Bude Alpine jazdiť s motormi Mercedes? Rozhodnutie padne už o pár týždňov | Magazín F1 - F1online.sk

Vo Formule 1 sa schyľuje k ďalšej prelomovej novinke. Na prvý pohľad sa to možno nezdá ako také podstatné, ale odchod jedného z dodávateľov motorov je pre imidž športu veľmi zlá správa. Renault je však odhodlaný zásadne obmedziť náklady a pretransformovať Alpine na zákaznícky tím. Napriek protestom z viacerých strán by k tomu oficiálne mohlo dôjsť už tento mesiac.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/170800/bude-alpine-jazdit-s-motormi-mercedes-rozhodnutie-padne-uz-o-par-tyzdnov

F1 este velmi lahko moze o dalsich dvoch prist ked to vypali velmi zle, resp nie tak ako si to predstavuju.
VW je vo vaznych financnych problemoch, tam v pripade, neuspechu bude nulovy apetit naliat viac prostriedkov do vyvoja.
RBPT podobne. Ak by sa ukazalo, ze za najlepsimi vyrazne zaostavaju moze to destabilizovat cely RB Motorsport, tajsku podporu Hornerovi aj celemu RBPT projektu.

1 Like

Renault dobrovolne opustil segment Golf.
Vyrobili novy Mégane a nedali do spalovaci motor.
Sami pod sebou si pília konár.
Co robia v F1 mi pride ako uplne to iste.

1 Like

Byl by to od nich dobrý krok.

Samozřejmě nevíme jestli budou Mercedes motory od 2026 fungovat. Může to být fiasko.

Ale pokud zůstane vše jak je, tak to je krok vpřed.

Alpine/Powertrains
To by byl hodně divný název

Rozhodnutí Renaultu mě velice mrzí, protože právě Renault a Cosworth nejvíce oživili motorové éry v F1.
Na druhou stranu Renault plně chápu a vůbec se nedivím proč se tak rozhodl. Však taky dotovat vývoj a výrobu motorů pro jeden tým, který by měl být v F1 snad jen pouhé čtyři roky je holé šílenství.
Koneckonců pět různých motorů snad kromě prvopočátků v F1 nikdy nebylo, takže fandové o nic ochuzení nebudou.

Honda má domluvené partnerství jen s AM na 2026

V tom případě by Honda mohla koupit celý Renault a tím se vrátit do F1 jako samostatný tým.
Vážně má s Astonem smlouvu pouze na 2026?

Píšu, že má s Astonem jen na 2026? Píšu, že ma jen s AM smlouvu na 2026. Furt tě to po včerejšku nepřešlo, když si dostal takovou nálož za to tvoje kroucení tady?

Protože to píšeš špatně bambulo.
Kdybys napsal, že Aston má výhradní práva na Hondu pouze pro rok 2026, tak to by byla jiná.
Pochopils?

A ty víš, že má výhradní právo? Já jejich smlouvu neviděl, jen jsem viděl prohlášení o exkluzivním partnerství, což je naprosto odlišná věc.
Ale point byl, že Honda bude pravděpodobně mít jen jeden tým v roce 2026, kde budou nové motory a vyvíjí.

pise to dobre len ty mas problem citat. Honda nema nikoho ineho na 2026 iba Aston Martin. Nikde som nezachytil, ze by mal AM u Hondy nejaku garantovanu exkluzivitu.

2 Likes

Vám aby to člověk servíroval i s vysvětlivkami :roll_eyes:

Tak to snad ví každý kdo se o F1 aspoň trochu zajímá. S takovou informaci se vůbec nemusel obtěžovat. Já myslel že tím chce říci něco nového, nebo jinak zajímavého.

Něco takového už jednou RB Renaultu nabídl. Teď je přece domluvený s Fordem.

Je to vážně těžký tady s vámi…

Chtěl jsem ti říct, že tvoje úvahy u Renaultu s vývojem jsou mimo, ale to je vlastně u tebe na denním pořádku :grinning:

V clanku chybi info o tom, ze Renault uz jednou pouzil motor jine znacky, rok 2015 jako Lotus jezdili prave motory Mercedes, velka ostuda.

Byl bych v klidu, neni to pripad Powertains.