Čandhok viní z nehody Sainza, Palmer zas Péreza | Magazín F1 - F1online.sk

Nehoda v samom závere Veľkej ceny Azerbajdžanu vyvolala na sociálnych sieťach horúčkovité diskusie. Komisári nakoniec rozpažili ruky a zrážku označili za pretekový incident. Existuje však v motoristickom športe niečo ako 50 na 50? Alebo mohla jedna zo strán urobiť viac, aby incidentu zabránila?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/172045/candhok-vini-z-nehody-sainza-palmer-zas-pereza

Myslím že zbytečný někoho vinit, závodní incident. Když nejsou uplně na kraji je na nich jak se tam poskládaj, kdyby byli parťáci tak Sainz se neměl pohybovat od krajnice, no takhle prostě Perez zase odmítl dát mu víc :man_shrugging:

2 Likes

1 Like

Dookola sa riesi jeden tukanec v boji o tretie miesto aj ked nasledok nevyzeral usmevne…pretekarsky incident bodka…uz aj stacilo

1 Like

Jednoznacne chyba Pereza. Sainz nezatocil z nicoho nic a Perez bol jednoznacne vzadu, mal vyhlad a kilometer priestoru. Aj v beznej premavke je vzdy na vine ten vzadu, aj ked vodic vpredu urobi totalnu hlupost, vlastna skusenost. To aj na starte ked krizuju trat tak je ok zozadu niekoho nabrat? Nie, je logicke, sa vyhnut zrazke.

1 Like

Kdyby se Sai a Per neztukli tak to bylo jinak … jo holt kdyby …

Na druhou stranu se prave diky tomuto srovnani bodu v PK muzeme tesit na velice zajimavy prubeh konce sezony na rozdil od predeslych roku . Doufejme, ze to bude vice o zavodeni nez bourani :upside_down_face:

a ja si myslim, ze to Per necekal :slight_smile:… za me zavodni ( nestastny ) incident

Ja ti neviem. Komisari dokonca napisali, ze jazdci sa nechovali odlisne od predchadzajucich kol, neurobili nic nepredvidatelne, takze Perez mohol mat nacitanu jazdu. Ved aj Leclerc vpredu je uz pomaly na opacnej strane trate. Plus je to zavod, tak asi cakam tvrdu obranu v boji a poziciu. Ale je to jedno, stane sa.

1 Like

britski komentatori sa jednoducho nevedia dohodnut ked jedna strana nie je brit.

2 Likes

… asi tak, chýba im smerovka … :slight_smile:

Navíc ten prostor mezi bílou čárou a svodidly se tam postupně zmenšuje a v místě kousek za místem kolize jsou svodidla hned za bílou čárou. Takže Sainz nemohl jet rovně ani kdyby chtěl. Musel zpoza bílé čáry vyjet na trať ohraničenou bílými čarami.

Jednoznačne Perézova chyba. Keď ho jazdec križuje má sa stiahnuť, alebo ísť ku krajnici.
Leclerc v predu je už dávno o 2m v ľavo a Peréz drží volant rovno :man_facepalming:
Presne, ako Verstapen. Obaja jazdia ako prasce čo im patrí celá trať. Mám tam predne kridlo tak neuhnem, som predsa jazdec.
Ak je toto závodný incident, do budúcna môže každy jazdec ísť mimo idealnej stopy a odpáliť toho pred ním.
Ale proti jazdcom RB tresty nepadajú. Tak ako v Rakúsku.
V Británii2021 Hamilton v ideálnej stope jazdiaci vedľa Verstapena bol potrestaný, keď do neho Verstapen zahol a tu je zase na vine Sainz jazdiaci v predu v ideálnej stope ? Peréz mu tam nechá nos a sposobí kolíziu bez trestu.
A takýchto situácií už bola kopa, čo netrestali RBlákov za blokovanie, vytláčanie a menenie brzdnej dráhy, či jazda mimo trať.