Čandhok by chcel nové pravidlá odložiť o dva roky | Magazín F1 - F1online.sk

Štartové pole sa postupne vyrovnáva a viaceré tímy avizujú, že v budúcom roku chcú útočiť na majstrovský titul. Ak to bude skutočne tak, môžeme sa tešiť na podobnú sezónu, akú sme videli v pamätnej bitke o titul v ročníku 2021. Potom však príde ďalší zlom. Karuna Čandhoka mrzí, že sa štartové pole opäť rozdelí a s veľkou pravdepodobnosťou nastane ďalšie obdobie dominancie.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/153686/candhok-by-chcel-nove-pravidla-odlozit-o-dva-roky

uplny suhlas. Nove pravidla vobec nie su potrebne. Akurat to je asi nepriechodne, pretoze by to hodilo vydle motorarom do ich planov. Neviem co by zrobili RBPT a hlavne Audi.

1 Like

Candhok chce, aby mal Max 7 titulov po sebe. :sweat_smile:

Ale suhlas, uvidime ake bude rozlozenie sil 2025, no kazdou sezonou bude naskok Red Bullu mensi a mensi, az sa nakoniec strati a konecne by sa mohla opakovat sezona 2010. McLaren s Ferrari vyzeraju, ze do 2 rokov (mozno skor) by sa mohli dotiahnut a mame hned tri timy v boji o titul.

Lebo ak nikto nedobehne RB do konca 2024, tak na 2025 sa kazdy vykasle a presmeruje vsetky zdroje na nove pravidla a jednu sezonu obetuje v prospech RB.

2 Likes

Taky s prodloužením současných pravidel souhlasím. Aspoň by hlavy pomazané měli více času promyslet jak taktně ustoupit od navyšování neekologických kyselin.

To si nemyslim. Vacsina stajni nebude robit skoro ziadny vyvoj pre 2025 a prakticky pojde len o zakonzervovanie aut a mensie upravy. Maximalne nejake testovanie veci uz pre rok 2026. Ale pochybujem, ze by bol niekto ochotny do poslednej chvile vyhadzovat peniaze na nejaky suboj ako v 2021 a potom od dalsieho roka by sa kvoli tomu prepadol, lebo peniaze a cas budu chybat do novej ery…

Ale to isté sa zdalo aj pred koncom minulých pravidiel a pozri ako to dopadlo, sice s veľkou kontroverziou na konci, ale Max si to jednoducho zaslúžil za tú sezónu. A do novej éry vstúpil RB víťazne, aj keď to po vývojovej vojne s Mercedesom nebolo očakávané.

1 Like

Medzi tým, Indycar zavedie nové hybridné motory uprostred (!) sezóny :sweat_smile:


Edit: na ováloch, kde sa prakticky nerekuperuje to bude vyzerať cca takto:

The drivers will have control to redirect engine power into charging the battery while they are slipstreaming so they can redeploy when they want to attack for a pass.

To je ale pípovina …

1 Like

Čo zlé by sa mohlo stať? Tie závody musím vidieť.

Ja neviem ci elektro lobbing na americkej diesel truck pode bude mat uspech :smile:

1 Like

Pozerám, že ich 2.2l motory nebudú párované s batériami, ale so superkondenzátormi. Zaujímavé.