Bottas ako spoľahlivá dvojka v Red Bulle? Nemajú ma tam radi, vyhlásil | Magazín F1 - F1online.sk

Rok 2024 bude konečnou pre mnohých formulových veteránov. Kráľovná motoristického športu zažila ďalšiu výmenu stráží. Po viac ako dekáde sa rozlúči aj niekoľkonásobný víťaz veľkej ceny Valtteri Bottas, ktorý bol spočiatku pevne presvedčený o svojom zotrvaní, ale nové vedenie Sauberu sa rozhodlo obsadiť druhé miesto v tíme brazílskym mladíkom Gabrielom Bortoletom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/180898/bottas-ako-spolahliva-dvojka-v-red-bulle-nemaju-ma-tam-radi-vyhlasil

Neviem, ako to vyzera momentalne v time Cadillac a co sa tam za zatvorenymi dverami deje, ale ak by som bol ich sefom, tak Bottasa mam v rebricku moznych jazdcov pekne vysoko. Je to skuseny jazdec, posobil dlhe roky v majstrovskom time a je volny. Cadillac zacina od nuly, musi skocit po kazdom jazdcovi, ktory im vie dat rady ako na vec. A aj druhy jazdec by mal byt niekto skuseny za mna. Urcite by som nesiel so novacika, jeho spatna vazba nebude taka kvalitna. A vcelku dobrymi jazdcami/veteranmi sa to v zakulisi celkom hemzi. Mozno Magnussen? Alebo mlady Mick? Ten podla mna sa za tie roky v Mercedese tiez naucil dost.

1 Like

podľa mňa tam budú chcieť dať niekoho z Indycar, a jednoho skúseného čo už pozná prostredie F1, takže Bottas by bol v tomto voľba fajn, teraz má aj imidž zaujímavý :smiley:

Alternatívy za Péreza sa míňajú, takže ani Bottas by nemusel byť zlá voľba. Nemyslím si, že by zajazdil oveľa lepšie ako Checo, ale už len pre tú zmenu by to za skúšku aspoň na rok stálo.

Aj tak si však myslím, že pre RB by bol ideálny Magnussen. Z potenciálnych dvojok mi príde najkonzistentnejší a najrýchlejší.

Podla mna im moc Bottas ako pilot nema co ponuknut. Uz tuto generaciu pravidiel sa ukazalo, ze skusenosti moc nepomozu. Mercedes mal hviezdneho Hamiltona, Aston zasa galaktickeho Alonsa a nic im to s autom nepomohlo. Ano, novacikovia viac buraju, Bottas im s autom nema ako pomoct. Skor im vie pomoct ako nejaky konzultant, priniest im procedury tykajuce sa pilota a garaze, to mal Mercedes v casoch ked tam Bottas bol vymakane. Ako funguje komunikacia, procesy rozhodovania, ake vstupy vyuzivaju pri nastavovani atd…

1 Like

Nejlepší dvojka do RB by byl k Maxovi Hulk - jsou dobří kamarádi, Hulk je pořád hodně rychlý, a nedělal by “problémy” a konečně by dal podium a možná i vítězství! Ale není tak komerčně zajímavý!
Prostě podle mě měli do RB jasně vzít Hulka!!! :+1: :heart:

US pilot, otazka jestli nekoho sezenou, jejich chlapci to v F1 nedavaj, bude zalezet jak se k tomu Cadillac postavi, kazdopadne to bude tym se zavodni mentalitou, oproti Red Bullu ktery se snazi vsechno oyebavat.

@Tomas_Lazar Neviem ako uvažuje Cadillac samozrejme.

Ale vôbec mi nenapadajú žiadny 2 skúsení jazdci, čo by tam dávali zmysel.

