Button: Jazdeckej zostave Mercedesu dokáže konkurovať iba jeden tím | Magazín F1 - F1online.sk

Podľa majstra sveta z roku 2009 má najlepšiu jazdeckú zostavu na štartovom rošte Mercedes. Silno mu však konkuruje jeden tím. Ktorý?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/139807/button-jazdeckej-zostave-mercedesu-dokaze-konkurovat-iba-jeden-tim

Ani na ten článek nemusím klikat a vím, že tam bude nějaká pohádka o sestavě McLarenu. :smiley:

Hamilton - Russell, Norris - Piastri aj Leclerc - Sainz su vsetko pomerne vyrovnane zostavy a velmi kvalitne, ale keby doslo na lamanie chleba a boj o titul, tak ma vyhodu RB, kde by si jazdci nebrali navzajom body. :slight_smile:

1 Like

nie je to tak davno ked si sa tu hadal o tom ako Russell nestiha na Hama ale uz su vyrovnany :smiley: :smiley:

Asi sme sa nepochopili.

Pomerne vyrovnane zostavy som myslel, ze ta Mercedes zostava je jazdecky pomerne vyrovnana s tou Ferrari zostavou a McLaren zostavou. :slight_smile:

A asi si to nepochopil ani minule uplne presne. Jednak som sa nehadal, len som to tvrdil. A zaroven je pravda, ze Russell bol pomalsi od Hamiltona, ale nie je to tragedia ako u Pereza. Tak isto Piastri bol pomalsi od Norrisa a Sainz od Leclerca. Ale su si navzajom blizko oproti inym timom. :slight_smile:

co s tym ma potom spolocne, ze by si jazdci navzajom nebrali body?

No to, že ak by sa MB či Ferrari dotiahli na RB, tak s veľkou pravdepodobnosťou by stále bol Leclerc ci Hamilton v celkovom poradí pred svojim tímovým kolegom, no ale zároveň by nestačili pravdepodobne na Verstappena, lebo by ich sem tam mohol ich tímový kolega aj poraziť a zobrať im tak dôležité body v šampionáte, kdezto u RB k takému dačo nepríde, keďže Perez by bol ďaleko nielen za tímovým kolegom, ale aj za všetkými menovanými aj ich tímovými kolegami

Ale no ták Jensone.
Nejvyrovnanější jezdeckou dvojici má přece Renault.
Jen vůz oproti konkurenci hodně zaostává.

Nejvyrovnanejsi v prumernosti?

Ještě dva měsíce a do průměrnosti se propadne i Aston.

A pak se budeš cítit líp, že Gasly nedostava tak na prdel od Alonsa? :stuck_out_tongue:

1 Like

Budu rád, když se Gasly nebude muset trápit uprostřed pole.
I když nevím.
RB zůstane na čele.
Za ním bude Mergl s Ferrari a pak se bude mydlit Renaut s Astonem a Mekem. Možná se k nim přidá Alpha Tauri.

Jak se zdá, tak střed pole by mohl být letos nejzajímavější podívanou.

To si dost skepticky voci McL. :slight_smile:

Při stropech se zdá, že to bude nahoru-dolů.
Jestli je to pravda, tak teprve uvidíme.

@Hedgehog Schwartzman dostal sedačku v HyperCar

• Kubica
1 Like

Wow pekne, tak uz to maju dele pokryte ne

1 Like

No dve továrenské 499P ostali v istom LineUp + ako tretie aby mohlo byť hodili pod AF Corsa tím. Vedelo sa iba o Kubicovi a o dvoch sa špekulovalo.

1 Like

Jo cize podobne jak ma Penske Porsche lineup

1 Like

Ja to vidim tak, ze RB stale vpredu, za nim Ferrari+McLaren, s malou stratou za nimi Mercedes a za nim Aston (pripadne Alpine na jeho urovni, ale Alpine si netrufam odhadnut).

1 Like

No akurát Ferrari HyperCar spravuje aj teraz AF Corsa, len sa volajú Ferrari. Teraz bude Corsa aj svoje ako odmenu za LeMans a lepšia taktiky, tri autá. A AF Corsa dostáva top výbavu od Ferrari. AF Corsa je krycie meno pre Ferrari v GT a WEC svete vpodstate, síce iný team ale totálne prepojený s Ferrari. Tam aj Scuderia upratáva inžinierov občas. Práve Resta tam asi pojde.

1 Like