Cadillacu brániť nebudeme, ale ani za nich platiť, odkazuje Horner | Magazín F1 - F1online.sk

Boli to dva roky plné hašterenia. Fanúšikovia chceli vidieť viac áut a jazdcov, FIA v tom nevidela problémy, ale zdalo sa, že Liberty Media a tímy sa aj na hlavu postavia, len aby neohrozili svoje zisky. V niečom znel argument desiatky stajní rozumne, ale každý vedel, že im nejde o šport, ale len o vlastné peniaze. Takéto názory nikdy nebudú populárne, ale teraz sa zdá, že všetky „neprekonateľné“ prekážky sa podarilo zdolať a v F1 uvidíme jedenásty tím.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/180334/cadillacu-branit-nebudeme-ale-ani-za-nich-platit-odkazuje-horner

Pokrytec uz nepovie, ze koláč je vačší ako kedykolvek predtym, ze su pod stropom, v zisku a ze realne nepridu o nic, lebo kolac sa este bude zvacsovat. Co tu pletie Zaandvort, co chce zaplatit Andretti ?

3 Likes

Aby sa nezbláznil Horner a všetci ostatní, ktorí boli tak proti tomu. Mne vôbec nevadí ďalší tím na rošte a myslím si, že aj divákom to nebude vadiť. Koniec koncov sú to práve diváci, vďaka ktorým sa celý tento kolotoč točí, ale oni myslia len na peniaze, pritom bez nich by nič z tohto nebolo. A očividne Horner myslí už viac na peniaze ako úspech tímu.

3 Likes

Aby byl Horner v roce 2026 vůbec ještě v F1. :grinning:

2 Likes

Toho vyhodili uz v Australii predsa.

5 Likes

Ten Zandvoort je dobrý příklad. Už teď tam nemají místo. Ale je to ostuda hlavně okruhu, drahá rekonstrukce a oni udělají pidi boxy.

Jeste aby Horner nekomu branil pri vstupu do F1, dalsi velke fuj, ten tym nikdy neprestane hledat nove dno.

Hornera sa zastavat nebudem, ale vies aky zisk mal RBR minuly rok? Presne 0,3% Ano neboli v strate, ale zisk 0,3% pracoval by si ty za taky zisk? Je to na urovni jedneho na polovicu rozbiteho auta… alebo trosku vacsi catering povedane slovnikom RBR…

Trosku ta opravim. Nie su to LEN divaci ale su to AJ divaci. Apriori s tebou suhlasim, no ci chces alebo nie, tak F1 platia aj ludia, ktori ju nesleduju. Alebo si myslis, ze vsetci zakaznici vsetkych sponzorov, ktori su v F1 su aj divaci F1? Nie nie su. Ti co pridu na okruh primarne daju zarovit promoterovi, vykryju jeho biznis z ktoreho on zaplati Liberty, Liberty polovicu z toho co vyberie da teamom na konci sezony. Takze skutocne to nie su len ti divaci, ale aj sponzori a ich zakaznici.

Ale k tene. Jedenasty team je skvele. Spominam si casy, ked bolo jazdcov 24-26 a bolo to super. Zlata era, ktora sa uz nebude opakovat. Ja som cely cas tak nejak vedel, ze Andretti pride aj ked som to tipoval, ze odkupi Haas alebo Alpine.

1 Like

Když staví továrnu na motory a investují, tak logicky zisk nemají. Jinak ale zisky jsou hodně velké, o tom nepochybuj. Randaĺ peněz…nezapomeň na reklamy a další věci s tom spojené. RB je globální značka…

RB má pohádkové příjmy a přitom kromě formulí snad nic nevyrábí, tak proč si neokořenit život, když na to mají a troufají si. :wink:

netusim preco fia nenavysi prize money pri viacerych timoch. ten rozdiel by bol vo velkosti ziskov 11ho timu, cize pre nich pomerne malo. tym padom by menej dostal len ten, koho cadilac predbehne a za to si uz mozu sami.

Ale ja som ani nepísal o tom, že kto konkrétne platí F1, ale to, že čisto teoreticky bez fanúšikov na trati alebo pred televíziou by ani žiadna F1 nebola, ani sponzori by tam neboli, lebo aj oni tam chodia reklamovať tvoje výrobky, len preto, že sú tam diváci. Takže základom sú len a len diváci, tí všetci ostatní platiči sú tam len vďaka nim. Ale išlo mi len o to, že som rád za ďalší tím, aj motor.