Brundle: Piastriho nezaujímajú Norrisove titulové šance | Magazín F1 - F1online.sk

Měl bych pro Landa jeden tým.
V něm kdyby bojoval o titul, tak by měl 100% podporu.

Co McLaren od začátku hrál nebo nehrál je hlavně teď úplně jedno, situace je jaká je teď a řešení je osvědčené a jasné. Co není jasné je jenom to, co na tom v McLarenu studují a co na tom nepochopili. Začít v situaci, kdy se jim otevřela cesta bojovat o titul, ale ztráta je přece jenom ještě velká, vymýšlet kolo a nesoustředit všechny síly na získání titulu “protože možná v budoucnu” je nesmysl.

1 Like

protoze budoucnoust … rozhodne neni nesmysl … budoucnost je to na co se jiz vsichni pripravuji …

Proste to beru jako projekt a ne neco co mi konci ted o vanocich … MCL titul ziska . neverim ,ze PK nedostanou … na to je jejich auto prilis dominantni v tuto chvily … paklize k tomu pridaji i pohar PJ … ja beru z pohledu tymu jako bonus …
ale jak rikam … co clovek to nazor … neni potreba se čílit …

hlavne at je na co koukat … ( a to pousteni jezdcu pred sebe mi proste nevoni … )

Obecne proti tomu co jsi napsal nic nemam. Spi mi prijde, ze se ponekud mijime.

Debatovat nad rychlostí, nebo schopnosti souboje kolo na kolo a jejích vlivem na titul mistra sveta muzeme do nekonecna. Urcite nehodlam zpochybnovat vliv rychlosti, nicmene predpokladam ze na tehle urovni tou rychlosti, krome nekolika ciste platicich jezdcu disponuje kazdy pilot. Prost vs Senna je pekny priklad.

Tady reagujes na neco co nemam na mysli, ale je to moje chyba spatne jsem to napsal. Mel jsem na mysli to, co se da zlepsit. Nas primarni rozpor je v tom, co ktery pilot muze a nemuze zlepsit. A rychlost Oscar zlepsit muze. Jeho ztrata na Landa je relativne mala, aby see mu vyrovnal.

Otazka samozrejme je zda ji zlepsi.

A ja tvrdim, ze je pravdepodobnejsi, ze Oscar zvysi svou rychlost na jedno kolo, nebot v soucasne formuli je to mimo jine i o manazmentu pneu prave v tom ostrem kole a jejich pripraveje vyssi, nez to ze Lando ziska po sesti letech v F1 schopnost byt tvrdsi v zavode a orientovat se v souboji jeden na jednoho.

Proti tomu samozrejme nic, jen k dovysvetleni.

Zkratka prijde mi, ze ocekavat ze se Oscar rychlostne zlepsi je pomerne logicke. Kazdy pilot se po vstupu a odjezdeni nekolika sezon rychlostne zlepsi. To je prirozena lidska vlastnost. To zda to potom proda je jina vec a ano muze se vlivem psychiky i zhorsit.

A na oplatku je urcite na miste vetsi skepse vuci tomu, ze se Lando zlepsi po sesti letech v F1 v soubojich jeden na jednoho.

To ale neznamena, ze nemuzes mit pravdu s tim, ze to muze dopadnout presne obracene. Lando se muze etablovat z jezdce, ktery vyhrava diky managementu pneu a rychlosti na jedno kolo, na pilota, ktery se v soubojich jeden na jednoho citi jako Max v Jedah a AD 21. A samozrejme muze Oscar stagnovat a rychlostne se neposouvat.

V kazdem pripade si myslim ze pomerne obsahle jsem si popovidali, byt obcas jsme asi, jak jsi napsal “mlatili slameneho panaka” (ten obrat se mi libi) .

A jak rika @Evap . Mysllim ze tema jsme vycerpali a pojdme dal. Samozrejme pokud budes mit chut a silu a napises zaverecny sumar rad si ho prectu.

Diky za diskuzi a pekny vecer.

