Camilleri má absolútnu dôveru v Binotta, chce stabilitu ako za čias Jeana Todta | F1online.sk

Kým v minulosti by takéto výsledky viedli k vyhadzovu, to sa teraz zmení. Camilleri pri svojich slovách o stabilite naráža aj na úspešnú éru Jeana Todta, Rossa Brawna a Michaela Schumachera. Verí, že ak sa zamestnanci nebudú báť o svoje stoličky, tak nebudú prijímať krátkodobé rozhodnutia, ako tomu bolo doteraz. Rozhodnutia, ktoré prinesú ovocie nie v bezprostrednej budúcnosti, ale neskôr, sú z pohľadu šéfa tímu či vedúcich pracovníkov totižto rizikom, ak sa boja o to, či v tíme zostanú aj o týždeň.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/9922/camilleri-ma-absolutnu-doveru-v-binotta-chce-stabilitu-ako-za-cias-jeana-todta

Camilleri je taký nekompetentný boss Ferrari ako je nekompetentný Binotto šéf F1 Ferrari…
To sa stretli dvaja mamlasi, zlatí Montezemolo

Já jenom zírám…

Pokud čtu dobře, pak v zásadě Camilleri říká:

• několik let nečekejte zásadní výsledky, teprve pro ně budeme tvořit předpoklady
  • propustili jsme Vettela, protože bylo jasné, že nebude ochoten čekat na vítězné auto dalších pět let
  • věříme, že Leclerc vydrží nejméně tři, čtyři nebo pět let bez boje o titul, bude ho motivovat představa vítězného auta, kterého se jednou dočká
  • zaměstnanci nebudou pod tlakem strachu z vyhazovu, ale ani pod tlakem strachu z vyhazovu
  • vkládám svou plnou důvěru do rukou člověka, pod jehož vedením se tým konstantně zhoršuje, a to od chvíle, kdy ho převzal, přičemž tento proces trvá rok a půl a patrně ještě není u konce

Jsem rád, že Sebastian v tomto týmu v příštím roce nebude (a mrzí mě, že to píšu, ale mám na mysli Binottovu sestavu, nikoli značku Ferrari), i kdyby to mělo znamenat, že bude dělat doma pečlivého otce, ale je mi líto Charlese (a tak trochu i Carlose). A v neposlední řadě i toho koníka, který teď smutně přešlapuje ve stáji a vzpomíná na doby, kdy se pod jinými šéfy hrdě vzpínal. A paradoxně na tyto šéfy se Camilleri odvolává. :cry:

Chudák Enzo Ferrari se v hrobě obrací…

Ono se s tím dá souhlasit a nikdy to není tak že by někdo přišel a najednou se začalo vyhrávat. Vždy je to dlouhodobý a stabilní proces. Je jen otázkou zda se vsadí na správné lidi a dokáží spolu udělat ten správný balík. To posoudí čas. Fanoušci Vettela musí jen přijmout fakt že to bude už bez něj a Ferrari vsadilo po těch letech jeho nezdaru na jinou mladší a perspektivnější krev.

Seb isiel, pretoze bol druhy najlepsie plateny pilot v poli a usudili, ze takeho nepotrebuju, zvlast ked im mlady za polovicu ci tretinu zajazdi rychlejsie.

Paroduji Camilleriho, ale pokud vím, peníze v tom přece nebyly. Všeobecně se očekávalo, že Ferrari a Vettel se dohodnou na znatelném snížení platu, to navíc podtrženo koronavirovými okolnostmi, ale jak dnes víme, k žádným jednáním tohoto typu nedošlo.

Podle mého za Vettelovým koncem stály spíše:

špatné vztahy s Binottem
rozkolísané loňské výkony
rozhodnutí týmu jet na jasnou jedničku (Leclerc) a dvojku (proto příchod Sainze, nikoli Ricciarda).

Paradoxně v situaci, v jaké jsou, mohou na hru na jedničku a dvojku zapomenout, a další otázka zní, nakolik se jim, když potřebují zapracovat na vývoji, vyplatí sázka na dva mladé piloty. Jezdeckou sázku na Leclerca chápu, jeho potenciál je enormní. Jenže oni ho nebudou schopni využít.

