Cadillac nechce od Ferrari len motory a prevodovky, ale aj zavesenie, píše Motorsport.com | Magazín F1 - F1online.sk

Každej tým co začne, tak potřebuje mít díly od stávajících konstruktérů, aby to nebylo, jako s HRT

@major

Mé představy o vývoji Cadillacu.
Sir Frank Williams byl poslední bohatýr, který tvrdě bojoval, aby byla v F1 pouze elita a kde pro zákazníky není místo. Jenže F1 se mění rychleji než améba a z původního plánu F1 kde každý tým musel být konstruktér zůstaly trosky.

Mnozí by si přáli, aby si každý tým musel vyrábět motory sám. Já jsem naopak přesvědčený, že je to cesta do pekel. Nebylo to reálné za Cosworthu a je pouze otázka času, než si tuhle realitu uvědomí Auto Unioni, Fordi, Red Bulli, Cadillaci, ale hlavně FIA, protože je jen otázka času, než se většině ze zmíněných výrobců otevřou oči stejně jako Renaultu.

K novým týmům. Určitě patřím k největším zdejším příznivcům nových týmů a ještě tvrdím, že 11 týmu je málo a že potřebujeme i dvanáctý.
Problém je v tom, že nechci žádné další atrapy jako Haas, ale skutečné konstruktéry.
Přitom chápu jak to má každý nováček těžké, proto bych novým zájemcům nedělal obstrukce jako FOM s Liberty, ale zavedl bych pravidlo, že zákaznickým týmem může být maximálně tři roky a pak už nebudou žádné úlevy. Kromě motorů a převodovek si budeš vše muset umě vyrobit sám jinak letíš.

Ja si myslim, ze niekedy koncom roku 2026 vyhlasia, ze si novy motor robit nebudu a ostanu zakaznici. Neviem ci to bola podmienka ich vstupu ale naco hulakat stamiliony von oknom …

1 Like

Až otevřou oči všichni, tak auta budou šlapací. :slight_smile:
Nebo se bude jezdit jen na počítači.

No můžeš se podívat na budoucnost až otevřou oči všichni.

Já nemusím, já už ji vidím. :stuck_out_tongue_winking_eye:
Bohužel něpanimaju.

Asi si zabudol,ako zacinal stary Wil s kupenym sasi od Marchu. Az neskor po roku zacal stavat vlastne auto. Takze on nakoniec bojoval proti tomu,ako sam zacinal. Pokrytec ako vysity.
Som prekvapeny,ze stale obhajujes garazistov ako Wil a pritom sa tu hovori o elite motosportu. To nejde dokopy. A hlavne nejde dokopy tliachanie o pravych konstrukteroch typu Wil, Mcl, pricom si nevedia postavit vlastny motor. Pravy konstrukter to jednoducho musi zvladnut a nie sa nechat hyckat nejakym Cosworthom, ako to bolo v minulosti, inak bude vyzerat ako Flinstonovci s pohonom bosych noh.

1 Like

Nezabudol. Jenže doba předkvalifikací je už dávno pryč. Současný systém se vytvořil aby závodily vozy nejlepší kvality a taky jsou za umístění v Poháru konstruktéru (!) bohatě odměnění.
Všimni si názvu Pohár konstruktéru. Už z něj je zřejmé, že odměny by měli dostávat skuteční konstruktéři a tím Haas dodnes není a to je v F1 už od roku 2016. Přitom se musely výrazně upravit pravidla, aby se Haas do F1 dostal.
Mimochodem už tehdy Haas přiznával, že do F1 nevstoupil kvůli zkvalitnění F1, ale pouze aby zviditelnil svou firmu na evropském trhu. Dokonce řekl, že nemíní v F1 zůstat dlouho a že svůj tým časem prodá.

Tiež to vidím podobne, dokonca by som sa nedivil ak by niečo podobné vyhlásil aj Red Bull, či ďalší výrobca, ak bude vidieť, že mu ušiel vlak a do jeho dobiehania sa mu investovať nechce (Honda, Audi? A ostatne, aj Mercedes sa môže časom stiahnuť - je to len ďalšia automobilka).

Williams má už nastartováno.
A pak, že to nemá zvuk.

1 Like

Musel jsem si to video pustit opakovaně, tak moc mi F1 chybí.
Spíše bych hodnotil tón tohoto motoru. Ten je hodně ladný, ale co se týče síly, tak si více užiješ na okruhu Gustava Havla v Hořicích na závodech veteránů.
Máš to tam kousek a jestli jsi ještě ten závod nenavštívil, tak neváhej a plánuj si výlet. Užiješ si více než na F1.

Jasně byl. Akorát jsem tam byl kdysi s nějakejma polákama a už si nic nepamatuji. :smiley:

2 Likes

Rozumím. :rofl: :pouring_liquid:
image

Můžeš si čekání zkrátit Zandvoortem.

Ano šasi staví Dallara, ale navrhuje si ho Haas. Takže budou na stejné úrovni.

Mě tyhle hry moc neberou. Přesto děkuji za tip. Třeba mě to chytne až jednou zdětinštím. :slightly_smiling_face:

To je až všichni otevřou oči, a přestanou se vyrábět motory. :stuck_out_tongue:
Tak to dopadne takhle, že se bude sedět a hrát. :smiley:

Horory jsou povolené až po desáté večerní. :shushing_face:

V e sportu se točí takové prachy, že i česká extraliga už závidí

Však já jsem e-sportovec.

2 Likes