Briatore a Jordan spochybňujú správnosť rozhodnutia Ferrari | Magazín F1 - F1online.sk

Toto je zaujimava tema, resp. sucast debaty o jazdeckej zmene.

Nehodnotim teraz samotnu zmenu a prichod LH do Ferrari, ale toto spatne idealizovanie vztahu Carlos-Charles mi nepride korespondujuce s realitou uplynulych sezon, kedy to viac x na trati medzi nimi iskrilo…

Len preto, ze o tom takmer neboli clanky a riesenie 1-2 (narozdiel od McLarenu, kde sa to riesilo sustavne, pritom realnych “problemov” na trati bolo minimum), neznamena, ze to fungovalo bez problemov, ci uz realnych, alebo moznych v buducnosti.

Nevnimalo sa to tak velmi, lebo Ferrari malo narozdiel od McLarenu slabsi stred sezony a do boja o titul ozili koncom sezony. Ak by od Monaka mali vysledky podobne ako McLaren od Miami, tak by aj Ferrari muselo riesit TR a napatie by bolo este vacsie ako len pohorsena zverejnena radiova komunikacia…

2 Likes

Podpisanie 7 nasobneho majstra sveta do Ferrari je urcite ocakavana vec. Neviem, ktora ina stajna by si toto mohla dovolit. Nielen z financneho hladiska, ale aj prestize. U Lewisa boli zrejme iba 3 moznosti. 1. Pokracovat v Mercedese, 2. skoncit, 3. prestup do Ferrari. Lewis ma urcite co ponuknut stajni, ktora chce bojovat o titul. Z tohto pohladu vsetko dava zmysel.

Kde sa tato idilka zadrhava je, ze Ferrari akosi poprelo svoju dlhodobu robotu, ktora prisniesla ovocie v podobe velmi sikovneho Leclerca. Leclerc uz nie je ziaden novacik, uz ma furu skusenosti a momentalne ide vo svoj prime. Pre neho je to teraz alebo uz nikdy. Cela spolupraca Leclerc - Ferrari smerovala k tomu, ze ked Ferrari postavi auto na titul Charles ho donesie. K tomu najali velmi sikovneho a pragmatickeho Sainza, s Leclercom tvorili jednu s najhodnotenejsich dvojic na roste. Najatie Hamiltona do tohoto vsetkeho pravdupovediac hodilo vidly.

Leclerc, napriek vsetkym tym chlapskym vyjadreniam, sa musi citit pekne kyslo, rovnako znacna cast timu ktori pracovali na neho a vlastne aj na Sainza. Najatim Hamiltona vlastne Ferrari ukazalo prstom na Leclerca, hej, Charles, si fajn, rychly, ale nieco ti chyba a my sme ochotni minut 100milionov rocne to ziskat. Toto na pohode urcite neprida.

7 Likes

Hamilton zrejme videl este jednu mozost. V 2023 sondoval u Hornera, ten ho k Maxovi nechcel. Az potom to skusil vo Ferrari. A co sa tyka moznosti Mercedes, ak by tam zostal, sezona 2025 by bola jeho posledna.

1 Like

Ano, nepochybujem, ze Lewis sondoval a nepochybujem, ze nepochodil, kedze je teraz vo Ferrari.
Pod pokryvkou to nemusi byt take jednoznacne, ze ho nechcel. Lewis tam zrejme nechcel za kazdu cenu a pre Redbull bola ta cena mozno prilis vysoka. Ta cena nemusela byt len cislo co by bol RB ochotny alebo nebol ochotny zaplatit, ale aj zmeny, ktore by musel podstupit aby sa spolupraca mohla zrealizovat.

Ja som zvedavý na týchto kritikov čo budú písať/hovoriť keď sa Hamilton vo Ferrari chytí a náhodou začne vyhrávať

Bolo to viditeľné myslím si pre každého, kto sledoval celú sezónu :slight_smile: resp. aj dobu od kedy Sainz nastúpil vo Ferrari.
Niekto si povie, že tým (výmena Sai za Ham) vyriešili nejaké hašterenie alebo prípadnú nevraživosť, ktorá mohla vygradovať, ak by malo Ferrari sústavne monopost hodný víťazstiev, ale ja si myslím opak, podľa mňa si ešte pohoršili.
Bohvie, ako to dopadne ale tipujem, že keď vymeníš takú (povedzme na rovinu) lepšiu “2ku” (ergo Sainz) za kaliber, aký je Ham, tak to potom podľa mňa nedopadne dobre. Naozaj závisí, či bude monopost konkurencioschopný a hlavne, či bude sedieť jednému alebo druhému, pretože zase sa na to zabúda, Ham a Charles majú odlišné jazdecké štýly, Charles je bližší k Maxovi a Ham zase k Alonsovi (oversteer vs. understeer). :slight_smile:

1 Like

Ja som zas zvedavy na opacny pripad. Co budete hovorit, ak nahodou Hamilton vedla Leclerca zhori a bude zaostavat rovnako alebo viac ako Sainz. :smiley:

Nechajme sa prekvapit ako to dopadne.

