Brown priznal, že by bol cítil hanbu, keby McLaren prehral boj o titul | Magazín F1 - F1online.sk

Z tohto v podstate vychádzam aj ja. A do veľkej miery súhlasím, v konečnom dôsledku tá šanca Ferrari na titul až do konca funguje dosť v neprospech športového výkonu McLarenu v pomere s ich vzájomným porovnaním monopostov.

Pri RB tam ten faktor toho, či sa dajú brať napríklad dáta Pereza z voľných tréningov alebo iných čistých stintov z pretekov za relevantné, je úplne katastroficky skresľujúci. Ale ak si ho aj úplne odmyslíme, tak aj tak je to divočina.

Takto, ved tu snad nikto netvrdi, ze z pohladu sezony, malo Ferrari lepsie auto nez McLaren.

Ja riesim VC (tie co som napisal), kde pomerne jasne mozme podla dat tvrdit, ze McLaren nebol najlepsi. Nepotrebujem odpoved kto bol tu VC najlepsi. Ale ci McLaren bol 1, alebo nebol.
Je viacero VC, po Miami (kde inak Lando vyhral aj vdaka SC, Maxovej chybe a Oscar update nemal, cize tvrdenie ze uz tam bol urcite McLaren naj je prinajmensom trufale, top bol, ale.to je ine…), kde boli naj aj Ferrari a Mercedes (a take Rakusko bol okrem posledneho stintu cely vikend RB uplne top a mozno aj najlepsi) a ten kto to spochynuje, bud tie VC nevidel, alebo nehlada pravdu…

Ked tie VC spocitas s uvodom sezony, kde bol McLaren podla Wacheho strateny, tak uz si takmer na polke sezony, co este neznamena automaticky ze zvysne VC bol vsetky urcite najlepsi McLaren (vacsinu z nich ano). Cize sme niekde absolutne inde ako 75%, ci jasna vacsina sezony, to nema nic s realitou… :slight_smile:

1 Like

Kdyby si v týmu ujasnili priority, tak by brali tituly hned dva. A to celkem pohodlně.
Ostatně na tu jejich nerozvážnost skoro dojeli i v PK, kde to vyhráli s odřenýma ušima.

Cize tim, ktory bol v tretine sezony na tretom mieste s velkou stratou a nakoniec ziska PK je sportovy neuspech? Len preto, lebo ho mohol ziskat skor? To je zaujimavy pohlad…
Dolezite, ze vyhrali (napriek nezavinenej strate z Rakuska, Baku atd. a obrovsky vplyv mal dazd v Interlagose a brutalny dopad trestu v Katare), nie o kolko…

Nemyslim si, ze ak vyhra PK napr. Ferrari, tak sa bude riesit, ze mali vyhrat skor, ci o viac bodov.
A to, ze ich chybami prisli len o 20b podla mna nie je pravda (viem, ze to si nepisal ty).

Nekladieš túto otázku správne, v resp. to čo sme popísali s @helmutko nekorešponduje s tým, na čo sa práve pýtaš a čo je tou pointou.

Ako som povedal, uvidíme (povedal slepý hluchému) :slight_smile: ale veľmi predčasne si odrátal okruhy, v ktorých hrozí veľmi rýchle preklenutie na stranu, ktorá sa ti nebude pozdávať, to Spa a Austin zrovna môžu byť celkom sranda.

edit: Na dnes ale stačilo, pol druhej je nekresťanská hodina na snahu analyzovať čokoľvek iné ako teplotu vankúša :smiley:

1 Like

Suhlasim, treba spat, ani mne uz nebere hlava ako moze byt sportovy neuspech timu, ze vyhra.
Kazdopadne dik za debatu a dobru noc.

1 Like

Inak niekto má za vzor Sennu, Hamiltona, Schumachera a Leclerc mal Kimiho.

4 Likes

Vždycky mě zarazí, když čtu v souvislosti s Kimim charakteristiku “jednoduchost” v pochvalném smyslu, už to vidím poněkolikáté. U nás je to spíš urážka ve smyslu prostoduchost nebo hloupost, tak by mě zajímalo, jestli to není nesprávný překlad smyslu toho, co o něm lidi říkají, a nemá to být spíš “přímost”. Ale to je jen takový detail.

No podľa mňa to tiež Charles tak myslel. Že proste na nič sa nehral a priamo si povedal svoje.

1 Like

za mna mas pravdu, ale pride mi to len ako klasicke slovickarenie u anglictiny, kde mas xy slov s rovnakym vyznamom a xy rovnakych slov s inym vyznamom :smiley:

6 Likes

U angličtiny ano, ale u nás to tak není. Nicméně jestli to vždycky překládá google, tak tím se to samozřejmě vysvětluje :slight_smile: .

“Problem” je, ze nase jazyky asi ani nemaju vhodny ekvivalent k tomu co Charles mysli a povedal v anglictine…

Ani preklad “přímost” by nevystihoval to, co chcel Charles o Kimim povedat (je limitujuci).
Aj priamy clovek, vie byt zlozity/komplikovany, ci napr. zakulisny hrac/politik atd.

To Kimi prave nebol. Ferovy a rovny chlap, na trati, aj mimo nej, ktory neriesil “blbosti”, len miloval pretekanie, ale nie medialnu a politicku cast okolo toho a tak sa aj spraval, priorita jazdit a rodina, v tom spociva ta “jednoduchost”, nie v mentalnej vybave ci podobne :slight_smile:

2 Likes

2 Likes

Takže FIA už nejde na ruku RB ale naopak McLarenu? :thinking:

1 Like

Nebreč tolik :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Ja uz som to prebehol a niekde v minulosti vypisal vsetky zavody. KDe Ver bral velke body, takze nemozno pisat nic o dominantnom monoposte McL. Pozri sa na zaciatku sezony kolko mal VER PP,FL a Vyhier… Ved nemal supera. To ze to tu ty prehodis podla vlastneho usudku, neznamena ze to tak naozaj bolo. A z McL sa stale robila sranda, hlavne z Landa, ked mal PP. Kazdy uz pisal ze po prvom kole bude treti…

Dejve nebreč zase takhle při neděli :stuck_out_tongue:

1 Like
1 Like

Flexibilita se hlídá, mění se měření a pravidla, a investuješ do flexibility. :slight_smile:
Tak buďto jsi tupec nebo tupec. :smiley:

1 Like