Bottas sa zamýšľa nad tým, či je už Red Bull spokojný | F1online.sk

“Tento víkend som sa cítil byť dosť rýchly, takže som trochu sklamaný z toho, že som druhý a nie prvý,” hovorí Bottas. “Nakoniec prišlo na výber, či chcem ísť prvý alebo druhý, a rozhodol som sa ísť prvý. Z našich analýz vyplynulo, že by v tom nemal byť veľký rozdiel, ba dokonca možno je lepšie ísť ako prvý, keďže sa môžete koncentrovať na zajazdenie čistého kola a vyhnete sa tým chaotickým výjazdovým.”

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/10072/bottas-sa-zamysla-nad-tym-ci-je-uz-red-bull-spokojny

Bottas uz stvrty rok po sebe sedi v najrychlejsom aute. Pocas tychto styroch rokov sa ani len na jediny moment nazapojil do boja o titul. Momentalne sa v celkovom poradi nachadza za Verstappenom, ktory sedi v Red Bulle, z ktoreho si Bottas pasivne utahuje. Mozno by sa mal viac sustredit na seba a cusat v kute vedomi si toho, ze je len jedna obycajna podrztaska, ktora ma vykonnostne tak na sedacku v Renaulte.

1 lajk

Valterier si zarypkal, pretoze nato dostal pokyn.

On bez pokynu ani rano nevstane z postele. :smiley:

Mimochodom - Mick Schumacher konečne v F2 vyhral, je tretí v celkovom poradí a len tri body za lídrom Schwartzmannom. Päť pódií v posledných šiestich pretekoch - to je konzistentnosť na celkom inej úrovni než jeho súperi. Toto je jeho silná stránka a toto ho môže posunúť do F1, jazdci ako Schwartzmann sú síce prirodzený talent, ale potrebujú ešte sezónu navyše na zlepšenie konzistentnosti.

Sezona v F2 vyzera byt daleko zaujimavejsia ako F1. Skoda, ze to nedostava viac priestoru.

Vsetko pekne…az na to ze schwarzman doplatil nanchybu shumiho v quali…zeby aky otec taky syn? :slight_smile:

Ale hej.pozeral som…pekny zavod…aj stastie shumiho ze iliot to pokaslal v boxoch
Ajnked tu sa ukazuje ta konzistentnost

Osobne dufam ze minimalne dvoch z nich vsetkych uvidime bud v haase alebo v alfe

Neporovnavaj Schumachera so Schwartzmanom teraz. Porovnavaj ich vysledky v prvej sezone. Kym Schwartzman uz vo svojej prvej sezone bojuje o titul a dokaze vitazit, Mick sa len bezzubo potacal v strede pola a v celkovom poradi bral dvanaste miesto. Tu mas tu jeho “konzistentnost” v celej krase. To, ze je teraz Mick konzistentny nejako nesuvisi s jeho talentom, ale prosto s tym, ze on sa v F2 zohrieva uz druhy rok, kym jazdci ako Schwartzman, Tsunoda alebo Lundgaard absolvuju svoju premierovu sezonu. Z tohto pohladu je smutne, ze Schumacher nevie Schwartzmana zdolavat pravidelne.
Nehovoriac o tom, ze mnohi zo Schumacherovych rovesnikov uz sedia v F1 - Norris, Russell, Leclerc, Verstappen. To su jazdci, ktorych by mal Mick zdolavat a s ktorymi by sa mal porovnavat. A vidis. Kym oni uz ukazuju davno kvality v F1, on este stale trci v F2 a po roku a pol konecne vyhral prve preteky. Fakt talent, co ti poviem.

1 lajk

Preco by ich nemal porovnavat ? Ved sedia v totoznom monoposte. To co pises je asi ako keby ides porovnavat vlanajsieho Leclerca z tohtorocnym. V F1 sa nikto nepozera na to ci si tam rok alebo 10. A myslim ze kazdemu vcetne Micka moze byt u prdele ak sa prvu sezonu v F1 bude bezzubo potacat v strede ( vravi sa tomu aj zbierat skusenosti) ked v tych dalsich bude konzistentne bojovat o bedne. Vsetko ma svoj cas aj on aj Robo sa do F1 urcite pozru v tu spravnu chvilu

Mick Schumacher nebude nikdy v F1 konzistentne bojovat o bedne.

