Brabham BT46B: Keď ventilátor privial do Formuly 1 hurikán | Magazín F1 - F1online.sk

Aj keď Brabham BT46B odjazdil len jedny jediné preteky, v histórii Formuly 1 má špeciálne miesto. Stal sa z neho jeden z absolútnych vrcholov inžinierskej geniality a vynaliezavosti, čo sa mu, paradoxne, stalo osudným. Slávny monopost s ventilátorom bol taký dobrý, že nakoniec ho Brabham stiahol sám.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/167367/brabham-bt46b-ked-ventilator-privial-do-formuly-1-hurikan
3 Likes

Diky za clanek, kvalitka.

Jen doplnim, Bernie dal Laudovi behem Belgie padaka, nebylo to tak ze by chtel skoncit.

1 Like

Dovolím si sem vložit malé vyprávění o počátcích vozů s ground effectem.

Ještě si dovolím znovu vložit můj velice oblíbený obrázek na kterém je nádherně vidět jak sukně pracovaly v zatáčkách.

4 Likes

Vdaka za super clanok redakcia, len tak dalej. Je mi jasne, ze pripravit takyto clanok je narocnejsie ako postnut Brownove vyjadrenia na adresu Hornera, ale takuto snahu si vazim :+1::+1::+1:

3 Likes

No to Lauda zase popisuje jinak, doporučuju autobiografii Laudy do pekla a zpět, výborné čtení

Skvely clanok. :clap:

…a opat raz pripomenutie toho, ako politika zmari usilie toho uspesnejsieho, lebo ten neuspesnejsi nevie prist na nic lepsie, ale ma vacsiu politicku silu. A vraj je sport zalozeny na fair play.

Bolo uplne legalne auto,Eccelestone vymenil titul za politiku a riadenie v F1,preto aj Niki Lauda skoncil,kedze mu znicil jasny titul.

2 Likes

Bernie to zase popisuje jinak, hovoril o tom ve svem dokumentu, tak nebo tak, Lauda wingcary nesnasel.

Perfektný článok z histórie F1. Vďaka

Výborné, skvelé - ďakujem.
Mám tu krásku v polici v 1:24 a je to bomba.

1 Like

1 Like