Brundle: Piastriho nezaujímajú Norrisove titulové šance | Magazín F1 - F1online.sk

Tak tady se fakt neshodneme. Aby se tenhle postup dal úplně obhájit, tak by musel vyhrát, a to se mu nepovedlo. Takže výsledek je ztráta, pro něj je to lhostejné, ale tým by prostě poškodit neměl, “i když mu to neřekli”. Každý má zodpovědnost za to, co dělá.

Sanca tam je a podla mna a to ako to Zak riesi je pluvanec do tvare vsetkym inzinierom a mechanikom ktori makaju den noc aby piloti mali pod zadkom najlepsie auto.

1 Like

ak ziskaju konstruktersku titul (a to je naozaj velmi realne) tak to je obrovske zadostucinenie vsetkym tym zamestnancom a urcite to budu pekne odmeny a ziadne pluvance do tvare

ano, jazdecky titul je prestiznejsi, ale ten inzinier, ktory prave teraz kresli kridelko ktore uvidime o par tyzdnov na trati ked vidi ze to funguje a ze postavili top auto musi byt rad ze to takto funguje; dokonca paradoxne ak nevyhraju, mozno na to budu tlacit este viac a nepride tam tak skoro polavenie (s akym sa stretlo Ferrari, RB, Mercedes po svojich vitaznych obdobiach) pretoze budu vediet, ze ak budu este lepsi/rychlejsi, budu moct kopit chybu za chybou a vyhraju aj tak (btw pamata si niekto na “bezchybneho” Verstappena ktory urobil par rokov dozadu v Madarsku hodiny pocas pretekov? Alebo kopec taktickych zavahani Mercedesu za svojej ery? Nie, pretoze vacsinou boli tak silni, ze vyhrali aj napriek kope chyb)

4 Likes

V tomhle se neshodneme, ale tak to chodi. Ale myslim ze se shodneme v tom, ze Lando predvadi vynikajici vykony a McLaren by si mel ujasnit co vlastne chce.

1 Like

Zo strany Browna som čakal príkaz, že ak nepredbehne Leclerca, tak pozíciu prepustí Landovi. No, nestalo sa.

1 Like

ak to takto pôjde ďalej,tak jeden z nich odíde,zmluva-nezmluva…tipujem,že v r. 2026…

1 Like

ah, je tu este PK… Ako vravis, rozdiel v prestizi medzi PJ a PK je 99:1. Pluvanec do tvare je mozno prilis expresivne vyjadrenie, ale po Monze tam urcitu kyslost bolo citit. O pohar prisli len vdaka tomu co piloti robili na trati. Neviem ake su presne tie slavne papaya rules ale strata pozicie voci superovi tam asi nie je.

3 Likes

ten pomer mas ty ako fanusik, nie ako zamestnanec McLarenu, mysli na to

z toho clanku to vyzera, ze mcl a piastri s velkou pompou chcu pomoct norisovi k titulu, ale jedine v pripade, ze budu vsetci v poslednom kole poslednej velkej ceny a norisovi bude chybat ten posledny bodik, skratka az vtedy, ked to bude bud alebo. lenze s takym pristupom sa do takej sance nemusia dostat.

normalne sa mi teraz preteky sleduju ovela tazsie, nez v casoch, ked som vedel, kto vyhra, ked vidim.tu manazersku nemohucnost

1 Like

Ja by som celkovo až tak obsedantne tie tituly nepreceňoval, kto okrem Vettela si spomenie kto mal kedy titul. :slight_smile: Dôležité je užiť si to.

1 Like

Vidím to podobne. Pred tým sa tam 2 roky trápil Ricciardo a Lando bol na koni. Ale mladý Piastri je trochu iná liga. Ešte len začína ukazovať čo v ňom je. Pôsobí dosť chladnokrvne a má tú povestnú vlastnosť “zabijaka”, čo naopak večne usmievavému Norrisovi trochu chýba. Som zvedavý ako to Lando ustojí. Či sa z neho stane hladný lev po víťazstvách a siahne po titule… alebo bude do konca sezóny depkariť v cooldown roome.

To mas pravdu, ze zamestnanec McLarenu to moze vidiet inak. Celkovo to vnimanie ale nie je velmi odlisne od mojho. staci si pozriet kolko priestoru sa v mediach venuje PJ a kolko PK.

1 Like

A kolik času na vyvoj určuje PK a kolik PJ, to stejné odměny za umístění

Nerozumiem preco by ho to malo trapit. Ak Lando vyhra tak historicke tabulky budu hovorit, ze Piastri jazdil v majstrovskom aute a prehral v internom suboji. V F1 vzdy platilo, ze prvy koho musis porazit je tvoj timovy kolega. A Piastri v ziadnom pripade nechce nalepku timovej dvojky. Toho sa nikdy nezbavi.

Norris je lepsi v jazde na jedno kolo a vie si posetrit gumy o moc lepsie ako Piastri, ale v boji kolo na kolo je slaby. Ak sa nenauci vystrcit lakte tak ho nezozerie len Piastri ale aj Mercedesy a Ferrari ked sa k nemu priblizia.

2 Likes

Je zcestné ukazovat prstem na Piastriho, když se Lando nechá předjet hned dvěma jezdci najednou. Navíc je to už myslím šesté zaváhání při startu z první pozice, takže je evidentně chyba na Landové straně.

