Brundle: Horner tvrdí, že od vedenia nedostal zdôvodnenie | Magazín F1 - F1online.sk

Streda priniesla vo svete Formuly 1 zemetrasenie podobné tomu, ktoré sme zažili v úvode minulého roka po prestupe Lewisa Hamiltona do Ferrari. Teraz je však stredobodom pozornosti bývalý šéf Red Bullu Christian Horner. Martin Brundle priznal, že ho mrzí jeho odchod, no konštatuje, že neprišiel celkom znenazdajky.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/207538/brundle-horner-tvrdi-ze-od-vedenia-nedostal-zdovodnenie

Bude od Hornera nějaká špíná na RB? Když už spadly sra čky do větráku, tak aspoň pořádně :grin:

5 Likes

Odteraz bude RB v skutočných srač…ch

Horner (spolu s inymi) vybudoval skvelut stajnu, najuspesnejsiu v 21. storoci. V podstate z nicoho.

No materska spolocnost sa zda sa, rozhodla ist cestou Ferrari - mocenske boje nad vsetko ostatne.

Nech uz je dovod akykolvek, tak po 20 rokoch uspechov, ktore Horner ziskal, by sa mal koniec robit inak. Zasluzil by si poriadnu rozlucku a odchod s obrovskym podakovanim.

Podobne uz zlyhali pri odchode Ricciarda, no tam to bolo predsalen ine, kedze Ricciardo im pred rokmi dal trosku nozik do chrbta a niektori ludia to mozno nevedeli dodnes prekusnut, ale aj tak to mali zvladnut lepsie.

Red Bullu odide s Verstappenom aj velka cast fanusikovskej zakladne.

2 Likes

Myslim, ze pojde aj Verstappen teraz… Ludia okolo Maxa mohli mat na Hornera nazor akykolvek, ale kazdy pricetny vlovek znaly pomerov v F1 musi uznat, ze bez Hornera pojde tim na dlhu dobu do peknych sra_iek… A myslim si, ze az teraz zacnu z timu odchadzat velke mena… Istotne vela ludi bolo v time, lebo niekto ako Horner ovenceny uspechmi to tam riadil… Ak problemy nevedel poriesit Horner, tak nikto iny to uz neporiesi…

A pre tych, co si myslia, ze vyhadzov mu zaistil Max a jeho tim, mam jednu otazku… Fakt si myslite, ze Max chcel, aby vyhodili Hornera a nahradili ho tym krpcom prakticky bez skusenosti? Ze si Max myslel, ze s Mickiesom to bude lepsie a tim bude zasa fungovat? No hahaha…

Sa pocuram od smiechu ked sa bude Permanemu darit v RBecku :slight_smile:

myslim v dobrom vzhladom na historiu v Alpine a ako tam skoncil.

Hornere, děkujeme :slightly_smiling_face: Bez Tebe by jsme si k Adrianovi ani nečuchli :smile:

3 Likes

Presne, vyhodili ho ako prašivého psa. A ak ho vyhodili preto aby si udržali Maxa tak s tým prístupom nesúhlasím, jazdec nie je viac ako tim. Za 20 rokov bol jeden Horner a jazdcov sa vystriedalo habadej.

Ešte aby aj Maxa takto nevyrazili jedného dňa :smiley:

5 Likes

Vyhadzov Hornera je najvacsi pruser aky mohli spravit.

Bud ho mali vyhodit pred rokom a pol a mohli mat Wheatleyho ako sefa a mozno stale aj Neweyho alebo ho nemali vyhadzovat vobec, lebo Max bud odide teraz alebo o rok ak RBPT bude vyrazne zaostavat a nebudu mat uz doslova nikoho.

Jediny scenar, ktory by najvyssiemu vedeniu RB, zodpovednemu za vyhadzov Hornera, zachranil rit je ten, ze RB udrzi Verstappena a buduci rok budu bojovat o titul. Ale ako velmi je to pravdepodobne? :sweat_smile:

6 Likes

Tak je otázka, jaký výsledky reportují skrze motory, protože odchody klíčových postav a aférka ho neporazili, takže tam musí být něco silnějšího. A vzhledem k tomu, že za pár měsíců máme nové pravidla a motory, tak se tohle nabízí

Nastal ideální čas kandidovat na prezidenta FIA.
Přesně takhle to chodilo na vojně.
Poyebat a povýšit. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Upřímně tady fakt nemá cenu spekulovat, variant je strašně moc. Nemůže třeba dojít i ke stopnutí RBPT a návratu k Hondě? To bylo dítko Hornera, který by si prostě stopnutí dovolit nemohl, ale je to nemožné i po jeho konci?
Zrovna tak je mračno možností důvodů - už jen kolem MV, možná ho Max vytlačil, ale taky je možná Max už pryč a Hornera vyhodili za nezvládnutí situace.
Spousta možností je i kolem toho, kam nyní Christian zamíří…

Ne, tohle je takový chaos, že prostě nezbývá nic než trpělivost…

1 Like

V taký scenár neveria ani najväčší optimisti z ich radov. Red Bull sa práve odpísal na dlhé roky ak nie navždy. Naopak pre Hornera asi najideálnejší čas, po lete bude mať jasno o novom pôsobisku. Aston, Ferrari a Briatore mu už podla mňa stihli telefonovať.

No, tak toto som vážne nečakal.

Na jednej strane mi je ľúto Hornera, lebo ako tu už bolo povedané, on ten tím vybudoval od nuly a za relatívne krátky čas mu zabezpečil unikátne výsledky, ktoré môžu závidieť aj zavedené stajne. Určite si nezaslúžil takýto odpis ala Ricciardo. To je riadne na hulváta.

Na strane druhej, od svojich detských čias som bol vždy fanúšikom Ferrari, no po príchode Maxa do RedBullu sa karta obrátila. Sezóny 21-22-23 som si do sýta užil a zdalo sa, že idú ako namazaný stroj. V 24 sa to začalo sypať a tento rok je to doslova bieda. Postupne sa ten tím rozložil a teraz si doslova strelili do vlastnej lodi a vyhodili kapitána cez palubu, tak im prajem veľa šťastia Rakušákom. Od smrti Didido je to tam celé divné, to je fakt.

Za tretie, ja by som bol aj normálne rád, keby Max prestúpil do Mercedesu. Aspoň by sa ukázalo, či má skutočne taký talent, ak by sedel v úplne inom aute. Russell by bol tiež úplne iná referenčná vzorka ako tímový kolega. Wolfik mi kedysi veľmi liezol na nervy, ale poslednú dobu na mňa pôsobí veľmi vyrovnane. Bolo by zaujímavé sledovať tento vzťah.

Na záver poviem len toľko, od Januára mám ťažký detox od F1. Sledujem len GPs a tuto na forum chodím len občas. Oproti minulým dvom rokom sa to nedá porovnať. Vtedy som bol na F1 doslova závislý. A poviem vám jedno. Čas strávený čítaním nezmyslov investujem do seba, zvýšil som obrat vo firme, koncentrujem sa na business a svoju rodinu a je to paráda. Niektorým z vás, ktorí tu doslova nocujú, by som to zo srdca odporučil. Funguje to dokonale!

3 Likes

RB opäť neprekvapil (aj keď Horner bol vlastne DNA RB - tzn. bude to už len lepší a sympatickejší team? :thinking:).
Ide si svoje už od vzniku. Motor (vyplakávanie a očierňovanie, 2x), pravidlá (vyplakávanie po zmene, následne plač, 2x už menší), konkurenčná výhoda 2 teamov (o jedného súpera menej, ako konkurencia!), politika jazdcov (aj keď začiatky juniorky vyzerali sľubne, dopadlo to ako všetko). Tak ako rýchlo vznikli, tak zrejme aj “malinovkári” skončia (odhadujem že ešte skúsia 26-27?). Ich fans detto :wink:

bude treba véééľmi veľa :popcorn: :popcorn: :popcorn:, keď skončia klauzuly o mlčanlivosti. Teším sa na vyjadrenia Crasha, keď sám skončí s F1 (zarobí majland na autobiografii) :rofl:

no ale ved o to ide, ze horner vtedy asi nasluboval hory doly a namaloval ruzovu buducnost, ze tim ostane pokope a nic sa nebude diat a tak rakusaci suhlasili, ze nebudu trvat na jeho odchode
lenze akosi rb ide od dickpic kauzy dole a dole a dole, najprv rychlo, potom to stabilizovali a teraz postupne stale pomaly dolu a nic nenaznacuje, ze by vedeli ten prepad zastavit a urcite tomu nepomaha ani to, ze si nevedia vyriesit problem druhych jazdcov

proste nemozes tvrdit, ze horner to tam pod kontrolou ked od dicpic kauzy sa ten tim rozpadava

“Rakúšaci” trvali na jeho odchode, ale 51% majú Thajci a tí ho podržali.

Som zvedavý na dôvod toho vyhadzovu.

1 Like

A i tak málo stačilo a celý RBR a Verstappen, ti žije v hlavičce rent free, to za to stálo

1 Like

je uz nejake ofiko vyhlasenie z RB ?

ňu ňu ňu, dôležité je, že tvoja hlavička toto napísala, aj keď v takomto poľutovaniahodnom rozpoložení :sob:
Niekomu sa zrejme zrútil jeho obmedzený svet :sneezing_face: (ako bude teraz na fórach útočiť na všetkých, čo si dovolili kritizovať, prípadne vysmievať sa z jeho pokrivených hrdinov?) :thinking:

//a už si vymysli niečo nové, ako “v hlavičce” - používaš to tu na osobné útoky príliš často, a fakt je to už trápne. (na druhej strane ťa to presne vystihuje, tak neviem už) :wink:

//tak šup šup, ako tradične schovať sa za “skupinu podobne obmedzených” (viď tvoje útoky na iných), nech ťa v tvojom úsilí vybojovať to aspoň na tomto fóre, podržia :popcorn: :popcorn: :popcorn: