Čandhok: Sainz nechce projekt, ale dostane ho | Magazín F1 - F1online.sk

Carlos Sainz má na stole tri ponuky, pričom ani jedna z nich mu nezaručí okamžité boje o pódiá. Španiel by určite najradšej siahol po možnosti, ktorá by mu také vyhliadky poskytla, ale podľa Karuna Čandhoka sa bude musieť zmieriť s tým, že to on bude budovať základy nového projektu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/160186/candhok-sainz-nechce-projekt-ale-dostane-ho

Ja by som pockal na Checkov vyhadzov :slight_smile:

Nie som si isty ci chce ist do RB.
Tam ma zmysel ist, ked tam nebude Maxo.
Maxo drží Carlosa v šachu, lebo mu blokuje aj Mercedes.
Dve najlepsie auta naraz …
Ak Lewis na 2027 odide, Carlos sa do ferrari vráti, nie je najmensi dôvod ho nezobrat naspat.
Z dlhodobeho hladiska je najlepsie podpisat Audi, pre pripad zeby ferrari podpisalo Lewisa aj na 2028, comu uz moc neverím … iba ak to bude marketingovo účinné.

Tiez si myslim, ze stupel je momentalne Max a nie Carlos. Ak Max na 2025 odide, tak Carlos moze ist do RB. Ak neodide, stale moze “bojovat” s Kimim. Ak nic nevyjde, potom su tu Audi, atd…

… no, jeden důvod mě napadá, a sice že už ho nebude chtít k sobě Leclerc.

1 Like

Presne tak Audi.
A nemci nie su ziadne orezavatka, vedia co robia.
Problem je niekolkorocny sklz vo vyvoji motora, Honda by vedela rozpravat …

problem pre sainza je, ze je to velmi dlhodobo
audi bude roky dobiehat len vyvoj auta a este o niekolko rokov dlhsie vyvoj motora a aj to len za predpokladu, ze audi do toho da minimalne tolko co ine top timy
kolko trvalo honde dotiahnut sa a to honda do toho davala penazi fakt vela

Prečo by sa vrátil? To nedáva logiku po Lewisa má to miesto isté Ollie Bearman pokiaľ sa niečo nepokazí. Pretp podpísali aj Lewis je to kratšie dočasne prechodné obdobie do príchodu Ollieho

Lewisa podla mna nepodpisali preto, ze potrebovali vyplnit obdobie do prichodu Bearmana. To uz tam mohli nechat aj Sainza za zlomok penazi. S Lewisom maju podla mna ine plany, ci uz z hladiska marketingu, alebo sa pokusit dat ten 8 titul v cervenej farbe…

1 Like

Ano samozrejme ale myslíš, že aj prečo dostal 2+1? Je to stále v dobrých rokoch ale už o chviľku môže skončiť. Bude super ambasádor značky, promo ako z neba aj po konci kariéry a vyplnia miesto do príchodu Bearmana. Sainz by síce za menej to miesto podržal, ale nemá tie ostatné marketingové výhody.

Jestli Sainz nechce projekt, coz je i muj nazor, tak se rozhoduje mezi Mercedesem a Mclarenem.