1 Like

Najprv odpálim do miestnej komunity granát na svoju obľúbenú tému roly sympatií.
VEĽMI by som chcel vidieť túto debatu keby toto robil Lewisovi v podobnej situácii George. :thinking: :grin:
Alebo keď to možno v budúcej sezóne bude robiť Charles Lewisovi alebo opačne, podľa toho kto na tom bude lepšie.
Samozrejme, že to celé za predpokladu, že by v oboch tímoch mali zatemnenie mysle a dopustili to.

Teraz od nevyhnutnej dávky pokrytectva, ktoré nás robí ľuďmi, k veci. Aj mne je Oscar sympatický.
Ale ako správne písal aj @Unleash_the_lion pri tejto téme v nedeľu, majster sveta má obvykle 2 hlavné komponenty: rýchlosť a dravosť.
Z nejakého dôvodu sa tu ten prvý považuje u Oscara za vyriešený, alebo “otázka času” a preto má zmysel riešiť len ten druhý.

Sorry, to je opäť raz značne čudné posúdenie situácie. Chlapec prehráva na Q 2:14 (po upozornení pokorne opravujem na správnych 3:13) a vie aj v pretekoch občas dostať poriadne naložené. Môže sa to ešte zlepšiť, ale ani nemusí.
Spomína sa tu Lewis, ale aj ten proti Fernandovi z prvých 5Q prehral 4, ale potom to už bolo vo zvyšku 8:4.

A ak je niečo základný predpoklad na titul, tak je to rýchlosť.
Čiže aj keď sa bude Landovi vyčítať, že tak možno on má pre zmenu rýchlosť, ale tá dravosť má byť problém, stačí sa obzrieť.
Titul už v minulosti vyhrali aj rýchli piloti bez extra dravosti a so sklonom k chybám - viď. taký Mika Hakkinen v 1998, väčšinu víťazstiev odkrúžil v pohode vpredu vďaka rýchlosti, keď sa dostal pod tlak tak robil chyby (Francúzsko a spin za Irvineom, Silverstone za SC, štart v Belgicku) a dravosťou sa prejavil raz keď to potreboval na Nurburgringu kde predbehol Irvinea inak by tie preteky nevyhral, hoc majstrom by možno bol aj tak.
Ale aj on je príklad, že sa to môže vyvíjať - každý si ho už pamätá skôr pre veci v roku 2000, kde mu už dravosť rozhodne nechýbala (aj keď aj ten slávny manéver v SPA bol aj dôsledkom toho, že sa roztočil a prenechal vedenie Michaelovi)

Nájsť ale vývoj v rýchlosti, hlavne po nejakých 2 rokoch je ale už oveľa ťažšie.
Naopak dravosť a neústupnosť majú aj Ocon s Magnussenom, nie nevyhnutne len majstri. Oscar je samozrejme výkonnostne vyššie a ešte sa môže posunúť, ale rozhodne to nie je o tom, že už je to vyriešené, resp. nevyhnutne bude.

Predstava, že Oscar sa teraz musí nezlomiť (pričom sa mi nezdá, že ho niekto zase tak extra “láme”) a budúci rok to môže byť on kto zdolá Maxa je v poriadku, ak má aj Oscar plán ako u seba nájsť ešte cca 2 desatiny. Lebo bez toho ho síce môže na parádu drsne párkrát predbehnúť, ale inak mu bude mávať. (Alebo Landovi, alebo Lewisovi či Charlesovi)

2 Likes

Někteří Piastriho nesnášej z principu jen proto že stále bez smlouvy nedřepí v Renaultu :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Jenom ještě k psychice Oscara, kterou údajně tým nechce poznamenat tím, že by mu teď nařídil pomáhat Landovi. Tím ovšem zároveň poznamenávají negativně psychiku Landa, kterého nechávají bojovat o titul bez pomoci s ohrožováním ze strany kolegy, přičemž jeho hlavní soupeř veškerou pomoc od týmu má. Teď už prostě uškodí jednomu nebo druhému v každém případě. Neexistuje žádný důvod, proč by mělo být lepší ublížit vlastnímu odchovanci se šancí na titul před nováčkem, byť nadaným, protože “možná příště”.

1 Like

Ano, Oscar musi Q urcite nadalej zlepsovat, napojon aj race pace (ale to aj robi), ale zatial by som z toho nejaku vedu a zavery nerobil, je priskoro…
Za prve sa porovnava s jednym z najlepsich (Lando) a za druhe je Lando stale podstatne skusenejsi a v McLarene viac nez 3x dlhsie a Oscar sa este vela nauci…
A hlavne by som tie Q duely neprecenoval.
Su dolezite, ale nie tak ako zavodna rychlost (vratane subojov a psychiky) a treba aj vidiet co vsetko je za tymi cislami, nie len samotny pomer.

Hamilton (7x MS a vzdy bol aj jeden z naj kvalifikantov) vs. Russell: 4:12
Lewis by to uz mal asi zabalit a rychlost uz nenajde?
Je to omnoho komplexnejsie a treba pockat dlhsie :slight_smile:

lenze delta ktora je medzi nimi je minimalna, aky to rozdiel oproti RB a pod…
ale ano, Lewis si tym vobec nepomaha a aj keby to bolo stale 0.001 tak stale je minimalne o 1 miesto vzadu oproti kolegovi