„Bitka o Montmeló“ skončila víťazstvom polície. Uzavrela všetko v okruhu jedného kilometra | Magazín F1 - F1online.sk

Najlepší spôsob, ako zakončiť päťdňové barcelonské testy, je trochu ozrejmiť, akým spôsobom sa k nám v posledných piatich dňoch dostávali informácie. Nevedeli by sme takmer nič, nebyť odhodlania a vášne miestnych nadšencov, ktorí strávili týždeň v kopčekoch nad okruhom Catalunya a poskytovali nám to, na čo podľa tímov a Formuly 1 nemali fanúšikovia právo.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/225758/bitka-o-montmelo-skoncila-vitazstvom-policie-uzavrela-vsetko-v-okruhu-jedneho-kilometra

Hodně smutné :-1:

Klasicky obraz dnesnej F1. Vedenie je povysenecka smotanka a o plebs nema zaujem. Len o peniaze.

Já vůbec nechápu, proč k tomuhle došlo, proč vlastně ty testy byly “tajné” nebo co. Kdyby šlo o peníze, mohli prodat vysílací práva jako kdykoli jindy a buď by si je někdo koupil nebo nekoupil. I lístky by se buď prodaly nebo ne. Pochopila bych, kdyby jednotlivé týmy nechtěly předčasně ukazovat konkurentům, jak na tom jsou - to je bezpředmětné, byli tam všichni. Před veřejností se taky nic neprozradilo, nikdo nemohl čekat, že budou tyhle testy bůhvíjak vypovídající. Tak kdo co vlastně “za žádné peníze” nesměl vidět a proč?

nie neurobili. urobili to prave tie znacky, ktore sutazili a organizatori, ktori organizovali zavody uz od 1894 a vsetci, ktori to umoznili. ak im zmluvy umoznuju organizovat sukromne testy, vobec sa na nich nehnevam. navyse, asi by som si radsej dal turistiku a pozeral F1 dalekohladom ako minul 1000 eur a nudil sa na tribune a jedol fastfood.

predat prava nemohli pretoze to organizovali stajne a nie FIA. Ja vobec nechapem preco bol problem v tom, ze par nadsencov chodilo po kopcoch a robilo nejake amaterske zabery.

1 Like

Monopol na prodej práv má tedy asi FIA/LM, ale kdo tedy rozhodl o takovém zásahu a nechal ho realizovat, včetně asistence policie. Je to celé nedůstojné.

Zelené duté lebene sú aj v Katalánsku, nielen na Slovensku.

1 Like

Mě by spíš zajímala právní a ekonomická rovina. Jak někdo může bránit občanům v přístupu na veřejně přístupná místa? Z jakého důvodu to dělá policie? Kdo tu policii platí?

2 Likes

nemam problem s tym, ze timy chcu spravit testy za zatvorenymi dverami a keby sa nedostali von ziadne info, tak to respektujem a pockam si do bahrajnu. (ked uz ale info boli, tak jasne ze som to vsetko sledoval hyhy).

ak sa chceli vyhnut negativnej publicite, tak im mozno stacilo spravit akreditacie pre novinarov s gentlemenskymi podmienkami, ze sa nebudu zverejnovat info o poruchach. myslim ze drviva vacsina novinarov by to respektovala a informovala by iba o tych timoch, ktori jazdili a davali casy a ti, co by sa nedostali z garaze by mali pokoj, zavreli by garaz, vecer by dali kratky sumar von.

1 Like

… takto by to bolo rozumné a dávalo b to zmysel … :+1:

Tak za Ecclestonea to bylo ještě povýšenější. :grinning:

nemyslim, ze to bolo mozne. testy neorganizovala FIA, ale stajne. tym padom novinari nemali u koho ziadat akreditaciu na zverejnovanie sprav o monopostoch F1. Timy dostali nejaku specialnu vynimku a zatvorene dvere bola asi podmienka.

Manhunt v okoli okruhu za astintencie lokalnej policie bola asi nadpraca lokalnej SBSky.

V pravidlach ale predsa je definovane, kolko sa moze testovat. Takze asi niekto - FIA - musela udelit nejaku vynimku. A tym padom podmienkou podla mna kludne mohlo byt, aby informacie pre verejnost dostupne boli…

vsetky prava ma LM. FIA nemoze len tak willy-nilly pozvat zurnalistov, ani barcelonsky okruh. porusili by tym zmluvy. Ja neviem v com presne bol problem, ale bude to nieco taketo. Vsetky tieto veci su uz davno zazmluvnene a kazdy ma nejake prava na nieco. Timy chceli proste len odskusat auta, tak dostali povolenie, ze to je mozne, ale ziadny prenos ani zaznamy nie su povolene.

Příště musí udělat testy tam, kde se dostane minimum lidí… Třeba Katar nebo tak něco.
V lednu mi prozradili, kdo vyhraje.