Čaká nás obmedzenie vývoja prevodoviek? Podľa Kracka tímy len vyhadzujú peniaze | Magazín F1 - F1online.sk

Rok 2026 sa pomaly blíži a s ním aj veľké zmeny v pravidlách. Tie motorové sú už dohodnuté, no jednotlivé strany ešte stále hľadajú zhodu v otázke vývoja šasi, aerodynamiky, ale napríklad aj prevodoviek. Šéf Aston Martinu Mike Krack je toho názoru, že tímy pri dnešných komplikovaných prevodovkách len vyhadzujú peniaze von oknom. Prečo? Pretože súčasné prevodovky sa vraj podobajú ako vajce vajcu.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/97085/caka-nas-obmedzenie-vyvoja-prevodoviek-podla-kracka-timy-len-vyhadzuju-peniaze

Ne… Už takhle je soutěž konstruktérů sešněrovaná jako tkaničky… Já bych to naopak více uvolnil… Pokud se z převodovky nedá už vykřesat další výkon tak kde je problém?

Trápne divadielko so zámerom vyškrtnúť si jeden potencionálny problém zo strany AM. Smutné je, že stačí do jednej myšlienky naraz správne vložiť rozpočtový strop, udržateľnosť, uhlíkovú stopu a všetci sa z toho po*erú, že aký skvelý nápad. Naopak, stanovte si základné parametre a všetko ostatné uvoľnite, máte rozpočtový strop tak sa ukážte akí ste inžinieri a konštruktéri.

je to konstruketrsky sampionat predsa.

1 Like

A prečo nie? V 70-tych rokoch, na ktoré mnohí s nostalgiou spomínajú, že sa autá od seba líšili, mala vačšina poľa prevodovku Hewland.

Ale sypaly se jedna za druhou. Není se čemu divit, když ještě měly fofr klacek a zacházení jezdů nebývalo zrovna v rukavičkách. Ještě bych mohl dodat, že převodové poměry nebyly pro celou sezónu stejné jako dnes, různily se podle potřeb okruhu. Pro Monako krátký převod, pro Monzu dlouhý a třeba pro Silverstone střední odstupňování.