Magnussen podľa mňa v žiadnom prípade…akože 3 návrat ? Navyše ten tiež rád búra. Bottas sa podľa mňa presunie do inej kategórie a do F1 sa už vracať nebude, boh vie či by mal záujem o takýto projekt. Možno áno ak by nemal rok pauzu, ale takto neviem no…

A inak kto ? Hulk má zmluvu. Sainz tiež= ten by dával absolútnu logiku aj z hľadiska skúsenosti aj rýchlosťou, ale tuším podpísal na 2 roky Williams. A kto iný ? Peréz keď ho vyhodia ? :rofl: Tiež neviem či je toto ten správny človek.

Trh sa môže pohnúť kadejako, ale nevidím tam žiaden zásadný odchod pilota. V rámci top tímov…a tá 7 členka v nich (Max, Lewis, Charles,George,Lando, Oscar a podľa mňa ani Kimi) nebude odkázaná na nich. A osobne tam je podľa mňa situácia až na Pereza relatívne stabilná. A ak tak skôr tam bude chýbať pilot ako prebytok. Teda pilota top tier tam nezoženieš

Zvyšok štartového poľa je v inej výkonnostnej kategórii a vlastne nevieme koho ani do RB nie to do tohto projektu.

Jedine že do toho praští Alonso :rofl::rofl:

2 nováčikovia sú tiež úplne blbosť. Neviem si predstaviť úplne nový tím s 2 mladíkmi

Som zvedavá ale aj koho zapojí do manažmentu, čo vytiahne …nejaký Otmar napríklad, Ghunter ? Akože bola by to haluz…lebo niekoho zo skúsenostami v F1 potrebuješ.

A Jndy môže byť cesta ktorou uvažujú, ale to je úplne iné pretekanie ako F1 a či by to bola dobrá voľba si nie som istá… A ani mi nenapadá konkrétne nejaké meno.

Nakoniec tých jazdcov bude vlastne malo :rofl::rofl::rofl:

Aby tam reálne neskončil baby Schumi

Hamilton uz niekolku sezonu zaziva, ako Russell nie je Bottas …
George nam vsetkym ukazuje o com je Lewis.

A aký súvis to má s týmto ?

urcite by zajazdil lepsie, bottas nikdy nemal take vypadky ake zaziva perez. v kvalifikacnej rychlosti bol velmi dobry velmi blizko lujzovi a nie raz pred nim, trochu ma problem v premavke lebo nieje taky agresivny, ale aj v pretekoch mal velmi dobru konzistenciu a aj rychlost

po bottasovi mal rb siahnut uz pred 2 rokmi a aj teraz by to z tych moznosti ktore ma rb bola ta najlepsia ak teda su si isti, ze maxom po buducom roku nezdrhne prec, potom by bola lepsia volba sainz

tak toto teda rozhodne neplati ani jedno, nieje ani najrychlejsi z dostupnych dvojok a o konzistentnosti sa u neho hovorit rozhodne neda. on je podobne ako perez jazdec par pretekov obaja dokazu zaziarit v par pretekoch, ale rovnako dokazu v este vacsom pocte pretekov vybuchnut a zvysok sezony je taky priemer

nuz lenze ked jazdil vedla lujza bottas tak mercedesu auto slapalo a bolo na mieru pre lujza. nemozes to porovnavat s obdobim kedy mercedes ma s autom problemy a lujzovi nesedi. to lujzo uz viac krat dokazal, ze ked nieje vsetko na 100% tak ako on potrebuje, ze ma velke problemy a jeho vykon ide dole

aj lujzo s rosbergom boli dobri kamarati, dokonca taki, ze chudobneho lujza bohati rosbergovci bravali na rodinne dovolenky a toto priatelstvo skoncilo v momente ako zacali spolu jazdit v jednom time :slight_smile:
a aj taki norris bol s maxom kamarat a uz velmi kamarati niesu :slight_smile:

To je pravda, ale zaroven bol Mercedes ovela lepsie auto. Mercedes jazdil ako po kolajniciach a Russell, ktory do neho sadol v sobotu prvykrat tak, ze hlavou trcal skoro nad Halo, tak v nedelu by vyhral, keby ho tim nezareze. To je len dokaz, ze to auto bolo perfektne nielen co sa tyka rychlosti, ale aj ovladatelnosti. RB je auto velmi specificke a citlive na jazdecky styl. Netrapi sa v nom len Perez, ale pohoreli tam aj Albon s Gaslym. Perez tak isto nebol ziadny Latifi pred prichodom do RB.