PS: Je usmevne citat to spochybnovanie hocikoho zainteresovaneho len preto, ze vyjadri iny nazor ako mate vy. Hadzat to na vek a neviem aky mylny usudok. Cista komedia. Keby vyjadrili nazor, s ktorym suhlasite, tak sa o neho opierate a argumentujete nim (pisem vseobecne ku vsetkym, co tu kritizuju najma Flavia). :slight_smile:

V podstate suhlasim, no len dodam, ze Lewisa do Ferrari takmer urcite nebrali preto, aby predisli, ci vyriesili problem medzi Carlosom a Charlesom.

Kazdy sef timu musi pri angazovani top jazdcov pocitat s takymito problemami, taky Ron Dennis by vedel rozpravat… :slight_smile:
Niekedy to prinesie uspech, inokedy nie, cas ukaze.

Kazdopadne Hamiltona, napriek tomu ze uz nie je vo svojom prime obdobi, nehodnotim ako horsieho jazdca nez Sainz a o marketingovom prinose ani nehovorim, cize okrem rizik to ma aj potencial.
A Charles, ak je majstrovsky material (co zrejme je), sa s tym musi vysporiadat, tak ako mnoho inych pred nim, inak nim nie je…

1 Like

To je od tebe vždy, nic nového

K cemu je furt to okecavat, nejlepsi piloti vitezove chteji vzdycky sedet v lepsim kdyz auto netahne. S vyjimkou VER, ten si radeji necha udelat decko jako alibi, pac prestupu nejni schopnej.

Uplne nejlepsi by bylo kdyby Lewis po zisku titulu s Ferrari sel do Red Bullu a tam ziskal jeden ze svych deseti titulu, tim potvrdil status krale F1.

Život ho naučil prekonať ťažké prekážky, aj tie najťažšie a vysporiadať sa s nimi. U Sainza mu chýbala motivácia sundávať ho pravidelne narozdiel od Sebastiana. Sainz nebol žiaden majster sveta. Hamiltona vybaví raz dva a získa titul v 2025.

Klasicky Bob úplne mimo realitu :joy:

3 Likes

Usmevne je to aj z opacneho pohladu, ked to robis ty a tebe podobni… :fu:

1 Like

Kde to robím ja?

Jedine s kým nesúhlasím je asi pár Britov, ale nehádžem ich názor na vysoký vek a iné kraviny. U nich je to osobná zaujatosť a je to verejne známa vec, hovorilo o tom aj niekoľko pilotov na čele s Alonsom.

Tu sa však rozporuje Briatore a Jordan, že už majú vysoký vek, a tak ich názory sú mimo a Coulthard ani neviem prečo (teda viem, vyjadril iný názor ako komentujúci). Je to smiešne.

Nemusíme súhlasiť s ich názorom (čas ukáže kto mal pravdu), ale hádzať to na ich vek je úbohé.

1 Like

Podla mna by Hamilton nemal vo Ferrari vyhravat nahodou, ale s uplnou samozrejmostou. Dufam, ze si vo Ferrari nic ine nepripustaju.

Jasné, primárne ho podľa mňa podpisovali najmä kvôli marketingu a to čo so sebou mediálne prinesie, to, že to bola “kudla do zad” Charlesovi (ako to aj helmutko dobre opísal), to už je zrejme vedľajšie v očiach Elkana, ale tak čo uš, aspoň to bude zaujímavé. :slight_smile:

2 Likes

Tu si trafil klinec po hlavičke… keď sa pozerám na to ako Elkann riadi Exor… jemu sa pod rukami rozpadá Juventus a kompletne celé Stelantis ale hlavne, že prašulky idú jemu a jeho spoločníkom. Jemu je podľa mňa fuk celé Ferrari a Taliani. Marketing a zarábanie peňazí. To mu evidentne stačí.

A toto som napísal mimo Lewisa. Tam nie je o čom. Logické z pohľadu Ferrari to moc nevidím ale je to sedemnásobný majster sveta takže má čo ponúknuť. Otázne je či má aj Ferrari čo ponúknuť (po športovej stránke).

Ferrari bralo aj môjho lieblinga Seba, ktorý bol po krátkom súboji s RIC otázna voľba. A pozri, aký šikovný a ľuďmi milovaný sa Seb v červenom stal. Ja sa na Lewisa v červenom teším a to, že Ferrari detrónovalo Charlesa a zbavilo sa šikovného Caelosa mi chuť fandiť nepokazí :slight_smile:

To ja netvrdím. Pokojne môže zobrať aj titul. Ja len spochybňujem fungovanie samotného Elkanna. Môj názor je, že jeho zaujíma iba to ako vytrieskať čo najviac peňazí… ukázal to už viackrát.

Pre Ferrari to davalo zmysel najma z biznisoveho a marketingoveho hladiska, nie z hladiska vykonu. Ak sa pozrieme na poslednu sezonu, tak Lewis pri Russellovi prehral pomerne jasne, ale v 2023 ked sa tento prestup riesil, tak bol Lewis lepsi. Ale aj tak islo primarne o prachy a marketing, lebo Leclerc a Sainz bola dobra a stabilna dvojica a rozhodne lahsie koucovatelna ako Leclerc a Hamilton (ak nahodou budu mat auto na titul).

Toto si uplne nemyslim. Ak bude auto na titul v 2025, tak ho podla mna zoberie Leclerc. Ale cas ukaze kde je pravda. :slight_smile:

1 Like