Button: Hamilton a Verstappen budú skutočnými legendami len vtedy, ak okúsia aj inú súťaž | Magazín F1 - F1online.sk

Lewis Hamilton povyhrával vo Formule 1 snáď všetko, čo sa len dalo. Na obdobne úspešnú kariéru má našliapnuté aj Max Verstappen, ktorý si momentálne pripisuje jeden titul za druhým. Podľa Jensona Buttona to však na to, aby boli Brit a Holanďan legendami motoršportu, nestačí. Nazdáva sa, že by svoje schopnosti mali preukázať aj v iných súťažiach a inšpirovať sa napríklad takým Fernandom Alonsom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/99485/button-hamilton-a-verstappen-budu-skutocnymi-legendami-len-vtedy-ak-okusia-aj-inu-sutaz

To jako že Michael Schumacher není legenda motorsportu :smile: ? I když on něco málo odjel ve sportovních vozech ještě před F1, tak jestli to stačí…

4 Likes

Button chtěl být jen zajímavý.
Nejhledal bych v tom něco hlubšího. :smiley:

Rozumím. Prostě chtěl říct něco chytrého, ale radši ať to nikdo nečte a pokud přece, ať nad tím nepřemýšlí :smile: .

Federer taky není legenda, protože nehral badminton. :slight_smile:

1 Like

No mně mluví z duše teda. :slightly_smiling_face: Takhle na piloty nahlížím i já. A myslím si že ta pestrost je i v samotné F1 - Alonso si prošel daleko více scénáři a za mě kvalitu pilota nejde posuzovat podle toho, že někdo sedí nejdelší dobu v nejlepším voze.

Ostatně Button říká - legendami motorsportu obecně, né jen F1.

1 Like

mas to nejake pomylene :slight_smile: jablka a hrušky.

a v com je schumacher legenda ? pre mna to bol zakerny pilot ktory umyselne vybural hilla ,a neskor aj villeneuve-a, a vacinu titulu ziskal v dominantnom aute.

1 Like

… a máte to! :stuck_out_tongue_winking_eye:

Já si nemyslím, že je potřeba zkoušet jiné se.rie…
Button je mistr světa F1 a GT… nevšíml jsem si, že by se jeho přijmení skloňovalo se slovem legenda apod. :slight_smile:

Teď mě napadlo, že si Button chtěl udělat reklamu i tak trochu sám na sebe. :smiley:

1 Like

V F1 je to legenda naprosto jednoznačně, sedminásobný mistr světa. Pak je to taky legenda v Itálii, po letech vrátil titul do Maranella a získal jich pět v řadě za sebou. Až se bude pro udělování titulů hodnotit morální profil a budou se odečítat body za dominantní auto, pak to samozřejmě s žebříčky zamává.

4 Likes

Button jen řekl to co všichni už dávno vědí, úspěšnost v F1 z tebe samo o sobě nejlepším jezdcem neudělá. Úspěšnost je v F1 výrazně zkreslena autem a jezdec by se měl prosadit na více polích, je pak lepší posoudit jeho jezdecký um. To není nic proti Maxovi ani Hamovi, mít nejlepší auto není žádný handicap, jen toho prostě často dost skryje. Navíc myslím že oba se prosadí časem i mimo F1, Max zcela určitě.

1 Like

Uf to som teda rád, že Jacques Villeneuve je jedná z najväčších legiend motoršportu.

Díky Jenson.

2 Likes

Co znamená legenda motorsportu?? Však motorsport je široký pojem.
To máš letadla, motorky, lodě, tahače… atd. atd. :smiley:

To mají kluci co dělat, aby byli skutečné legendy motorsportu.
Nevím, kdo si vymyslel takovou kravinu. :smiley:

1 Like

Fernando, izi :stuck_out_tongue_winking_eye: Prostě chce vidět i něco dalšího, já to chápu. Já bych třeba fakt Maxe v letošním Ferrari viděl rád, na posouzení kvalit by to pro mě bylo velmi poučné. Každý ať má své posouzení jaký chce, navíc s věkem se to může i měnit. Pro mě titul v F1 s dominantním autem zas tolik neznamená, to je fakt. Ale tituly jsou cílem, to je taky fakt.

2 Likes

Vem si, že Alonso si z F1 odskočil na asi dva roky, a nevím jestli jsi to sledoval, ale nebylo to jen o tom, že se tam jen tak nějak svezl, ale o tom jaký zanechal dojem. Když si vezmu co se mu povedlo během té krátké doby v jiných seriích (za mě nej okamžiky - Daytona, Noční stint v Lemans, kdy sjel ztrátu na druhou toyotu asi o minutu a pul, Q v Indy a taky rozhodně Dakar - tam byl uplně mimo své teritorium), tak mě to nenechává chladným a naprosto chápu co tím tady Button chtěl říci. :slight_smile:

Nesledoval. Nemám na to čas, ani mě to nějak nebaví…
Koukal jsem teď asi 2 hodinky na LeMans a díky bohu, že se Toyota vysekala.
Měl jsem důvod to vypnout. :smiley:

Ještě, když vím, že někomu naloží 3kg a dalšímu 40kg, tak mám ještě o důvod míň, aby mě to bavilo. :smiley:

schumachera nemusis mat rad, ale pytat sa, v com je legenda je uplne mimo. nikdy neprisiel do dominantneho tymu a len tak z nicoho nic nezacal vyhravat. bol dolezitou sucastou budovania a vyvoja prave toho dominantneho auta. dokazal prerusit 15 rocne cakanie ferrari na titul a polozil zaklady pri vyvoji monopostu s ktorym hamilton zacal zbierat tituly. vypichnut, ze za jeho obrovsku karieru niekoho vytlacil z trate, to je fakt relevantny argument, ktory vsetky jeho zasluhy neguje.

ps.: to 15 rocne cakanie ferrari na titul si radsej over u @PeterF1 on ma najlepsi prehlad o tom, kedy ferrari titul ziskalo a kedy nie.

1 Like

Tak naštěstí má Max dle tvého myšlení alespoň jeden z roku 21 :laughing: :laughing:

To je jiná věc, co mám s Masim dělat :man_shrugging:

2 Likes