1 Like
1 Like

Takže, když se pojede na Landa (který od začátku roku stejně dostává lepší strategie), ale titul neudělá, tak se bude furt kopat do Piastriho a McL?

To nevím, asi záleží na tom, jaký bude další průběh šampionátu, na osobních sympatiích… To uvidíme.

Myslím, že by měli udělat maximum k zisku obou titulů.
Což určitě nedělají.

Někdo bude uraženej tak či onak.

Když podpoří Norrise, a získá titul, tak Piastri bude uraženej.
Když pojedou takhle, tak bude uraženej celej tým, protože budou mít prd. Teda možná PK.

1 Like

OK, máme trochu iný pohľad na vec, to je v pohode. :slight_smile:

Možno som to len zle pochopil, preto som tam aj dal ten prvotný disclaimer, že som si nebol istý.

Áno, tu je jadro a tu máme jednoducho odlišný pohľad. Osobne to vidím opačne - resp. sformuloval by som to takto.
Ako sa snažím dívať do histórie, príde mi opak pravdepodobnejší Ako to naozaj bude uvidíme. Čiže aj keď to vidím inak, vôbec nehovorím, že nemôžeš mať pravdu, resp. že to nebude tak ako hovoríš. Len som skeptický, to je celé.

Súhlas, nápodobne dík za diskusiu, že si si dal námahu s odpoveďou a aj s vysvetlením.
Môžeme sa k tomu za rok-dva konieckoncov vrátiť a podebatovať, že ako sa to vyvíja a čo sa nakoniec ukázalo alebo neukázalo. :slight_smile:
Zatiaľ sa maj

Ešte k tebe @Matti

Zohľadňuje, ale to už je trochu iný level debaty a tiež by som skôr Miami použil v argumente, že tam mal Oscar dosť smolu a mohol byť naopak bodovo Landovi bližšie. Ale to už nie je celkom v scope tej debaty ako bola.

Ale hlavne:

Tak prepáč - bol som v dojme, že stačí zo zvyšného kontextu, že mi tam skrátka vypadlo niečo v štýle “TAK dôležitá” alebo nejaký iný “qualifier”, keďže som sa následne evidetne nad tým čo si povedal zamyslel a na 2 odstavce rozobral, že OK, môže byť ale zase odtiaľ potiaľ, lebo minimálne taká a taká úroveň na titul historicky nutná vyzerá byť (a zatiaľ ju Oscar ešte nedosahuje, čo je point) aj na ten príklad s Lewisom. Takže som asi pochopil ako si to asi myslel a nebolo mojím cieľom argumentačne faulovať, resp. zavádzať pri citácií.

Už tak mi zaberá nemálo času písať tie príspevky tak dlhé - nie to nie je tým, že by sa nedali aj kratšie. Ale nevyhnutne by to vyžadovalo väčšiu bohorovnosť vo formuláciách, absenciu príkladov a konieckoncov by to potom bol len fuel pre hádky. Čo veľmi nechcem. Takže keď idem do kontroverznej témy, snažím sa obšírnejšie, aby keď to aj niekoho trochu rozruší, alebo nesúhlasí, aby sme sa vedeli odraziť, že čo presne. A pritom holt mi občas niečo ujde. Isto dalo by sa to riešiť precíznejšou kontrolou, ale tu vedome radšej pozriem len nahrubo a občas niečo prehliadnem, aby som ešte stíhal.

Takže ak Ťa to popudilo, tak sorry, nebol úmysel

3 Likes

V pohode, vnimam ta uz pridlho na to, aby som si myslel, ze si chcel umyselne prekrucat, viem ze si hlbavy a slusny diskuter :slight_smile:

Len som nemal moc cas a ked som videl velmi dlhy prispevok (a teda ze aj precitat a zareagovat nan bude nadlho) a do toho uz na uvod napisane ze podla mna Q nie su dolezite, pritom som napisal ze su, len… tak som vedel, ze to bude casovo narocny argumentacny “boj” ked si to takto vnimal, tak som radsej prestal citat, ale ani sa nehnevam a ani som to nemyslel v zlom :wink:

1 Like