Briatore: Fernando chcel zostať v Alpine, no Rossi sa zrazu vyparil | Magazín F1 - F1online.sk

O problematických rokovaniach medzi Fernandom Alonsom a Alpinom v lete 2022 vedel celý svet Formuly 1. Následne sa všetko zomlelo veľmi rýchlo a Alpine v priebehu pár desiatok hodín zostal bez Fernanda Alonsa aj Oscara Piastriho. Nemusel však zostať na ocot. Flavio Briatore tvrdí, že Alonso bol pripravený podpísať novú zmluvu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/184087/briatore-fernando-chcel-zostat-v-alpine-no-rossi-sa-zrazu-vyparil

Nakoniec to dobre dopadlo pre obe strany. Alonso pozbieral par podii s Astonom, ktore by s Alpinom nemal a Alpine ziskal Gaslyho, ktory jazdi velmi solidne a z pohladu buducnosti je urcite lepsi (kvoli veku) ako Fernando a mozu na nom stavat. :slight_smile:

2 Likes

:grin: klasicky Flavio

1 Like

Gasly je fajn pilot ale max tak vyborna dvojka do top timu

1. Gasly v porovnani s Oconom si vedie lepsie ako si viedol Alonso (aj keby niekto chce tvrdit, ze su si pomerne vyrovnani, tak rozhodne Gasly v Alpine nepodava horsie vykony ako podaval Alonso). Navyse je predpoklad, ze Gasly bude skusenostami stale mierne lepsi a lepsi, zatial co Alonsova vykonnost uz bude len klesat (ako rychlo je otazne).

2. Potrebuje vobec Alpine ako tim stredu pola top pilota level Leclerc za vela vela milionov?

Zopakujem povodne tvrdenie - dopadlo to dobre pre obe strany, aj pre Alpine aj pre Alonsa. :slight_smile:

2 Likes

Zase na druhú stranu, prišli o Piastriho a s Alonsovým odchodom stratili silný marketing. V podstate ale súhlasim. Ja som vtedy krútil hlavou, keď som videl, že Alonso bude jazdiť za AM. Nakoniec to však bol správny krok, aj smerom k sezóne 2026.

1 Like

Zatial je otazne, ci strata Piastriho bude az taka strata. Jeho doterajsie vykony neboli az take ako sa cakalo na tak ospevovany talent. Ale strata Piastriho nemala so stratou Alonsa az tak vela spolocneho, tam ich skratka Zak predbehol a oddelenie, ktore robilo zmluvy s Oscarom zlyhalo.

A co sa tyka marketingu, tak sice s Alonsom stratili, ale Fernando uz marketingovo nie je to co byval. Na druhu stranu ziskali Gaslyho, co je Francuz vo francuzskej stajni.

A to se projevuje jak konkrétně? Že je ambsadaroem Bosse a Citi bank?

Opravdu chceš debatovat, jestli je ztráta Piastriho ztrátou ve chvíli, kdy má Alpina Ocona/Doonovana a Gaslyho? A jaký výsledky se od Piastriho čekali? Zatím jezdí stabilně a dokáže se prodrat na přední pozice bez nutnosti bourat, jako to měl Max jeho prvních 6 sezón

1 Like

Honzi ten tvoj protestny ignore ti moc nevydrzal, cakal som viac od teba. :sweat_smile:

Staci spomenut Alonsa a nepotrebujem ani voditko na teba a povodim si ta ako psa. :poodle:

Co uz sa na to hedgehog s davidom na to vykaslali a prestal si ich bavit, tak skusas mna? :joy:

Nemáš k F1 nic, tak zase léčíš svoje mindráky? Chudáčku :slightly_smiling_face:

1 Like

Honzi dneska ti to nevyjde. Mam pekny vecer s dobrym programom, a tak nie je priestor a zaujem vypisovat si s nulou ako ty online uplne onicom len preto, ze uz sa vsetci na teba vysrali.

Ked budem mat chut a naladu, tak na teba zapiskam a ty zas pribehnes ako pes na povel. :poodle:

Pekny vecer ti prajem. :slight_smile:

PS: Pevne verim, ze kvoli tej vete vyssie sa opat posnazis ma ignorovat, no dufam, ze vydrzis dlhsie ako to bolo dnes. Alebo si na mne zavisly a tvoj komplex zo mna ti to nedovoli? :clown_face:

No jo, já vlastně žiju v tvé hlavě zadarmo, ty se nejen vtíráš k Dejvovi a ježkovi, ty vypisuješ přímo i mě celou dobu. Pak si to tu napiš, jak máš fajn program, ale smrdíš tu celej den s tím, že tu máš x příspěvků s útokama na mě. Očividně máš fakt velkej psychickej problém, zkus ho řešit. Ježek to za tebe nevyřeší.

1 Like

Pozerám Honzíku, že ti to nedalo a to s tým žitím v hlave je presne naopak (mimochodom táto veta je už tak trápna, že aj v tvojom prípade ma prekvapuje).

A ono to funguje ako pískanie na psa, furt pribehneš ty pudlík. :poodle: