Bottas v roku 2018 takmer ukončil kariéru: Mal som plné zuby F1 | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 je nekompromisným prostredím, kde sa za chyby a neúspechy tvrdo platí, kým na úspech sa zabudne hneď po ďalších pretekoch. Valtteri Bottas mal v kariére šťastie, keď dostal možnosť jazdiť v najrýchlejšom aute a za najlepší tím. To však nie je vždy len požehnanie, ale častokrát aj veľké bremeno.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/167598/bottas-v-roku-2018-takmer-ukoncil-karieru-mal-som-plne-zuby-f1

Tonje ta politika, které @PUFF fandí

Valteri aj Ty si prispel výrazne k Lewisovym titulom a dnes, Lewis občas zavolá, posle SMS ?

1 Like

Jeden z nejméně doceněných pilotů na gridu.
Valtteri je super borec a v mém týmu by byl. :raised_hands::+1:

ako vies, ze nie?

2 Likes

Bot je velmi dobry v 1 kole, ked ma dobre auto, ale horsi v pretekoch na vela kol (podobne ako Sainz). Kludne ho mohli zobrat spet do mercedesu, teraz tam kde je s tym pomalym autom trpi. Neverim, ze prve roky mu audi da dobre auto, takze si moc nepolepsi, skoda… ked sa teraz mercedesu dari, buduci rok nemusia byt na tom horsie, mohli sa mu odvdacit za tie roky, co robil Luisovi 2ku.

Zdravím, máš to tam pekne zoradené. Mňa ale veľmi zaráža ,že si dal Stewarta až na 20. Iné časy boli iné F1 ale tie preteky čo som pozeral keď jazdieval on boli o umení jazdcov, ukočírovať tie šmýkajúce sa zadné nápravy bolo umením a nádherným pozeraním sa na to ako to kto dokázal. Je to tam len štatistika Steward skoro ukončil karieru ale týto chlapci by ho ani jeden neporazili a tak isto Clarka či Rinda nemáš tam ani Villeneuva st. a ten bol naozaj jeden z najodvážnejších a najlepších jazdcou ktorých som mal česť pozerať v pretekoch. Štatistiky niečo načrtnú, napovedia ale sú veľmi klamlivé o čom by mohol vypovedať aj smoliarsky príbeh asi jedného z najväčších velikánov v F1 Stirling Moss. Preto tak sa dívam aj na šťastné príbehy jazdcov ako Piquet, Vettel, Prost a ďalší ktorý boli po väčšmi na správnom mieste v danom čase keď ich autá boli bezkonkurenčné.

2 Likes

To je počet pódií. :wink::+1:
To se kluci seřadili sami. :slightly_smiling_face::grin:

Bottaska bol dobrý parťák. Niekedy zo seba robí chudacika, ale reálne, koľkokrát ho Mercedes požiadal o výmenu pozícii alebo neútočenie? Si myslím, že to spočítame na prstoch jednej ruky.
A nezabúdajme na tie preteky v Maďarsku, kedy ho Lewis pustil v poslednej zákrute pred seba presne podľa dohody. Videli sme, co je Max ochotný urobiť pre svojho partaka…

Inak v 2021 Bottas Lewisovi nepomohol nijak. Druha polovica sezóny, keď Perez bojoval ako lev za Maxa, tak Bottaska púšťala Maxa cez otvorené dvere pred seba…uz vedel, že je koniec, ale aj tak. Myslím, že sa Mercedes choval k Bottasovi celé pôsobenie dosť seriózne.

Nezmysel.
Predposledne preteky, 1.Lewis potreboval prezut, 2.Valteri spomaloval 3.Maxa aby sa Hamilton po vymene dostal pred Maxa.
Bottas porusil pravidla o max.vzdialenosti, vzhladom k ochrane FIA, ktoru si Lewis roky uzival nebol Bottas ani Mercedes potrestany.
Aj vdaka tomu predposledne preteky roku 2021 vyhral Lewis.

Bottas je vitez 10ti GPs a ma 19 Q wins, nemel problem vyhrat zavod z celni pozice na startu, kredit urcite ma, je to jeden z tech kteri z nejakeho duvodu zapadli, nikdo poradne nevi proc :man_shrugging:t2:

VB dostávál nesmyslnou sodu, jak je špatnej, že tam nemá co dělat atd. Přitom dával lepší výkony, než Kimi a daleko lepší výkony, než co předvádí Peréz. Zajímavý, že u Peréze ta kritika se začíná postupně měnit na to: a co by jako RBR měl dělat jinak.

Bottas se kritizoval pro to, protože vyhrával Hamilton, a lidi ho chtěli porazit.

Perez se nekritizuje pro to, protože nevyhrává, ale pro to, protože je slabej jak čaj.
Bottas jezdil pódia a kritizoval se.
Perez slaví Top6 v nejrychlejším autě. A lidi jsou spoko. :sweat_smile::+1:

Ten terč měl i Majkl a Barik se nekritizoval, jako VB. Obecně se furt šije do VB, přitom vozí výsledky, neříkám, že je to top pilot, ale rozhodně patří k těm lepším v poli

Myslim ze si z velke casti piloti komplikuji vec tim, ze chodi na F1 weby a ctou o sobe ty nesmysly, sebeduvera neni nic stabilniho, stoupa a klesa. Nasi hokejisti dostali zakaz internetu v prubehu sampionatu, vyhrali titul.