zase same klamstva to sa uz neda citat FUJ…
velmi ta bije ta realita, ze Fetel je pomaly a konecne dostal padaka, co najviac na Binotta nakidat, aby nebol Fetel ten trosecnik…

este buduci rok budu mimo hru, potom budu zase bojovat o titul, budu tam uz dvaja jazdci schopni zbierat body, nie ako Fetel a Kimi…

ochotny cakat ??? mal auto schopne ziskat titul, chybala mu rychlost, preto ho prepustili a ked nemal rychlost chyboval…

lepsie jazdit vo ferrari a bojovat o ten titul, ako ist do ineho timu bez podii a titulov

zase klamstvo… jedine co nefunguje je motor ale tebe to darmo pisat, lebo mas vykradnutu hlavu a budes tu iba Binotta zhadzovat a zase len koli tomu, ze konecne vykopli draheho, labilneho jazdca…

konecne sa na niecom zhodneme :rofl: skoda, ze sa ferrari neprebralo uz po spackanom roku 2017

Ja si myslim, ze Camilleri ma v zasade pravdu v tom, co hovori- vo Ferrari bola v minulych rokoch skutocne neprimerana tendencia vyhadzovat klucovych ludi a tlak v time bol obrovsky. A vyhadzovanim ludi a dufanim v to, ze sa najde nejaky carodejnik, ktory Ferrari povedie k titulu, sa ten titul neziska.
Lenze problem je, ze to Camilleri hovori v case, kedy by podla mna Ferrari po dlhej dobe( v podstate prvykrat od roku 2014) nejaku zasadnu strukturalnu a personalnu zmenu skutocne potrebovalo. Ano, zisk titulu sa neudeje zo dna na den a je to dlhodoby proces- ale nemozno zatvarat oci pred tym, ze tim je v katastrofalnom stave. Keby toto Camilleri povedal po sezone 2018 a poukazal na to, ze Ferrari v klucovych momentoch sice zlyhalo, ale zaznamenalo za posledne roky vyrazny progres a preto treba mat doveru v ludi, co tam posobia na klucovych poziciach a nevyhadzovat ich len preto, ze nedokazali zdolat enormne silneho supera, ma moju plnu podporu. Ale nie, vtedy sa Ferrari bilo do prs, ze pre nich je akceptovatelny jedine zisk titulu a sefa timu vyhodili. A teraz, ked je vedenie vo Ferrari uplne evidentne slabe a tim zaziva historicku blamaz, z neho vypadne toto- nejako to ma pomylene.

1 lajk

Do puntíku souhlasím.

Ja si myslim, ze Vettelov koniec bol predvidatelny uz od roku 2018. Podla mna je nemozne, aby si jazdec udrzal miesto vo Ferrari dlhsie ako pat rokov a pritom neziskal titul. Ferrari je na jednej strane tim, ktory od jazdcov ocakava titul, na druhej strane rovnako aj jazdci od Ferrari ocakavaju, ze im poskytne vitazne auto. Ak sa toto nepodari za tak dlhu dobu naplnit, tak je uplne jasne, ze to na jednej strane zacne skripat, najma ak este v roku 2019 Ferrari nenadviazalo na progres z minulych rokov. Po tak dlhej dobe bez ocakavaneho uspechu logicky pride strata dovery, motivacie a vznikaju konflikty. Co si budeme hovorit - u Alonsa to bolo podobne a tiez sa nerozisli moc v dobrom.

V zasade suhlasim, problem je vsak v tom, ze sucasne vedenie nevyzera, ze by malo nejaku viziu, plan, nejaky dlhodoby projekt ako vratit Ferrari do boja o titul. Posobia skor dojmom babrakov, ktori robia jedno zle rozhodnutie za druhym a uz ani nevedia, ako z tych problemov von. Toto co pises mi perfektne sedi napriklad na Mercedes v roku 2013, alebo RedBull v rokoch 2006-2008, tam bolo vidiet nejaky koncept. Vo Ferrari je to zial ale vsetko, len nie dlhodoby a stabilny proces.

Pokud tě vezmu trochu doslova, pak Charles kroutí ve Ferrari rok číslo 2. Rok číslo 3 (příští): moc se čekat nedá. Tím pádem bych viděl rok 2022 jako zlomový, buď auto, s kterým se dá bojovat o titul, nebo se začne rozpadat i tento vztah. (A optimista ani při nejlepší vůli nejsem.)

Suhlasim a presne tak si myslim, ze to aj bude. Vzdy to zavisi od okolnosti, myslim si, ze ak bude Leclerc vidiet progres a nejaky jasny koncept, tak sa netreba striktne drzat cisiel a dat lehotu pat rokov.
U Vettela bolo podla mna zlomove zhorsenie v roku 2019. V roku 2018 prisla tazka porazka a o rok na to uz Ferrari nemalo ani len auto, ktorym by sa vedeli zapojit do boja. To bol klinec do rakvy.

ty nevies to co vie Camilleri.
Camilleri sa plne za Binotta postavil v casoch kedy je najjednoduchsie stlacit spust. Ked Binotto nebude mat max v 2022 auto na titul tak skoncili obaja.
Bud je za tym brutalna politika, alebo maju plan a su presvedceni, ze bude fungovat.

