Briatore otvoril rokovania s Neweym: Kto to je? Na mňa je príliš lacný, žartuje | Magazín F1 - F1online.sk

Časopis Autosprint tvrdí, že Adrian Newey sa už dohodol s Aston Martinom, BBC a jej reportér Andrew Benson však hovoria, že ešte nie je hotovo a legendárny inžinier naďalej vyhodnocuje svoje možnosti. Do dostihu o jeho služby sa vraj pripojil aj tím Alpine s megalomanským Flaviom Briatorem.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/169156/briatore-otvoril-rokovania-s-neweym-kto-to-je-na-mna-je-prilis-lacny-zartuje

cierny kon dostihu :eyes:

Strasne by som sa smial, keby Newey nakoniec zakotvil tam, ale povazujem to skor za nepravdepodobne.

V Enstone je momentalne bordel a neviem ci ma Newey cas a chut upratovat. Financovanie je tiez otazne, moze a nemusi uverit Briatoreho slubom, ale zatvorenie motoroveho oddelenia neznamena, ze team bude mat penazi dost.

Ale hej, Enstone je v GB, takze zakladna podmienka splnena :smirk: Skor mi to ale pride len ako Flaviova snaha trosku zviditelnit inak neviditelny team.

Newey pôjde tam, kde to bude najviac vyhovovať jeho manželke.

Tak já bych to po příchodu Briatoreho a odchodu Famina zase tak černě neviděl. Je tam relativně prázdno a uklizeno, takže by si tam Newey mohl přitáhnout i nějaké lidi, co by chtěl on, a nemusel se hádat s těmi, co tam už jsou (jak by tomu bylo třeba u AM). Co se týče peněz, asi by se mohl zaručit přímo de Meo osobně. Vyházeli kde koho, tak snad něco na mzdách ušetřili za poslední měsíce.

1 Like

Já v Adriana ve službách Renaultu moc nevěřím, ale kdyby to klaplo, tak by si z naší zelené trojky utahoval alespoň tři dny na Alonsových 135%. :crazy_face:

Ještě mě tak napadají ty pobočné projekty různých hypersportů, lodí apod. To sice Renault nemá, ale mohl by navrhnout novou Dacii :rofl:
.
.
tu na Dakar

Zacina to byt tak trochu jedno kde nakonec Newey skonci, uz je to trapny :bowing_man:

2 Likes

Presne to si myslím aj ja už dobrý mesiac či dva. No aby sa svet nezbláznil kde Neuwey skončí. Je dobrý ale tých je tam myslím viacej, ja nevravím že nie je možno najlepší ale dokola to isté omielanie ako nič nesleduje len jeho žena apri večeri mu všetko vytára a robí si reklamu ako sviňa a chce vydupať najväčší honorár. Niekto ho má už aj za géniusa no ja určite nie, mal aj veľa šit formúl za sebou a to dosť veľkých takže reklama s neho spravila poloboha ako je to na západe bežné.

Red Bullu bude chybet, hlavne v tom ze budou mit problem navazat na zabehnute pracovni postupy. Novi lide prinesou vlastni postupy a skloubit to, to vime vsichni ze to s nejakou kladnou teorii nema nic moc spolecneho. Plus Newey bude muset zacinat v novem prostredi po dlouhych letech, nez si vsechno sedne, nebude to tak ze dobry den, ja jsem Adrian Newey a jedeme, taky to vezme i nekolik sezon.

Presne tak. A nakoniec napisu, ze ide na dochodok a vsetci utru zobak :smiley: