Brundle navrhuje zrušiť ťažké hybridné motory a modré vlajky | Magazín F1 - F1online.sk

Čo by ste vo Formule 1 zmenili, keby ste mali takú moc? Nad touto otázkou sa zamyslel bývalý pretekár a dlhoročný komentátor Martin Brundle a predstavil hneď dve opatrenia, ktoré by zaviedol, keby šéfoval efjednotke: Okrem zrušenia hybridných motorov by odstránil aj modré vlajky. Piloti vraj už zabudli jazdiť v premávke.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/179747/brundle-navrhuje-zrusit-tazke-hybridne-motory-a-modre-vlajky

Jojo zrušit modré vlajky už navrhoval před pár lety i “expert” Pepa Král, to by byl dobrej blázinec např. v Monaku, ale co by bylo zajímavější tak by sesterské týmy mohli velmi dobře pomáhat hlavnímu týmu, chudák Brown by to už asi nepřežil :rofl: :rofl:

2 Likes

s modrymi vlajkami suhlasim, pokial to spravia tak, ze ked ho prvy dobene o kolo, tak automaticky ide von. Inak je to blbost, lebo potom nejaky posledny “smejd” tam bude prvemu zavadzat a dobehne ho ten druhy, co je neprijatelne

• za dalsie pretekanie nemusi a nieje o “minimalnej hmotnosti” pretekanie je o tom ist na hranici mozneho. Dnesne “pretekanie” je o setreni gum a paliva, takze lepsie gumy, povinne 2 alebo aj 3 vymeny gum, a hlavne vratit tankovanie!!!
1 Like

Martine Martine. Jen jestli by ses neměl vrátit zpátky do školy, případně si aspoň mlasknout pár hodin doučování v matice, technice i logice.
Kdyby se totiž ze současných motorů odebraly turba, tak by se automaticky nepoužívaly motory o obsahu 1 600 ccm, ale už jen kvůli dvanáctiválcům, by šla kubatůra hodně nahoru. Netvrdím, že by nešlo udělat dvanáctiválec o objemu malorážky, ale cena by byla dost velká a motor hodně složitý. Mi by se tahle technologie líbila moc, ale v dnešním světě tříválců by se asi našla hromada odpůrců.

Na druhou stranu musím Martinovi poděkovat, že jsem se už dlouho tak krásně nezasnil. :slightly_smiling_face:

Jos Verstappen s týmto bodom nesúhlasí. :slightly_smiling_face:

1 Like

Teď vážně, tankování nepřineslo něco skvělého. Prostě se předjíždělo přes boxy vzhledem k tomu, jak kdo měl strategii s palivem, na trati to nezměnilo vůbec nic

3 Likes

Massa asi uplně nesouhlasí :face_with_hand_over_mouth:

Tak i případ Massa zůstal v boxech😀

Hadice s monopostem vytvořila velmi silné pouto :grimacing:

1 Like

O tom by mohl vyprávět i Kovalainen a Kimi z Brazilie 09, kde dokonce Kimi si hrál s ohněm

1 Like

Já jsem tankování rád neměl. Sice jsme občas mohli sledovat, že anakonda je stejně rychlá jako Massa, ale jak se pilot bezradně zapásaný v sedačce flambuje mi přinášelo trauma.
A nejhorší na tankováním bylo, že týmová dvojka ještě nepřejela startovní čáru a už měla naordinovanou strategii do závodu tak, že neměla na vítězství téměř žádnou šanci ani kdyby závod co závod vyhrávala kvalifikace.
Rubens, nebo Massa by mohli vyprávět.

3 Likes