Mozno neviem to, co Camilleri, ale Ferrari tuto sezonu preziva historicku blamaz a podla mna je uplne evidentne, ze vedenie je zle. Tato sezona urcite neposobi ako zaciatok dlhodobeho procesu s nazvom zisk titulu. Skor to posobi tak, ze sa vo Ferrari po sezone 2018 udiali katastrofalne chyby a tim sa ocitol v slepej ulicke. Hlavny dovod, preco by mohli mat v roku 2022 auto na titul, je zmena pravidiel. Keby ziadna zasadna zmena pravidiel neprisla, su vo Ferrari vybaveni. Ale to je jedno obycajne stastie a zaroven obrovska prilezitost, ktoru by podla mna nemali premrhat tym, ze nechaju v time ludi, ktori to uz raz uspesne zbabrali. Ak podobnu frasku, ako v rokoch 2019/2020 predvedu aj v roku 2022, mozu sa na poriadne dlhu dobu s titulom rozlucit. Takze podla mna by mali urobit to iste, co po roku 2014- do novych pravidiel by mali vyuzit svoje financne moznosti a vykonat zasadne strukturalne a personalne zmeny. A tym nemam na mysli len Binotta.

To je slusna porcia alibizmu od riaditela Ferrari. Ja vobec nechápem o com tento pan hovori.

Spomina, ze aj ludom okolo Schumachera trvalo 6 rokov kym vytvorili vitazny tím.

To sa asi zabudol pozriet do historie. Po prichode Schumiho ten tim prakticky okamzite zacal bojovat o podia a to aj napriek katastrofalnej spolahlivosti. V prvej sezone ziskal 3 vitazstva. Ale ten pocet odstúpení bol hrozostrasny.

Dalsiu sezonu prisli novi ludia z Benettonu a takmer okamzite to bolo citit. Zacali napredovať,
celkom znacne.

Ferrari ma obrovske zdroje, ale absolutne nema tych spravnych ludi. Pretekovy strateg Rueda sa drzi v time od roku 2014!!! 6 rokov tento idiot rozhoduje o stratégii. Tam musi byt fakt jeden hlupak vedla druheho, ked nevidia, ze strategicky su na tom rovnako zle ako po komplet stranke auta.

Binotto ako sef timu postavil 2 auta aj ked to prve bolo asi dost poznačené mocenskym bojom v time. Aj tak bolo lepsie ako to posledné, ktore uz bolo jasne pod jeho taktovkou. Vysledkom je dost mozno najhorsie auto ake spagetaci vytvorili.

Je dost diskutabilne a aj naivne vkladat doveru do ruk cloveka ako Binotto. Na druhu stranu ak by sa vyjadril tak ako vacsina fanusikov, tak by to asi nicomu nepomohlo.

Kazdopadne, Ferrari sa musi vykaslat na tu ich blbost, ze takmer vsade je talian aj ked sef timu je Svajciar, strateg je Spaniel. Mercedes ma odbornikov z celého sveta a na nejaky nacionalizmus serie pes. Bez správnych ludi mozete mat hromadu penazi, ale tie su k nicomu, ak neviete ako a kam ich vyuzit.

Bohuzial nas asi caka jedna z najnudnejsich sezon a dalsia bude pravdepodobne nasledovať.

1 lajk

Rueda je len od roku 2014? To som prekvapeny, Ferrari so strategiou hviezdilo uz od roku 2009.
Inak s tebou suhlasim, podla mna je tiez jeden z velkych problemov Ferrari, ze chcu vybudovat cisto taliansky tim, to je strasne zastarale. A inak, aj Binotto je Talian, on sa len narodil vo Svajciarsku.

Rueda tam isiel z Lotusu kde sa mu podarilo par pretekov, ale tak isto si pamätám ako Kimmimu doslova odisli gumy a brali ho vsetci ako keby isiel na kosacke.

Vo Ferrari ma podstatne viac prešľapov nez úspechov.

Presne tak, je to zastarale stavat na nejakej “rodine”. Toto je biznis kde brat nepozna brata a Merc im to dokazuje dnes a denne.

Já se připojím s názorem, že bych zatím nic nehledal, jednoduše Ferrari narazilo na zeď, kdy dál už to nešlo. Navíc to období roku a půl o neskutečně hloupých činech a rozhodnutích v týmu, boxech i na trati. Přijde mi to jako nějaká infekce, chronická záležitost, snad se toho hnusu zbaví…