To má, pokud se nepletu, nějaký sazebník kde je suma uvedena. Nebo to alespoň předpokládám.
to mi je jasne, ze tam je sazobnik, ale ti zamestnanci co pracuju na tych castiach su vacsinou aj ludia co pracuju na vyvoji/aute. napr zadne zavesenie ci prevodovky ci brzdove kanaliky, kde sa casto odobera ina specifikacia ako nasadzuje tovarenska stajna.
Lenze ten diel nestoji len vyrobne naklady, ale aj vyvoj.
Už těch 59 zaměstnanců přišlo trapný i Fia?
No konečně.
Co je na tom trapne? Ono je niekde nadefinivane, kolko minimalne musi mat team ludi?
Však každý jsme nějaký a každý máme jiný názor. Někomu to přijde trapný a někomu v pohodě.
Někdo má v F1 1500-2000 zaměstnanců a někdo 59.
Mě to třeba osobně přijde trapný, ale pokud se ti to zdá v pohodě, tak jsem s tím úplně v pohodě.
Ja tiez tvoj nazor respektujem, len sa pytam, co je na tom trapne. RBR ma 59 zamestnancov(alebo mal, pokial viem to cislo bolo z r. 2020), zvysok pracuje v RBT. Part time na aute, part time na inych projektoch. Kedze je cost cap, RB by musel vela ludi povyhadzovat, kedze ich nemoze tolkych platit na projekte F1, tak im dava aj inu pracu. Pokial viem, zacali tak fungovat viaceri, len RBR s tym prisiel ako prvy.
Jsou různé triky, jak obelhávat systém přes zaměstnance.
Nebo udělat vše, co jde jako outsource, a pak si to za pár šlupek “koupit”.
To dokáže každý. To není žádný geniální vynález ani nápad.
Jde jen o myšlenku pravidel, kdy si všichni měli být rovni.
Tu sa dostavame zase k tomu ze za vsetko si moze FIA sama tymi ich k0k0tinami prvy trápny su teda vies kto… A poton ostatne tímy lebo to nevedia urobit a na konci redbull
Tu sa este zastavim puff… “Kde si mali byt vsetci rovni”… A preco nie su? Ostatní spia alebo nevedia… Je tak?
Ale no tak, puff. Rovni si nebudu nikdy. Aj keby ma kazdy presne 500 zamestnancov, ziadne kluckovanie v pravidlach a rovnake podmienky, rovni si nebudu. Zasa bude mat jeden team niekoho ako je Newey, Allison a ostatni nie, takze zasa budu stracat.
Cela F1 je postavena na hladani kluciek v pravidlach a hladani akejkolvek vyhody ktora priamo neporusuje pravidla.
Pravidla vzdy zamyslaju nieco ine ako z toho nakoniec vyjde. Tiez nic nove
Ale Raptore, je rozdíl hledat v ramci pravidel a hledat, jak obchcat pravidla za každou cenu. To si pak budou rovni všichni
No právě. 1500 vs 59 a řekneš, že nikdo nikomu nic neříká kolik má mít, kdo a co a jak… whatever.
Tímhle to jen začíná a pak to jede na všech frontách.
Tak počet zaměstnanců bych neurčoval pravidly, ale zase bych zakazal obcházení: dělá na jiným projektu, nebude se tam počítat (nebo jen částečně). Buď na tom dělá nebo ne.
Ano a len to ukazuje, ake su pravidla nedokonale a strop nedomysleny. Kazdemu normalnemu je jasne, ze to nikdy nemohlo fungovat ako to bolo zamyslane. Ale to ze RB s touto strankou pravidiel vychcal najviac(aspon podla vas, ked to tu obcas spomeniete) nie je ich chyba. Opat, nikomu stale nebrania urobit presne to iste. Tych 59 ci kolko zamestnancov mali myslim registrovanych v 2020. 4 roky je dost dlha doba na zmenu nemyslis? Ale ked na nu asi nikto netlaci, tak to nikto nepotrebuje lebo podobnu vec kazdy aplikoval u seba a je rad, ze nemusi prepustat ludi.
Už se to má řešit tím, že kdo tam bude makat, tak jde 100% plat.
Jenže, co znamená 100% plat?
Mzda vymezená v pracovní smlouvě bez bonusů
Outsourcing a podobné byla moje prvotní myšlenka.
Je to chyba FIA. Kdyby mi někdo předložil takovou zprávu, že tam dělá pár lidí nebo se to jede nějakým typem outsourcingu, tak to okamžitě smetu za stolu a začnu to řešit a měnit. Klidně i exemplárně trestat.
Co se stalo? 2020 - 59 zaměstnanců… nejspíš se to obdobné formě v týmech děje pořád… a možná se to bude řešit v 2026? To už mělo být zakázané hned, co vyšly takové náznaky.
Tak musí vědět, do čeho půjde