Ja som bol pred 2 rokmi za Hulka a stale si myslim, ze z tychto troch by bol najlepsia volba. Ale ked nie Hulk, tak pre 2025 by som tiez uprednostnil Bottasa uz len pre tu zmenu a aby sme videli, ci je to fakt Checom alebo by sa Valtteri pridal k tym, co v RB vedla Maxa uplne pohoreli.

Sorry, to je preklep. Tam mal byt Hulk. :slight_smile:

jazdec ktory dokazal porazit niekolkokrat za sezonu lujza v casoch jeho najvacsej slavy nema co timu ako cadilac ponuknut?

praveze bottas ma co takemu timu ponuknut, podla mna ma stale rychlost a hlavne ma skusenosti ako z top timu, tak aj zo stredopoloveho timu a aj z timu z konca pola

skor ako o styl tam skor ide o pristup timu k tomu druhemu jazdcovi, aj mercedes bol v tych rokoch vyladeny na lujza a bottas sa musel prisposobovat a aj rb 22-23 a 1/3 24 jazdil ako po kolajniciach a urcite to auto bolo dominantnejsie ako mercedes v rokoch kedy tam jazdil bottas

proste perez sice nebol predtym lattifi, ale nie nahodou ho vyhodili po prvom roku z mclarenu. on to bol vzdy jazdec par pretekov a ktomu este nie najlepsej povahy pre jazdca co nieje hviezda

hulk nieje zly, ale bottas je vyssia trieda. hulk je dobry pre tim stredu pola ked nieje na neho vyvijany tlak, lebo pod tlakom robi vela chyb. mal parkrat sancu na podium(dokonca asi aj raz na vitazstvo), ale vzdy spracil da sa povedat skolacku chybu. jednoducho nikdy neustal ten tlak. ked sa ale od neho nic zasadne neocakava tak si jazdi celkom stabilne, ale pochybujem, ze zrovna on by dokazal ustat ten tlak co je na dvojku v redbulle

ved sa mi zdalo zvlastne, ze niekto dava dokopy slova ako magnussen a konzistentnost :slight_smile:

praveze to mozem porovnavat.
porovnam lewisa v totoznom aute ako jeho kolega.
po 7 titule ho glorifikovali, dobre ze nebol galakticky …
tvrdim a stale to budem tvrdit - dominantne auto + drs system.
to su jeho tituly.
russell je lepsi ako lewis a je mi jedno ci mu auto sedi alebo nie.
russellovi sedi ?
koho je to problem ?

1 Like

Podla mna ako pilot nema. Je to len moj nazor. Ved sme to videli. Prisli auta s ground effectom, vacsina teamov stavila na stabilitu a skusenosti a moc sa do novacikov nikomu nechcelo. A nikomu to nepomohlo sa zdvihnut. Hamilton s autom nevedel pomoct a to je tusim druhy najstarsi na roste. Ani ten najstarsi nevedel pomoct, zajazdil par vysledkov kym bolo auto ake take a nasledoval prepad. Mozno tie skusenosti su aj trochu kontraproduktivne, lebo skuseni piloti vyzaduju od noveho auta nieco, na co boli zvyknuti a to taha inzinierov zlym smerom.

Ano, niektori mladi viac rozbijaju auta, ale myslim, ze su prisposobivejsi a povedzme si, raz tych starych bude treba vymenit za novacikov tak ci tak. A novacik si nema kde inde na auto F1 zvyknut, takze sa tomu nasadzovaniu skor ci neskor aj tak nevyhnu

1 Like