Brown chce dozrieť na to, aby McLaren neupadol ako Red Bull | Magazín F1 - F1online.sk

Keď tím vyhráva takým dominantným spôsobom, akým sa to vlani darilo Red Bullu, musí si dať pozor na dve veci. V prvom rade, aby ho nerozložili súperi aj svojimi politickými útokmi, a aby sa nerozožral zvnútra. Generálny riaditeľ McLarenu Zak Brown je odhodlaný spraviť všetko preto, aby sa jeho stajni nestalo ani jedno, ani druhé.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/173908/brown-chce-dozriet-na-to-aby-mclaren-neupadol-ako-red-bull

Ach jaj, to sú zase vyjadrenia. Akože veď fajn, bolo to tu v ´21, slovné prestrelky medzi MB a RB a bezohľadu teraz na situáciu v RB.

Ferrari a Mercedes sú tiež “továrne s obrovským rozpočtom” a “za posledný rok sa im nezmenil tunel” a len taký Mercedes hľadá od ´21 výkonnosť a može snívať o časoch minulých, viď Lewisove vyjadrenia. U nich sa čo zmenilo? tiež kultúra?

Ale tak kopol si, fajn, máme to za sebou a možeme ísť ďalej.

2 Likes

Má pravdu, jenže nikdy nevíte co se posere u Vás :man_shrugging: RedBull si to posral tak nějak sám, i když myslím že prvotním spouštěčem se dá označit smrt Dietricha Mateschitze a potom myšlenka já jsem hlavní boss. U Mercedesu jsme zase viděli něco jiného, a to (ne)vyrovnání se se sračkou biblických rozměrů z Abu21. Pak je ten negativismus a vlastní tlak sežral taky zevnitř.

V každém případě přijde mi po těch slovech ohledně stresu a vředech že Brown by se měl šetřit (ne, to není přání smrti) a ten jeho strach z prohry obrátit na něco trochu méně stresujícího. Zdraví je jen jedno.

2 Likes

No hlavně ta mentalita strachu může být pro McL teď dost zásadní. Bát se, jestli ty výsledky budou dovážet se může projevit na přípravě pro závodní víkend, provedení závodního víkendu, mentalitu jezdců…

1 Like

Udrzat tim pohromade viac nez 15 rokov a ziskat pocas toho sedem (mozno osem) jazdeckych a sest konstrukterskych titulov, to si Brown kladie ambiciozne ciele.

2 Likes

Takze ten poskakujuci srot v roku 2022 postavili na start kvoli Abu Zabi 2021?

1 Like

Chyby se dějí, ale jejich schopnost vypořádat se s tím byla podle mého ovlivněna tím negativismem kolem toho všeho. Od té doby prostě už nefungovali tak dobře jako před tou událostí. Jen můj názor.

To ale predpokladas mimoriadne nizku uroven profesionality konstrukterskeho oddelenia Mercedesu.

Spíše předpokládám příliš vysoký emoční dopad z oné události.

Ešte len teraz sa dostáva na vrchol, ešte nevyhral ani jeden titul a už má zas plnú hubu narážok na RB a úpadku. :sweat_smile:

To ale vobec nedava zmysel.

Mě jo. Samo nebude to černobílé a bude tam více vlivů současně, ale nabouralo to ten tým, co by ne. Někdy je zkouška soudržnosti ve skupině prostě příliš silná. Jestli myslíš že to žádný vliv nemělo, prosím, neshodneme se.

Ve sportu nedává smysl, že křivda dopadne negativně na sportovce/tým?

1 Like

Ked sa rozpravame o time asi 50 konstrukterov (alebo kolko ich Mercedes ma) zodpovednych za vykonnost auta tak nie, akakolvek porazka tam nemoze mat vplyv na ich schopnost postavit dobre auto. To by boli uplni amateri.

U jazdca, ktory je naozaj jeden a ma velmi uzky casovy priestor, v ktorom musi podat svoj vykon (=pretekovy vikend), tam sa samozrejme mozeme rozpravat o vplyve psychickych faktorov, ale na tim inzinierov v tomto smere treba mat podla mna uplne ine ocakavania.

Ale teda nikomu neberiem jeho nazor, len tento mi pride znacne zjednoduseny.

3 Likes

Je lehke v těchto pravidlech selhat.

RedBull nyní sotva stojí na pódiu, a to předtím vyhráli 39/40 závodů. A to bylo totálně dominantním způsobem.

Pravidla jsou furt stejná, nebyla žádná změna.

4 Likes

Potom, co presli na podobny koncept auta, ako Mercedes.

Však na začátku roku dominovali

1 Like

Tazili este z minulorocneho naskoku. Akonahle sa konkurencia dotiahla, prejavili sa problemy s ich autom.

RedBull má štěstí, že to auto má v rukou McLaren. Díky tomu PJ nejspíš uhájí.

Tohle už je recyklovanej článek, to už tu jednou psali, respektive už je to dlouho, co tohle Brown řekl.

Proč je tak ostrej na RB úplně nechápu, ale asi ví co se tam dělo za prasárny, prostě je doufám důvod proč to dělá. Já tohle moc nemusím… každej sae má starat o sebe.

3 Likes