Zopár bodov. Myslím si, že táto doba v nás nezdravo skresľuje očakávania a celkovo hodnotenie kvalít. Niečo ako Red Bull, ktorý posadí do svojho auta mladíka a okamžite ho vystavuje veľkému tlaku, aby podával špičkové výkony ako ucelený, kompletný jazdec. Nie každý je géniom v dvadsiatke, niektorí jazdci potrebujú čas, aby dozreli a niektorí až vo veku 25, 26 rokov mentálne aj skúsenostne dozrievajú a vtedy ukazujú svoje najlepšie kvality. Je fajn, že Schwartzmann vie vyhrávať preteky, ale z posledných deviatich pretekov bol štyrikrát mimo body, šesťkrát mimo najlepšej päťky a to nie sú práve malé výkyvy. Mick Schumacher naproti tomu potreboval možno trochu viac času, ale zatiaľ sa zdá, že by bol pre Alfu vyrovnanejšou a skúsenejšou voľbou a nebudeme si klamať, marketing ho k tomu aj priamo predurčuje. Myslím si ale, že ak sezónu zvládne štýlom, akým jazdí posledných 6-7 pretekov, nedostane sedačku neprávom.

Nie toto porovnanie nesedi. V F2 sa na rozdiel od F1 startove pole riedi ovela viac a tym padom predstavuju skusenosti ovela vacsiu vyhodu. Mick Schumacher svojich terajsich superov prevysuje najma vdaka tomu, ze je tam o rok dlhsie, kym oni su novacikovia. Ked islo o to ukazat kvality medzi skusenejsimi jazdcami, tak to sa Mickovi v premierovej sezone nepodarilo. Ale v F1 nebude sutazit proti novacikom, ale proti skusenejsim a kvalitnym jazdcom. Cize sa tam ziadne zazracne zlepsenie ako je tomu teraz v F2 konat nebude.

1 lajk

Pises uplne mimo moje relevantne body. Schwartzman ma vykyvy, ale to prameni z toho, ze je novacik. Schumacher bol na tom vo svojej novacikovskej sezone o obrovsky kus horsie.
Zlepsenie Schumachera neprameni z jeho talentu a pracovistosti, ale z toho, ze v tomto roku je v startovom poli ovela viac novacikov, proti ktorymi ma vyhodu skusenosti. Zapamataj si - naozaj dobri jazdci ukazu vykonnost v F2 uz v prvej sezone. Nemusia nutne vyhrat titul, ale vzdy ukazu aspon naznaky talentu. Toto u Schumachera rozhodne neplati.
Ale suhlasim s tym, ze marketing Micka na miesto v Alfe predurcuje. Skoda. Za normalnych okolnosti by to nebolo zle, v F1 su taki jazdci, staci sa pozriet na Latifiho, ci minuly rok Kubicu. Smutne je, ze Schumacher moze vyfuknut miesto Schwartzmanovi, ktory si ho zasluzi viac.

Si mal dnes natipovat futbalove zapasy a nemusel mi Island utiect, ked v tom mas tak jasno. Ale kludne posli predikcie na najblizsie preteky

Predpovedat, ci bude Schumacher konzistentne bojovat v F1 o podia je to iste, ako predpovedat vitaza futbaloveho zapasu medzi Bayernom a Slovanom. Nevyzaduje si to ziadne zvlastne schopnosti.

Primárně by se měl Schumacher v F1 objevit pro větší sledovanost, jestli bude winner, nebo jen kroužit, to už prokáže budoucnost, není to žádný střelec ala Ticktum…

Ja by som len podotkol, za ta tragedia Giovinazzi vo svojej prvej sezone v F2 skoncila v celkovom poradi druha s niekolkymi vitazstvami na svojom konte. Schumacher skoncil dvanasty a az po roku a pol v F2 zacal predvadzat vykony, ktore sa daju zrovnat s Giovinazziho vykonmi v jeho prvej sezone.
A Giovinazzi momentalne stabilne poraza Raikkonena. Treba si aj uvedomit, ze sucasna Alfa moc neposkytuje prilezitost pre jazdcov zaziarit.