Briatore: Alonso je starý? Nezmysel. Do tímu priniesol viac entuziazmu než Vettel | Magazín F1 - F1online.sk

Keď Fernando Alonso v polovici minulej sezóny oznámil, že prestupuje do tímu Lawrenca Strolla, mnohí si ťukali prstom na čelo. Jeho predošlý zamestnávateľ Alpine bol v tom čase po výkonnostnej stránke štvrtým najsilnejším celkom štartového poľa, zatiaľ čo Aston Martin sa výsledkovo prevažne trápil. Skúsený matador bol tiež kritizovaný za to, že si na staré kolená „nedá pokoja“, zbytočne vymýšľa a jeho nový prestup skončí, podobne ako jeho predošlé niekoľké angažmány, fiaskom. Nakoniec je ale všetkému inak a dvojnásobný majster sveta píše zatiaľ s Aston Martinom úspešný príbeh, čo neušlo ani pozornosti Flavia Briatoreho, ktorý si do Alonsových neprajníkov schuti „kopol“.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/92191/briatore-alonso-je-stary-nezmysel-do-timu-priniesol-viac-entuziazmu-nez-vettel

Kedy najbližšie vypadnú obidva auta Red Bullu? Perez nesmie byť mäkký a možno bude aj bouračka😂

Flavio má môj rešpekt za to, že dokázali utnúť éru velikána tohto športu ale teraz skrátka trepe :smiley: Ja by som chcel vidieť ten Alonsov entuziazmus, keby sa vozil na chvoste, vypadával by v Q1 a nič s tým nemohol urobiť, lebo jeho monopost by bol totálny brak ako Vettelov. Myslím si, že by ani tú dvojročnú zmluvu nedodržal. A tiež som presvedčený, že už vlani v lete ± vedeli ako dobre na tom AM tento rok bude.

3 Likes

Už Renault byla slušná volba, ale viděl že je přes 4 místo nerozhýbe tak to risknul s Aston Martinem. Teď už víme že přes obavy to byl famózní krok!

Vettelův problém už byl ten že řešil víc sebe a svoje potřeby než F1. S Alonsem teď mají žolíka a celý tým se změnil v rotvajlera :heart_eyes:

O co více se mu přestupem nevěřilo, o to více to klaplo. Mercedes i Ferrari může porážet celou sezónu, o tom jsem přesvědčen. Konečně si to po těch těžkých letech můžeme zase vychutnávat.

1 Like

Hlavne netreba predbiehat…mame za sebou dva vikendy aj ked skvele ale sezona je dlha…i ked od Alpinu si nikdy nic neslubujem a tym duplom ked su tam Ocon s Gaslym

1 Like

myslim že nie vettel skončil lebo nevydel zlepšienie aj ked ku koncu možno aj sam vettel niečo tušil

no uprimne vettel šiel do timu lebo už nemal kam isť naviše z Ferrari šiel do timu ako zlomeny muž ktory sa nykdi nespametal uplne z toho čo zažil posledni rok v Ferrari alonso nie niečo ine aj on sice moc navyber nemal ale narozdiel od vettela nebol zlomeni a stale je hladovy po vyhre a určite hned od prveho mometu mu bolo jasne že auto natom je fakt dobre a to pak fajn pracuje ked viete že auto je rychle a že tim sa ovas stara a čo sa tika veku ?? kto povedal že to nemože tiahnuť do 45?? dokud bude mať rychlosť a zravie tak prečo končiť ?

1 Like

Tak ale hlavně Alonso šel k AM, protože v Alpine ho v tu chvíli nechtěli a AM bylo nejlepší dostupné auto.

Hlavně Vettel nepřešel z Ferrari do týmu ve kterém mohl při troše štěstí pomýšlet na bednu i Stroll se zlomenými rukama.

3 Likes

Vždyť ho Alpine tlačil k podpisu! Mockrát děkuji že mu neustále cpali jen 1 rok s opcí. Teď se mu můžou dívat na záda!

2 Likes

Podávdělo x týmů v historii F1 a zrovna tým, který máš v názvu taktéž, takže bych se zdržel těchto komentářů

2 Likes

Máš pravdu, Vettel odešel z Ferrari, kde mohl mít dva tituly, ale nakonec odešel z Ferrari, které bylo nejhorší v historii F1 z pohledu týmu a přišel do AM, který byl silný ve středu pole a odešel, když se plácali na 7 místě, přišel Alo a mají dvě podia v prvních dvou závodech, hold Alonso je jeden z nejlepších pilotů v historii F1

3 Likes

Co to zase meleš?

Sorry, já zapomněl, že už jsi pomatený stařík, co nerozumí psanému textu

Pořád lepší, než být pomateným mladíkem.

1 Like

Je zbytečný říkat kdyby, teď je to jak to je a je to pecka :green_heart: :+1: Alpine se vytrestalo samo, Aston dostal náboj navíc v podobě Alonsa a spolu se jim od začátku daří získávat podia. Asi je jasný kdo je tady poražený a kdo vítěz :grinning:

2 Likes


Je to od minule opravdu velká změna. :thinking:

3 Likes

Jessica Michibata zatčena kvůli drogám, Carmen Jorda odsouzena že někoho přejela autem a ujela, to jsou věci :thinking:

To holky rozjely ve velkým

Briatoreho kecy treba brat s velkou rezervou. Predsa len je Alonsov agent, tak svojho klienta bude ospevovat ako sa da.
Verim ze Fernando je velmi nadseny z toho auta ktore pre neho Aston Martin postavil. Alonso samotny mal na vyvoj auta minimalny vplyv. Vettel mal urcite viac vplyvu na tohorocne auto ako Alonso. Auto postavili evidentne podla vzoru RedBullu odkial pretiahli zopar technikov.
Entuziazmus v Astone je 90% auto, 9% spokojnost Stareho Strolla a 1% vykony Alonsa.