz prišiel o dodatočné dva body za štvrté miesto. Pre päťsekundový trest totiž jednu priečku stratil, a to môže byť rád, že sa neprepadol aj za Lewisa Hamiltona; bolo to však veľmi tesné. A prečo vlastne dostal trest? Komisári ho označili za vinníka kolízie s Oscarom Piastrim.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/153039/carlos-sainz-prisiel-o-stvrte-miesto-dostal-patsekundovy-trest

No ja vám nejako nesúhlasím s trestom. Áno, skĺzlo sa mu to, ale v tom čase bol už pred Piastrim, na vnútornej strane a ešte stále bola napravo šírka auta voľná. Stojím si za tým, že Piastri doňho zatočil a bol potrestaný poškodením, takže sa nemalo trestať.

Oscarovi zničil preteky a dostane 5 sekúnd, paráda. Sainz ma zatmenie mysle a to čo predvádzal vo vysielače bolo úbohé možno keby sa viac ako na politikárčenie sústredil na preteky takby to vyzeralo inak

1 Like

Ten predbiehaci manever bol cisto ubohy, zatacka nikde len do neho vrazil. Mali mu to dat hned na trati.

Komisari tvrdia ze netrestaju nasledky ale tychto 5s mi prislo naozaj ako bolestne pre piastriho. Rozdiel medzi obidvomi incidentami medzi nimi bol v tom, ze pri prvom Sainz spolupracoval a v snahe zabranit kolizii nechal piastrimu miesto a nechal sa vyviezt mimo trat. Pri druhom incidente uz Piastri nespolupracoval…

2 Likes

Nesuhlasim, Sainz tam praveze skusene a prekvapivo sikovne nalozil naivnemu Piastrimu.

1 Like

Ubohy FIA britsky fašouni, len aby Mclaren stiahol Ferrari.Neskuticne čo tyto tuto sezonu oredvadzaju.Perez preco trest nedostal?A Piastry ked Carlosa predtym vytlacil mimo trat.Ubohe kreatury.

Mali by dat do pravidiel ze tam kde je plna ciera namalovana po krajoch trate je zakaz predbiehania :smiley:. Alonso na hrad,len Spanielov trestaju :smiley:

@Nordotor je to tam

Este ze totok bolo bezpecne❤️

No tvrdé, přihlédli k následkům. Je ale sranda jak k tomu přistoupili, standard je 10+, ale najednou přijdou s 5+ že polehčující okolnosti :grin:

Veru, Piastri mal vyjst mimo trat aby Sainz uplne mimo apexu mohol bezpecne prejst.

Sainz mal dostať 10 sekúnd za ten plač

2 Likes

Piastri ■■■■■ do Sainza, Sainz dostane trest…
Well done… :-1:

1 Like

Jak se díváte na ten předešlý incident? Jako chápu že byl z toho Sainz frustrovaný :thinking:

Trest mal byť minimálne 10+ a to už počas závodu! Do zákruty vletel bez kontroly nad autom, spôsobil kolíziu a druhému jazdcovi zničil auto a celé preteky.

1 Like

Vletel tam ako keby nikto iný nebol na trati.

A ten incident. Piastri trafil Apex, ostal kolesami na trati. Carlos mu tam nechal priestor na to, tak to urobil.

No je otázka zda měl Sainz nárok na prostor nebo ne, mě přišlo že tam do zatáčky vjížděli plně bok po boku, proto nevidím ono vytlačení tak čisté :thinking:

1 Like

Ako je to celé na hrane. Ale Piastri mal stále auto pod kontrolou a nechal mu priestor. Ale to je na komisárov. Lenže to čo robil Carlos vo vysielačke potom alebo ten další incident, sorry ale to už Carlos prehnal.

1 Like

Trochu podobná situace jako mezi Sargeantem a Magnumem.
Hlavní rozdíl je ve kvalitách jezdců.

Popravdě ani tam jsem si už nebyl jistý zda je to na penaltu nebo ne, ohledně posuzování incidentů jsem velmi zmatený a nějak tam nevidím společný vzorec.