Budúcoročné Ferrari (ne)bude mať premiéru 23. januára vo Fiorane | Magazín F1 - F1online.sk

Ferrari predstavilo svoj januárový predsezónny program. Monopost talianskej stajne by sa mal prvýkrát predstaviť na trati 23. januára na jeho súkromnom okruhu vo Fiorane, hoci ako upozorňuje Frédéric Vasseur, v skutočnosti to ešte nebude tak celkom budúcoročné auto, ale len jeho úplne základná špecifikácia.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/223636/buducorocne-ferrari-nebude-mat-premieru-23-januara-vo-fiorane

takze sme pozadu s vyvojom… snad aspon na bahrajnske testy bude už hotove auto… toto zas bude utrpenie

ostava teda len dufat, že to tak maju aj ostatni, lebo akože jedna vec je, že spolahlivosť okej chapem, lenže ak nasadim iny monopost, ktory bude inak pôsobiť na motor a komponenty, a budem tam s tým jazdiť na pohodu a nie na výkon, tak akú relevanciu tie dáta vôbec majú, potom nasadím v bahrajne už nie A-špecifikáciu, ale B-špecifikáciu, a zistím, že mám teploty vyššie než na A-špecifikácii, lebo je tam iný prietok vzdcuhu, a potom akože čo :smiley: ale dobre no, budem veriť, že vedia, čo robia, určite vedia omnoho viac než bežný laik ako ja :smiley:

Tak majú minimálne relevanciu z pohonnej jednotky, ktorá by sa z Barcelony do Bahrainu meniť už nemala. Ta bude zo začiatku najdôležitejšia. Ak bude ich PU pozadu za PU Mercedesu, tak tu stratu budú musieť čo najrýchlejšie dohnať vývojom. Najlepšie preto bude s tou PU jazdiť a zbierať kilometre. Nemyslím si, že sú s vývojom úplne pozadu, len budú robiť do posledného možného momentu a to je dobre.

Podľa čoho sme pozadu vo vývoji???

tak ked nebudeme mat na prve testy ešte auto

bude to len nejaky nastrel, aby sa otestovala pohonna jednotka

Vždy Barcelona mala byť hlavne o teste motoru. Doslova aj médiá budú tam mať zakázaný prístup. A prídu s A špecifikáciou. Logicky od januára do Marca sa toho veľa zmení. Kto by tam prišiel s plným monopostom? Však máš ešte dva mesiace vývoja.

vsak jasne, ale tak ked to auto vyvíjajú už celý rok, tak by človek čakal, že už prídu niečím, čo považujú za ten nový monopost, využijú to ako testy aj na šasi, a potom smerom k bahrajnským testom už budú mať dáta priamo z trate

a do bahrajnu prídu so zmenami potom na základe tých dát, ale ja som to z toho rozhovoru pochopil tak, že to bude mať ešte veľmi daleko od toho monopostu

ale dufam, že maš pravdu, ja to už beriem skôr aj tak psychologicky po tych rokoch, nečakať nič a byť prijemne prekvapeny radsej… pred poslednou sezonou som sa nechal namlsať nádejou a prišlo trpké sklamanie

Neodhalia karty v Barcelone

Ferrari neodhalí kart, příští rok vůbec :smile: