Brundle: Hamilton už ôsmy titul nezíska, Russell mu to nedovolí | Magazín F1 - F1online.sk

Formulová obec na pomerne pravidelnej báze rozoberá, či sa ešte Lewisovi Hamiltonovi podarí získať rekordný ôsmy titul, alebo nie. Zástancovia názoru, ktorí tvrdia, že sa Brit šampiónom už nestane, pri svojej argumentácii poukazujú na v súčasnosti dominantného Maxa Verstappena, ktorý mu vraj nič také nedovolí. Martin Brundle s tým, že Hamilton už súťaž jednotlivcov neovládne, síce súhlasí, no nazdáva sa, že sa tak nemusí stať výlučne zásluhou Holanďana – 38-ročnému pretekárovi môže zahatať cestu aj taký George Russell.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/136684/brundle-hamilton-uz-osmy-titul-neziska-russell-mu-to-nedovoli

Dovolim si s Brundle-om nesuhlasit. Podla mna Russel nie je v rovnakej lige ako Hamilton, Verstappen, Norris a asi aj Leclerc. S pribudajucimi skusenostami bude od neho lepsi aj Piastri. A myslim, ze si je toho vedomy aj Wolf. Preto zatial Hamiltona drzi zubami nechtami. Nema za neho zatial nahradu (nie som Hamiltonov fanusik).

Hm, to je mozne, dokonca dost pravdepodobne. Lenze tu je este jeden aspekt. do 2026 je podla mna ziskanie titulu (v Mercedese) dost na dlhe lakte. Mercedes by sa musel dotiahnut na RB a Sir by musel porazit Verstappena. Bol by som prekvapeny keby sa tak udialo pred 2026.
Russell navyse nie je o nic horsi ako bol napr Rosberg a Lewis bude mat v 2026 uz 41.

Tak toto ma dost ze pobavilo :smiley:

Uvidíme, co se stane v roce 2024, kdy se má totálně překopat koncepce vozu na styl Hamiltona.

Ano, vek bude hrat v neprospech Hamiltona. Ale tak mozno napodobni Alonsa. Toho som inak zabudol spomenut v prvom komentari :slight_smile:

Obaja makaju, nemaju rodinu, su stale v top forme, vek nehra rolu v tomto pripade.

Tak George jeste nic nepredvedl. Zadnemu enormnimu tlaku zatim necelil. Vyhrat jeden zavod neni nic, i kdyz si to vetsina merglfans mysli.

Checo vyhral dva a co. Zatim jeste porad Hamilton dokaze tlaku celit. Je dostatecne zakernej na to, aby George vyautoval a nekolikrat to uz predvedl.

Nejsem si jist ze George dokaze totez.

Jsou tu naznaky, ale porad Georgovi chybi ta brutalni bezohlednost, kterou Hamilton naplno predvedl proti Nandovi 2007 a proti Rosbergovi 2016.

Ja som to tu už raz spomínal. Podľa mňa George je materiál typu Landa alebo Charlesa… tento rok mi skôr prišiel, že mal dosť smoly a zároveň pôsobil trochu vyhorene. Ale s majstrovským autom, motiváciou by mohol byť opäť rýchly. Čo však nedovolí vyhrať titul Georgeovi je paradoxne jeho vlastný tím. V Mercedese nedovolia, aby titul získal George pokiaľ tam je Lewis… minule sám Toto v rozhovore uviedol, že budú robiť všetko pre Lewisov 8.titul… myslím si, že aj nové auto sa bude zameriavať na Lewisove potreby… George bude musieť čakať na šance…

1 Like

preto sa na dobrych 70-80% vyrype vzdy ked je sanca nieco dosiahnut (ako v Imole vo Williamse, tento rok v Singapure atd.)? Naopak, George robi obrovske mnozstvo chyb uz teraz, bez tlaku. Staci sa pozriet ako sa na 90% tejto sezony rozsypal a to ho len opustilo vsetko stastie sveta zo sezony minulej…

1 Like

Nabízí se otázka, koukáme se na stejného Russella?

Aj ja mám ten pocit.

1 Like

Ano, jen ho asi každý nevidí stejně :man_shrugging:

Doplním Brundla: Ani Alonso tretí titul už nepridá.

1 Like
  1. liga - Ver, Ham, Alo
  2. liga - Lec, Nor, Rus

To je príliš striktne rozdelené, bude tam nejaký plynulejší prienik medzi tými ligami.

Toto Toto :wink: pokial tam bude Sir nedopusti. To by Barbie musela byt vyrazne lepsia ako Sir a to pravdepodobne nebude.

1 Like

Pockaj, ale ked Lewis celil tlaku v 2021 tak robil celu sezonu jednu chybu za druhou.
Ako bude fungovat George pod tlakom este nevieme, Lewis - to uz vieme.
Ale nemyslim si, ze sa k boju o titul Lewis dostane.
RB 2024 + 2025 bude valcovat ako valcuje od zmeny pravidiel.

1 Like

Zatím se nezdá, že Russell je ten kdo bude o Hamíkovém dalším titulu rozhodovat.

1 Like

Ak by Russel ohrozoval hamovi titul, tak by urcite mal poruke Wolf magic button ako podla nekerych Marko, Russel by zrazu nemal take tempo